Війна забирає найкращих: на щиті повертаються троє захисників з Вінниччини

Війна забирає найкращих: на щиті повертаються троє захисників з Вінниччини
  • Війна щодня приносить трагедію до домівок вінничан. Два захисники з Тульчинського району та один військовий з Калинівської громади повертаються додому на щиті.

Російська війна щодня приносить горе в домівки вінничан. Двоє захисників з Тульчинського району та військовий з Калинівської громади повертаються додому на щиті.

На війні загинув Андрій Павлишинець. Чоловік родом з села Сальник Калинівської громади. Герой загинув 6 червня у Запорізькій області, за кілька днів після свого Дня народження. Про це повідомляє Калинівська міська рада.

Андрію назавжди 39...

Відео дня

У перші ж дні війни чоловік добровольцем пішов у військкомат та пройшов медичний огляд і в травні 2022 року був мобілізований до війська. За рік служби Андрій Павлишинець побував у найгарячіших точках України, неодноразово ризикував життям та здоров'ям, був важко пораненим, але до останнього свого подиху залишився вірний військовій присязі. У Героя залишилися батько, дружина, двоє діток та брат. 

 

В боях з окупантами загинув Руслан Писарівський. Солдат родом з села Чорномин Піщанської громади. Герой загинув 7 червня 2023 року під час виконання бойового завдання, в результаті ворожого артилерійського обстрілу позицій, біля населеного пункту Преображенка Запорізької області. Сумну звістку повідомила Тульчинська районна військова адміністрація.

На зображенні може бути: 1 особа, запальничка, вогонь та текст

Герою назавжди 40…

«Руслан Дмитрович назавжди залишиться у пам'яті тих, хто його знав, мужнім сином українського народу, відважним воїном, добрим і вірним другом, людиною з великим серцем, сповнений сил та енергії»

Додому на щиті повертається Іван Василенко з Тульчинської громади. Військовий загинув 5 червня. Про це зазначають в Тульчинській районній військовій адміністрації.

На зображенні може бути: 1 особа

В населеному пункті Білогорівка Луганської області під час виконання бойового завдання потрапив під мінометний обстріл окупантів, отримав травми несумісні з життям.

Івану назавжди 37...

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблого Героя.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

Читайте також:

У Донецькій області загинув військовий Павло Савлук з Кирнасівки

Не було звістки майже три місяці: з полону повернувся 27річний Олексій Вагін зі Жмеринки

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Alexander Ermakov

    Земля стекловатой, дурням.
  • Катерина Довженко

    Вічна пам'ять Героям
  • Людмила Хавень

    Вічна пам'ять Героям!
  • Валентина Суконнік

    Вічна пам'ять Героям

keyboard_arrow_up