Пригадували статті Конституції усім містом: вінницькі активісти влаштували тематичну акцію

Пригадували статті Конституції усім містом: вінницькі активісти влаштували тематичну акцію
Усі фото в матеріалі з facebook-сторінки Вінницької Молодіжної Ради
  • Вчора, у День Конституції України, члени Вінницької молодіжної ради провели акцію «Конституція. Варто нагадати».
  • Містянам в інтерактивному форматі пропонували обрати улюблену статтю Конституції і приєднатись до обговорення.
  • Як все відбувалось?

На Європейській площі вчора, 28 червня, вінничани мали змогу пригадати основні статті української Конституції і, якщо не знали, дізнатись свої основні права та обов'язки.

Щоб розмови про статті не видались нудними, організатори акції, представники Вінницької молодіжної ради, пропонували містянам записати свою улюблену статтю на ватман і поспілкуватися про важливість обізнаності у своїх правах та обов’язках.

Відео дня

До ініціативи вінницьких активістів загалом долучилось близько сотні перехожих, а плакати зі статтями Конституції намалювало трохи менше 20 перехожих.

—  Ми вирішили провести акцію саме в такому форматі, бо це найзручніший спосіб ознайомлення містян зі статтями Конституції України, — говорить представник Вінницької молодіжної Ради Артем Іванішин. — Людям важливо знати основні статті Конституції насамперед тому, що незнання законів не звільняє від відповідальності. Також кожному потрібно знати не тільки свої права, але й обов'язки.  

Він розповідає, що на прохання обрати одну улюблену статтю Конституції містяни реагували активно.

— Найчастіше обирали про безкоштовну освіту, про державні кордони України й про те, що Україна є суверенною, незалежною, автономною та унітарною державою, — пригадує Артем. — Багато хто також обирав статтю, що Крим — це Україна.

Багатьом прийшлись до душі статті, які стосуються молоді. Це, можливо, пов'язано з тим, що й до акції долучилось більше молодих людей. 

— Насправді вінничани не гортали Конституцію досить довго, тому, думаю, що багато з них справді обізнані та знають свої права, — додає хлопець. — А ось обов'язки ще варто повчити. Взагалі цей захід був таким-собі перформансом, раніше на території України подібного не відбувалось.

Ось чому активісти не хочуть зупинятись, а планують і надалі проводити подібні ініціативи.

— Я впевнений, що Молодіжна рада, як ініціатор акції, буде проводити схожі заходи ще й ще, — ділиться думками Артем Іванішин. — Ми запустили хороший челендж, до якого можна повернутись і в наступному році.

 

Читайте також:

Історичне ралі на «запорожцях»: як українські автомобілісти готуються до підкорення Монте-Карло

Рекордний «Щедрик»: що варто знати про майбутній рекорд України й композитора Миколу Леонтовича

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Аліна Вінниця

    Чому ж ви не висвітлили подію,що відбулася в понеділок- мітинг- Зеленського  до суду за зраду!Не помітили? Не захотіли?Виправляю вашу помилку.

keyboard_arrow_up