Добровольців більше, ніж планували. У Вінниці триває прийом до лав тероборони

Добровольців більше, ніж планували. У Вінниці триває прийом до лав тероборони
  • В Україні оголосили мобілізацію. І сьогоднішній день показав, що охочих стати на захист держави чимало.
  • Ми навідалися в один з пунктів прийому до тероборони області та дізналися, як триває набір добровольців.

Набір до лав теороборони оголосис кілька тижнів тому. Навіть донедавна кількість охочих поповнити батальйони була низькою. Однак лише за один сьогоднішній день ситуація змінилася із точністю до навпаки.

Біля пункту прийому на 600-річчя, 68 було людно навіть о вечірній порі. Черга з охочих поповнити лави простягнулася на декілька десятків метрів. Добровольці на камеру спілкуватися відмовляються: усе через заборону вищого керівництва штабу тероборони, адже ворог може отримати секретну інформацію.

Розмовляють у чергах здебільшого на філософські й побутові теми. 

— Мене, напевно, не приймуть, але я хоч погляну, хто туди йде, — каже чоловік, якому на вигляд років 60. — В Україні треба змінювати докорінно все. 

Іншого чоловіка, років 3,5 бентежили прості питання: 

Відео дня

— Я служив в АТО, зараз працюю в Києві, але неофіційно. Хочу дізнатися, як вступити до тероборони і чи дасть мені це стаж для пенсії. 

Решта одноголосно сходилися на тому, що настав момент істини і навіть пожертвувати життям заради батьківщина є почесним.

На пункті нам розповіли, що прийом здійснюється в режимі 24/7. Ще донедавна ця процедура була складною і розтягнутою у часі. Нині її максимально спростили. Необхідний лише раніше оприлюднений пакет документів. Це код, військовий квиток. Можна брати зброю (якщо є), змінну білизну. 

Перевага надається тим, у кого є досвід служби в силових структурах. Усім передбачене грошове забезпечення. 

Беруть також жінок, тому що є потреба в адміністративній та медичній роботі. Про це нам розповів голова прес-служби територіальної оборони Вінниччини Роман Євдокимов. 

Серед усього службовець зазначив, що нестачі людей немає, а навіть навпаки. Разом з тим прийом добровольців здійснюватиметься і надалі. Детальніше у відео:


Читайте також:

У Вінниці набирають добровольців в Тероборону. Як долучитися?

Усім військовозобов'язаним та резервістам негайно прийти до військкомату — з собою тільки документи

Коментарі

keyboard_arrow_up