Політичні шоу, або Які технології використовують партії у Вінниці

Політичні шоу, або Які технології використовують партії у Вінниці
Щоб потрапити до парламенту, штаби політичних партій стають усе більш винахідливі. Адже кожен відсоток, набраний під час виборів, може стати вирішальним. На кону – крісла у Верховній Раді

 Передвиборча агітація у Вінниці тепер нагадує шоу, на якому партійні лідери стають шоуменами, а кандидати у депутати – завзятими гравцями і учасниками. Щоправда, глядачів-виборців на цих політ-шоу обмаль…

Регіонали ідуть
Приклад сучасного політичного шоу - обласний форум Партії регіонів, який зібрав партійців зі всієї області. В ролі глядачів було більше півтори тисячі активістів, 760 депутатів місцевих рад. Простих виборців, не причетних до партії влади, на форумі не спостерігалося. А керівництво обласної парторганізації, їх столичні колеги - радник президента Ганна Герман, а також народний депутат України, заступник голови парламентської фракції регіоналів Володимир Зубанов були шоуменами.
- Ми розуміємо, що життя людей не покращать ні мітинги, ні соціальна напруга. Що потрібно сьогодні людині? Постійна робота, гідна заробітна плата, впевненість у завтрашньому дні. Вирішення цих завдань і надалі залишатимуться центральними у нашій діяльності, - розказав Іван Мовчан про те, як життя покращилося вже сьогодні.
Вінничанин Олег, що проходив біля зали «Райдуга», де відбувався форум сказав жартома:
- Це шоу секти «Свідків покращення»…

Телеміст від опозиції
Опозиція вивела своїх прихильників на площу Стуса. Там голова об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк вів телеміст, що транслювався у прямому ефірі одного з комунальних телеканалів.
У прес-службі об’єднаної опозиції стверджували, що активісти-регіонали, ховаючись за спинами опозиціонерів, намагалися поцілити хоч у когось із лідерів курячими яйцями. На провокацію регіоналів миттєво відреагував Арсеній Яценюк:
- Ви навіть яйцями не можете кинути як годиться, - а хочете керувати країною!
В цілому Арсеній Яценюк вів шоу сам досить емоційно. Він надавав час на виступи кандидатам у депутати та районам. І не дуже переймався тим, як відповідає сказане ним зі сцени засадам передвиборчої програми.
На бенефіс Яненюка прийшли подивитися близько тисячі вінничан, що у два десятки рази менше, ніж на Юлію Тимошенко під час виборчого турне у 2010 році.
Як вдалося дізнатися, жив Арсеній Яценюк у найшикарнішому номері «Феріде Плаза». Що цілком відповідає статусу зірки, і зовсім не відповідає іміджу скромного лідера опозиції. У «Батьківщині» це не коментують.

УДАР чекає на Кличка
Коли приїде на Вінниччину лідер УДАРу Віталій Кличко, в обласному штабі партії ще точно не знають.
- Я думаю, що це відбудеться у першій половині жовтня, - говорить голова обласного виборчого штабу партії Геннадій Ткачук. – Звичайно ж, ми зробимо все, щоб якомога більша кількість людей змогла поспілкуватися з ним.
«Ударівці» використали й бій Віталія Кличка з Чарром на свою користь.
- Ми організували дві фан-зони у нічних клубах «Спорт-Тайм» та «Нокаут». Вхід на перегляд бою був абсолютно вільний для усіх, - розповіла організатор фан-зон і кандидат у нардепи по округу №11 Людмила Станіславенко.

Комуністи зустрічали Симоненка
Два дні, 27 та 28 серпня, у Вінницькій області перебував перший секретар Компартії України, голова парламентської фракції комуністів Петро Симоненко. Біля «Книжки» подивитися на нього прийшли теж близько тисячі прихильників. До речі, як людей похилого віку, так і молоді.
Комуністи на повну використовують медіа-ресурси, зокрема телеканал «Вінниччина». Кандидати комуністів не сходять з ефіру телеканалу.
Ще одна «коронна фішка». Це біг-борди з лозунгом: «Вернем страну народу».
- Ці біг-борди вже стали, як елемент декору в містах і селах. Люди вже на них звертають мало уваги, - говорить спостерігач за виборами Олександр Мельник.

Футболісти і плазмові екрани
Ми розглянули, як політичні партії Вінниччини використовують всі можливості для збільшення впливу на виборців.
Решта теж не пасе задніх. Ті партії, у яких все ж є шанс потрапити у парламент, теж активно включилися у компанію.
«Україна - Вперед!» показала декому з вінничан Андрія Шевченка та Наталю Королевську. Їх побачили працівниці «Володарки». До речі, це вже другий її приїзд на фабрику. Там Шева навіть купив два костюми. А потім відкрив дитячий футбольний клуб у школі №35.
До речі, Королевська та Шевченко ночували одного числа з Яценюком в «Феріде Плазі».

«Свобода» грає на прорахунках влади
- Корупція в нинішній Україні є раковою пухлиною, яка роз'їла все суспільство. Корупцією наскрізь просякнуті державний апарат, правоохоронні органи, освіта, медицина. Більше того, корупція в Україні є необхідною умовою існування кримінально-олігархічного режиму. Саме система, побудована на хабарах, «відкатах», розкраданні державного майна є основою влади «регіоналів», - лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок, перебуваючи 13 вересня на Вінниччині.

Відео дня
>
Радикали вирішили використати у агітації хай-тех
 Вони показали звернення лідера Радикальної партії Олега Ляшка на плазмових екранах у агітаційних наметах.
- Наш лідер сам людина креативна, він дає багато інформаційних приводів, ми вирішили показати сюжети з участю Олега Ляшка вінничанам та мешканцям області, - говорить голова обласного осередку партії Анна Філонова.
Решта партій у Вінницькій області неактивна, з чого можна зробити висновок, що їх парламент не цікавить.

Коментар експерта
Олександр Логінов (31)
політолог

- Коли, як не під час виборчої кампанії партії можуть проявити креатив і вплинути на виборців новими засобами. Щоправда, цей вплив розрахований на незначний прошарок людей. Більшість креативу не сприймає. Але помітив нову чорну технологію. Якась політична партія чи кандидат-мажоритарник, під виглядом «школи здорового харчування» збирає персональні дані людей. Це дуже тривожна річ. Як свідчить практика, такі бази даних потрапляють зацікавленим партіям чи кандидатам, і вони можуть працювати з ними персонально. А це вже прямий підкуп.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Когда будут в Виннице зонтики раздавать?
  • Anonymous

    Как они уже все заебали...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up