Подільські витинанки і писанки дивуватимуть німців. Їх повезли з Могилева до Німеччини

Подільські витинанки і писанки дивуватимуть німців. Їх повезли з Могилева до Німеччини
Митці з Могилева налагодили контакт з музеєм української культури в Німеччині (крайня праворуч Оксана Городиснька).
  • Гостей з Німеччини зустрічали у Могилів-Подільському Центрі народної творчості.
  • Чи не найбільше їх вразили подільські витинанки і писанки.
  • Результатом зустрічі стало налагодження творчої співпраці. 

Iryna Denys — засновниця музею української культури у німецькому місті Ганенбах (Hahnenbach) — відвідала Могилів-Подільський. До міста над Дністром приїхала зі Львова. У місті Лева гостя дізналася про подільських майстринь витинанки  і виявила бажання побачити їхні роботи.

У свій час саме у Могилеві відбувалися спершу всеукраїнський, а потім і міжнародний фестивалі цього незвичного виду народної творчості.

Відео дня

Пані Ірину і її супроводжуючих колег, зокрема, зі Львова, зустріла директор Центру народної творчості Оксана Городинська. За її словами, ця гостя  особлива. Адже вона створила у невеликому німецькому містечку музей української культури. Далеко від України, на чужій землі, пропагує  культурні цінності і набутки нашого народу. З великою повагою поставилися до такої людини.

Побачивши розмаїття багатства народної творчості — картини, вишивку, писанки, витинанки — гостя не могла стримати емоцій. Одразу запропонувала налагодити співпрацю між створеним нею у Німеччині музеєм української культури і Могилів-Подільським Центром народної творчості.

«Пані Ірина запропонувала нам творчу співпрацю і ми підтримали її пропозицію, — каже Оксана Городинська. — Бо це ще одна можливість презентувати нашу державу у країні Євросоюзу».

Як стверджує пані Городинська, до Німеччини гостя повезла подільські витинанки і писанки. «Щоб дивувати ними німців», — так говорила гостя.

«Наше місто, наш Центр народної творчості відтепер матиме ще одну локацію за кордоном,  — зазначає Оксана Городинська.  — Ми вже маємо низку контактів із майстрами зарубіжних країн. Тепер до їхнього списку додалася Німеччина».

Читайте також:

Пробну партію лавандової олії виготовили в Ладижині. Пропонують вирощувати лаванду

У громадському транспорті Вінниці знову відчиняють всі двері. З чим це пов’язано

Шукають славетних вінничан. У серпні почнеться мистецький пленер «Кращий художник 2021»
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up