Президент Зеленський дозволив відправляти бійців тероборони на фронт

Президент Зеленський дозволив відправляти бійців тероборони на фронт
  • Бійці територіальної оборони зможуть виконувати завдання по всій Україні, в тому числі в районах ведення бойових дій і на окупованих територіях.

У п'ятницю, 10 червня, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє відправляти на фронт підрозділи територіальної оборони ЗСУ для виконання бойових завдань. Про це повідомляють на сайті  парламенту.

Законодавча ініціатива №6521 про внесення змін до Закону України «Про основи національного спротиву» передбачає розширення можливих завдань територіальної оборони по всій Україні.

Зокрема, раніше стаття 20 закону визначала, що тероборона виконує завдання поза межами воєнних дій, а у новій редакції — включно з такими районами. Рішення про виконання завдань  приймається головнокомандувачем Збройних Сил України.

Відео дня

Депутати Верховної Ради проголосували за нього ще 3 травня 2022 року, а 6 травня його підписав спікер парламенту Руслан Стефанчук.  Зараз в Україні налічується близько 110 тисяч бійців територіальної оборони. 

У липні 2021 року Верховна Рада України ухвалила закони, необхідні для створення і розвитку сил територіальної оборони. Вони давали змогу створювати добровольчі формування територіальних громад, яким дозволено використовувати власну мисливську зброю, і збільшили чисельність ЗСУ для забезпечення роботи сил тероборони.

В Україні, нагадаємо, оголосили мобілізацію. 24 лютого ми навідалися в один з пунктів прийому до тероборони області та дізналися, як триває набір добровольців. Про це читайте у публікації:

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Кабмін дозволив добровольчим формуванням тероборони використовувати артилерійське озброєння та ракетні системи.

 

Читайте також:

«Нас кинули на м’ясо! Наказ — йти в рукопашку на танки». Скандал у 79-й бригаді, військові з Вінниці просять допомоги

На війні загинули троє Героїв: Сергій Борденюк, Руслан Байбарза та Андрій Шліпунов

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (114)
  • Ломаченко Александр

    А синки олігархів на Кіпрі відпочивають . було є та буде!
    Свої сраки прикривають, і чим наш .З. гірший за .П. всіх на передок
  • Инна Нелюбова

    Гуляють, машини поховали по вулицях.
  • Валентин Иванович

    Тровже давно без усіляких законів на нулі

    Валентин Иванович reply Валентин Иванович

    Олександр Близнюк да я обізнаний.

    Олександр Близнюк reply Валентин Иванович

    Валентин Иванович їх кинули без нічого , хлопці голими руками тримались , а тепер шукають ,як їх виними зробить , за деяких недолугих , все повторюється
  • Тероборона різна, одна зсу, інша фінансується із коштів місцевих громад. Ті, що зсу, багато на першій лінії, вони воюють нарівні із іншими видами збройних сил.Ті, що від місцевих громад виконують певну роботу, але казармового режиму не мають, тобто сплять вдома.Тож не гризіться ,люди, між собою.Відповідно і зарплати отримують різні.Краще про іншу категорію " щурів" говорити, які тихенько прилаштувались, ще раніше покупляли довідки, або ж військові документи їх десь" загубилися", або про тих, які давно звалили за бугор!!!

keyboard_arrow_up