Вінничанка Наталія Смірнова: «Поки я на фронті, невідомі не пускають у власну домівку сина»

Вінничанка Наталія Смірнова: «Поки я на фронті, невідомі не пускають у власну домівку сина»
  • Поки Наталя Смірнова служить у ЗСУ, її сина не впускають у будинок, який вона побудувала з чоловіком. Хто ці люди і на якій підставі чинять?

Вінничанка Наталя Смірнова звернулась в редакцію «20 хвилин» за допомогою. Вона вже п'ять років не може потрапити у збудований нею і покійним чоловіком будинок. Також вона хоче відстояти інтереси сина Ростислава, який залишився без даху над головою, поки вона захищає країну на передовій.

— Зі своїм чоловіком Сергієм я прожила у шлюбі вісім років, — розповідає жінка.— Народився спільний син Ростислав. Переїхали до чоловіка, будувалися. Я працювала на трьох роботах, мої батьки допомагали. Звели будинок. Побудували гараж на чотири машини, там чоловік займався ремонтом автівок. З часом ми розлучилися, в 2014 році чоловік помер. Ми з сином там проживали до осені 2019 року.

Відео дня

Будинок, який побудувала Наталія Смірнова з чоловіком та будинок його рідних, які знаходяться на одній ділянці, були у власності бабусі чоловіка. У 2016 році старенька померла, і все, за словами жінки, перейшло у спадок дітям та онукам. Родина велика, виявилось чотири співвласники майна. Лише одна восьма частина перейшла сину Наталі Ростиславу. Але він не може отримати свою частку, оскільки одного дня в оселі Смірнової з'явилися незнайомці.

— Якось вранці син мені зателефонував і попросив принести йому в школу форму на фізкультуру, бо він забув вдома. Я приїхала у наш будинок на Руданського, 43, але не змогла зайти у власний дім — раптово на мене накинулася якась жінка, — каже Смірнова. — Намагалась з’ясувати, хто вона і що хоче, але у відповідь отримала кастетом у голову. Я впала. Прибіг її чоловік і почав мене бити ногами. Як виявилось згодом, це подружжя, яке до Вінниці приїхало з Броварів. Сусіди викликали швидку і поліцію. Це було в листопаді 2019 року. Я написала на них заяву. Була порушена кримінальна справа про нанесення тілесних ушкоджень, потім ще п'ять. Їх й досі розслідують. 

Після цього випадку Наталія Смірнова з сином більше не могли потрапити у свій будинок. 

— В домі, з якого нас вижили, залишилися речі, меблі, всі наші документи. Усі спроби потрапити у будинок закінчувалися погрозами і побиттям, — говорить Наталя. — Навіть поліція не могла забезпечити право моєї дитини, якій у спадок перейшла частина будинку, безперешкодно потрапити додому. Кожен раз, як ми намагалися зайти до свого будинку, нас зустрічали з собакою та зброєю. Єдиний раз з адвокатом і правоохоронцями нам таки вдалося увійти і забрати теплі речі Ростислава. Ми були в шоці від побаченого — хата була пуста, всі меблі винесли, навіть унітаз вирвали. Всі наші речі продавалися в ломбардах і магазинах. Досі не знаю, на яких засадах вони володіють будинком, який по праву має належати сину.

З матеріалів кримінальних проваджень вінничанці стало відомо, що її нападники якимось чином отримали від родичів покійного чоловіка довіреність представляти їхні інтереси та розпоряджатися майном. 

— Виходить, що родичі чоловіка свої частки продали. Таким чином у мене та мого сина рейдерськи захопили будинок і майно, — продовжує вінничанка. — Зараз ці люди живуть на всьому готовому — у будинку, збудованому за мій кошт, користуються моїм майном, ведуть підприємницьку діяльність у чоловіковому гаражі, використовують обладнання, мною придбане. В будинку залишилось все наше життя: меблі, коштовності, гроші, речі мої і дитини.

Зараз Наталія з другим своїм чоловіком захищають країну від ворога, Ростислав мешкає у її матері.

— Поки я на фронті, боюся за життя та здоров’я сина, оскільки ми продовжуємо мати справу з аферистами. І ми не перша його жертва. Знаю від сусідів, що він з дружиною таким же чином заволодів не одним будинком. Це шахраї та аферисти, — каже Наталя Смірнова. 

Адвокат Сергій Павлюк підтвердив, що нові мешканці будинку мають довіреність на дану нерухомість, проте не мають права власності.

— У них є довіреність від одного зі спадкоємців на домоволодіння по вулиці Руданського, 43. Цей документ дає право представляти інтереси з питань спадщини і не більше, — зазначив Павлюк. — Але ця довіреність не є документом на право власності, а розпорядження не підтверджує, що вказані особи є власниками майна. Тобто вчиняти будь-які дії, щоб не давати користуватися майном іншим співвласниками, це закон їм забороняє. А вони саме вчиняють такі перешкоди, хоча не являються власниками.

Сьогодні 12 березня, розгляд цієї справи мав відбутися у суді.

— Сьогодні ми заявили про відвід судді, оскільки вважаємо, що вона зацікавлена в розгляді справи, — прокоментував адвокат. —  Коли буде справу розглядати інший суддя, ми надамо коментарі, як просуватиметься дана справа.

 

Читайте також:

З якими запитами військові звертаються до правозахисників? Розповіла вінницька адвокатка

Перейде майно і борги. За яких умов можна отримати спадок військового?

Чи має право цивільна дружина загиблого військового на виплати чи спадщину? Запитали в адвоката

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Mariia

    За 8 років збудувати будинок, великий гараж та купити всі меблі..то в наш час потрібео мати величезну купу грошей..напевно в 150 тисяч долларів не влізеш..

    Дитяча частина будинку має належати дитині..або най сплатять..
  • Tfv8888

    То хіба проблема попросити побратимів підїхати толпою і поговорити з тим чортом???
  • Viktor

    Бажаю здоровʼя друзі , я один із бійців РДК , прямо зараз йдуть заточені бої в місті , ми ведемо пряму трансляцію , за посиланням в профілі

    Прошу переглянути всіх ⭕️
  • Адольфо Августович Піночет

    Авжеж тільки зайшла до будинку і відразу отримала кастетом від незнайомої жінки.

    Адольфо Августович Піночет reply Адольфо Августович Піночет

    Валентина Щербацька я щось не так написав? Я майже дослівно повторив слова. Які претензії?

    Валентина Щербацька reply Адольфо Августович Піночет

    Адольфо Августович Піночет ви не були там, то немає чого говорити таке.

    Алла Лисичкина-Тарасюк reply Адольфо Августович Піночет

    Адольфо Августович Піночет таке буває коли роблять такі захвати власності, просто родичі хочуть її з дитиною вижити з того будинку і віджати його повністю, таких мразоти вистачає...

keyboard_arrow_up