Понад 5 мільйонів гривень витратили на доступ до Інтернету на Вінниччині

Понад 5 мільйонів гривень витратили на доступ до Інтернету на Вінниччині
  • Більше, ніж п’ять мільйонів гривень заплатили за доступ до Інтернету вінницькі комунальні та державні установи з початку 2024 року.
  • Найменша абонплата в одного з Центрів медико-санітарної допомоги Вінниці. Найбільше платить — обласна прокуратура.
  • Що ще цікавого побачили при огляді закупівель на «Прозорро»?

Не жалійтесь на свій Інтернет та абонплату. Комунальні та державні установи за доступ до «павутини», переважно, платять значно більше ніж побутові споживачі.

Так з початку року в нашій області провели уже 340 тендерів на доступ до Інтернету. Загалом на це витратили 5,1 мільйона гривень. Про це дізналися з модуля аналітики «Прозорро».

Ці установи заплатили найбільше

Найбільше з-поміж всіх за інтернет заплатила Вінницька обласна прокуратура. Загальна сума, яку виплатили «Укртелекому» — 341 тисяча гривень

Відео дня

У договорі прописали, що ці кошти йдуть на абонплату за інтернет протягом всього 2024 року. Розмір щомісячної плати — 28 тисяч 416 гривень (341 тисяча гривень : 12 місяців). Втім, це усереднене значення. Адже прокуратура купує Інтернет для 29 точок, що розміщені як у Вінниці, так і в різних містах та селах області. І кожної з цих точок різні тарифні плани.

Дані з модуля аналітики «Прозорро», на початок 2024 року

Друге місце за обласним управлінням Держпродспоживслужби, яка заплатила «Укртелекому» 168 тисяч гривень. Інтернет, протягом 12 місяців, надаватимуть до 28 точок в області, які закріплені за Держпродспоживслужбою. Щомісяця державна установа платитиме сукупно 14 тисяч гривень абонплати.

Третє місце за сумою коштів, витрачених на підключення до мережі, посідає Відділ освіти, спорту, культури та туризму Томашпільської селищної ради. 

Вони витратили 163 тисячі 400 гривень на підключення до «глобальної павутини» 24 установ — це місцеві ліцеї, дитсадки, бібліотеки тощо. Провайдер послуг «Науково-промислова компанія «Хоум-Нет» отримуватиме від Томашпільської селищної ради по 13 тисяч 616 гривень щомісяця, увесь 2024 рік.

Наступний за вартістю Інтернет замовила Чечельницька селищна рада. Загалом заплатила 115 тисяч гривень «Укртелекому» за доступ до мережі для 12 точок протягом 2024 року. Але, на відміну від попередніх замовників, тут чітко прописали вартість інтернету для кожної точки доступу. Наприклад, Інтернет для селищного голови коштуватиме по 1 тисячі 160 гривень на місяць. Таку ж суму заплатять за доступ до Інтернету для головного бухгалтера. А Інтернет для секретаря ради оцінили у 775 гривень на місяць.

Остання установа, що заплатила за доступ до мережі понад сто тисяч гривень — це Чернівецька сільська рада. За 109 тисяч 200 гривень провайдер «Хоум-Нет» надаватиме послугу Інтернету для 15 точок в Чернівецькій тергромаді. У середньому чернівецька влада платитиме абонплату по 9 тисяч гривень щомісяця (109 200 гривень : 12 місяців).

Хто найменше витратив на Інтернет?

Відібрали тут також п’ятірку установ.

П’яте місце — за Другим державним пожежно-рятувальним загоном, що базується в Літині. Вони витратили лише 1 тисячу 680 гривень на Інтернет. Витрачатимуть 420 гривень на місяць. Але вони замовили собі доступ до «глобальної павутини» на чотири місяці, а не на 12 місяців, як інші замовники. Постачальником послуги є приватне підприємство «ВІНАСТЕРІКС».

Четверте місце — Центр первинної медико-санітарної допомоги №4 Вінниці. Витратили 

1600 гривень за рік доступу до мережі. Абонплата рекордно низька, у порівнянні з іншими замовниками — усього 133 гривні на місяць. Постачальником є товариство «Вінтелепорт».

