Подякуйте Роману Андріюку підписом: родина просить про звання Героя

Подякуйте Роману Андріюку підписом: родина просить про звання Героя
  • Коханий чоловік, тато трьох дітей Роман Андріюк героїчно та мужньо захищав нашу країну від російської агресії.
  • 26 лютого 2023 року Роман загинув Герой в результаті мінометного обстрілу позицій противником.
  • Родина загиблого військового написала петицію до Президента Володимира Зеленського з проханням присвоїти званням почесного Героя України.

Поблизу селища Невельське Донецької області загинув військовий Роман Андріюк з Вінниці. Без люблячого тата залишилось два синочки і донька (одному сину 7 років, одному 11 місяців і донька 18 років), без коханого чоловіка залишилась молода дружина, яка стала вдовою у 30 років, без єдиного сина залишилась мама.

Петиція 

1 травня на сайті Президента України виклали електронну петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) Андріюку Роману Олексійовичу.

Відео дня

— Шановний Пане Президенте. Прошу розглянути петицію про присвоєння Героя України( посмертно) військовослужбовцю Андріюку Роману Олексійовичу. 27 липня 2022 року добровільно прийняв рішення вступив до лав Збройних Сил України. Проходив навчання у Великобританії, після навчання служив розвідником. Мав багато бойових виїздів, всі результативні, був відданий своїй справі, виконував усі бойові накази, працював за для Перемоги! — пише автор звернення Тетяна Андріюк.

Станом на сьогодні, 9 червня, петицію підписали понад три тисячі людей.

До кінця збору підписів залишається 53 дні.

Звернення можна підписати ТУТ.

Довідка:

Солдату Андріюку Роману було 43 роки. Військовослужбовець в/ч А 2896( А1619) 59ОМПБр 9-го окремого мотопіхотного батальйону «Вінницькі Скіфи». Вінничанин стояв на захисті України з 28 липня 2022 року.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблого Героя.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Війна забирає найкращих: на щиті повертаються троє захисників з Вінниччини

У Донецькій області загинув військовий Павло Савлук з Кирнасівки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up