Масовий ракетний удар вночі: Юрій Ігнат розповів про методи росії

Масовий ракетний удар вночі: Юрій Ігнат розповів про методи росії
  • Цієї ночі, 16 лютого, росія знову завдала удару по Україні. є влучання на Півночі, Заході України, у Дніпропетровській і Кіровоградській областях.
  • росія використовує повітряні кулі, щоб привернути увагу наших військ ППО, а також як хибну ціль, щоб виснажувати наших захисників.

Масований ракетний удар

Повітряну тривогу оголосили сьогодні вночі в усіх областях, у тому числі й на Вінниччині.

Уночі 16 лютого російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури, повідомляють Повітряні Сили України.

Противник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування.

Відео дня

Застосували 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищили 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет.  

Після нічної ворожої атаки є влучання на Півночі, Заході України, у Дніпропетровській і Кіровоградській областях. Про це повідомив очільник Офісу Президента Андрій Єрмак

— Чергова ракетна атака росіян. Вночі запускали БПЛА та ракети. На жаль, є влучання на Півночі, Заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях, — каже він.

Голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що в області є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.

Єрмак додав, що росіяни дещо змінили тактику.

За його словами, окупанти проводять активну розвідку, застосовують фальш-цілі.

росія використовує повітряні кулі

Росія використовує «дідівські» методи, запускаючи кулі для ведення розвідки Про це повідомив речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини» 15 лютого.

Полковник розповів, що росія використовує повітряні кулі, щоб привернути увагу наших військ ППО, а також як хибну ціль, щоб виснажувати наших захисників.

«Кулі в діаметрі до півтора метра запускаються у повітря. На шнурку прикріплений кутовий відбивач разом з РЕБ-передавачем, сигнал відбивається від цього відбивача. Це — повітряна ціль. Засобам протиповітряної оборони, тим радіотехнічним військам, які несуть чергування 24 /7, на неї потрібно відповідно реагувати», — каже Юрій Ігнат.

За його словами, мета запуску цих куль ворогом — відволікти увагу.

«Противник хоче, щоб на ці кулі, відбивачі, які нічого не коштують, ми витрачали свої сили та засоби, зокрема зенітних ракетних військ, які захищають важливі об’єкти. Кулі рухаються повітряними потоками і потрапляють не тільки на територію України. Наприклад, через об’єкт у повітрі, в Республіці Молдова тимчасово закривали повітряний простір», — зазначив він.

 

Читайте також:

На Донеччині під мінометним обстрілом загинув командир Віталій Криворучко

Українські танкісти прибули до Німеччини на навчання. Освоюватимуть Leopard 2

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ірина Чорна

    У повітряних куль і ракет дуже різна швидкість. Окрім того, кулі рухаються відповідно до напряму вітру. Ця різниця в ''поведінці'' має бути помітною навіть для штучного інтелекту. Також можуть допомогти наші метеостанції.
  • Зинаида Юрчак

    Росіяни молодці!  Так як вони випрошують у наших західних партнерів надати Україні вйськові літаки нездатен випросити ніхто. Слава Україні!
  • Людмила Именовская

    Чому не має здатних засобів знищувати цей тип ракет?Хай складуться всі депутати олігархи тай куплять.

    Лавренюк Олена reply Людмила Именовская

    Наталья Молодовская

    Наталья Молодовская reply Людмила Именовская

    Людмила Именовская підтримую, по 10% від ї доходів, це вже 800 танків.
  • Галя Бондар

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up