Третє місце за Ладижинською міськрадою. Ця установа витратила 1540 гривень на Інтернет для приміщення ліцею №1, сесійної зали Ладижинської міськради та для міської лікарні. Але, судячи з договору, це плата не за рік, а лише за місяць. Абонплата за Інтернет складає 480 гривень на місяць для кожного приміщення. Постачальником послуги є ФОП Свинобой Юрій Анатолійович.

Друге і перше місце за закладами у Бершаді — Бершадський ліцей №1 імені Анатолія Матвієнка і Відділ соцзахисту та охорони здоров’я Бершадської міськради. Обидві ці установи замовили собі інтернет на три місяці за 1500 гривень (щомісячна абонплата складає 500 гривень). По цих двох закупівлях переможцем є товариство «БЕРШНЕТ».

Три найбільші постачальники Інтернету

Ще через модуль аналітики ми дізналися, хто є найбільшими постачальниками Інтернету для комунальних та державних установ на Вінниччині.

Оскільки на початок цього року ми маємо уже 340 договорів, то найбільше з них оформили з товариством «Хоум-Нет»: 59 контрактів на загальну суму 1 мільйон 102 тисячі гривень. 

Ця компанія з Бару, діє з 2009 року, має 4,4 мільйона гривень статутного капіталу. Основний вид діяльності — 61.10 Діяльність у сфері проводового електрозв'язку. Директоркою компанії є Зоя Романченко. Власником є Андрій Мірошник.

І, наприклад, за минулий рік, вони виконали тендерів на суму 6 мільйонів 752 тисячі гривень.

Друге місце у «Датагруп» з показниками: 31 договір на загальну суму 470 тисяч гривень.

Цей інтернет-провайдер зареєстрований у Києві, діє з 2001 року, має 210 мільйонів гривень статутного капіталу. Основний вид діяльності — 61.10 Діяльність у сфері проводового електрозв'язку.

Керівником підприємства є Михайло Шелемба. Власником — ДАТАГРУП ХОЛДИНГ ЛІМІТЕД з офшорної зони на Кіпрі. Торік «Датагруп» отримала державних тендерів на суму 183 мільйонів гривень.

Третє місце за приватним підприємством «ВІНАСТЕРІКС» із таким результатом: 28 договорів з початку цього року на суму 542 тисячі гривень.

Ця фірма зареєстрована у Хмільнику, діє з 2008 року, має 1000 гривень статутного капіталу. Основний вид діяльності — 61.10 Діяльність у сфері проводового електрозв'язку.

Очолює компанію Олександр Поліщук. Власницею є Марія Шиндер. У 2023-му вони отримали підрядів усього на 1,4 мільйона гривень.

Раніше, нагадаємо, ми розповіли, що понад 50 мільйонів гривень мерія Вінниці готова витратити на ямковий ремонт доріг.

 

Читайте також:

Скільки громадського транспорту їздить дорогами Вінниці? Ми дізналися

Мерія Вінниці не змогла придбати дрони та тепловізори для ЗСУ. Чому?

Скільки заробляють та що мають керівники комунальних підприємств Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • AK

    У Вінниці найдорожчий інтернет в Україні. У багатьох обласних центрах 100Мбіт можна мати на 100-150 грн. А у нас у місті змова монополістів. Все місто за сприяння ВМР і Гройсмана накрив Еверест і задер ціни. НедоВолю купила Датагруп, у нульових датагруп мілкі домашні сітки теж поскуповувала. У нас по суті залишилось 2 провайдери, ось вони і домовились на мінімум 345 гривень. А нормальні провайдери як Київстар так і не зайшли у місто. Більш мілкі, такі як Вінтелепорт чи Вінфаст теж починають підтягуватись у цінах. Тому, шановні голови ОСББ, якщо до вас в гості стукається в двері тихенько якийсь мілкий провайдер, йому потрібно дати зайти, а не бикувати і самостверджуватись, адже конкуренція — це запорука низької ціни і хорошої якості для всіх.
  • Julie Dudnik

    А могли 10😌🤣

keyboard_arrow_up