Підсумки розвитку Вінниці у 2022 році: 1200 робочих місць, нове житло і підтримка інших громад

Підсумки розвитку Вінниці у 2022 році: 1200 робочих місць, нове житло і підтримка інших громад
  • В умовах війни та економічної кризи наше місто продовжило розвиватися. Завдяки нашим захисникам, ми мали змогу працювати й допомагати іншим.
  • У мерії розповіли, що в цьому році прийняли 252 бізнеси з постраждалих від війни областей України, збудували нове «Муніципальне житло» і надавали гуманітарну допомогу тим містам і селам, які її потребували.

Підсумки соціального та економічного розвитку міста підбив на своїй facebook-сторінці заступник міського голови Андрій Очеретний.

«2022 рік був переповнений випробуваннями на міцність. За день він завершиться і почнеться нова сторінка в житті кожного з нас. Втім, сьогодні, в переддень Нового року хочу розповісти про здобутки, які стали результатом командної роботи всієї нашої дружньої громади, бізнесу, Вінницької міськради та міжнародних партнерів», — пише посадовець.

Підтримка бізнесу та залучення інвестицій

У 2022 році в місті оселилися тисячі переселенців, а разом з ними поповнилася і підприємницька «родина». До нашої громади з інших областей релокувалися 252 суб'єкти господарювання, які створили понад 1200 нових робочих місць.

Відео дня

«Ми продовжили розвиток індустріальних парків, залучаючи новий бізнес з сучасними поглядами на виробництво. Окрім трьох чинних індустріальних парків, незабаром у місті з'явиться ще один - «Він Індастрі», який надалі забезпечить роботою 800 людей. Це суттєве підсилення промислового потенціалу міста», — пише Андрій Очеретний.

Екологія та енергоощадність

У цьому році міська влада підписала Декларацію про «Зелений курс Вінниці» та затвердила Дорожню карту заходів. Таким чином громада приєдналася до принципів та засад Європейського зеленого курсу. 

«У цьому контексті проводили тематичні лекції у навчальних закладах ВМТГ за підтримки GIZ. Почали роботу з енергоаудиту в житлових будинках, щоб надалі підвищувати енергоефективність», — пише заступник міського голови.

Муніципальне житло

У 2022-му у місті ввели в експлуатацію вже сьомий багатоквартирний будинок на вулиці Бортняка, житло тут отримали 75 учасників програми, серед яких є і люди з-поміж переселенців. Цього ж року почалося будівництво восьмого об'єкта «Муніципального житла».

«Ракетний обстріл 14 липня. В цей день сталася жахлива трагедія, яка забрала десятки життів. Ми цього не забудемо і не пробачимо, — пише Андрій Очеретний. — Після терористичного акту, спеціальна комісія зафіксувала руйнування та пошкодження у будівлях та спорудах приватної власності. Наші фахівці з Прозорих офісів одразу включилися в роботу та оформили заяви від 27 юридичних осіб та 45 ФОПів, чиє нерухоме майно постраждало».

«Щоб підтримати бізнес, почали реалізацію проєкту «Працюємо далі» спільно з Фондом громади «Подільська громада», який передбачав грантову підтримку для семи підприємств, які постраждали внаслідок ракетних ударів у Вінниці», — додав він.

Продовольча безпека та підтримка інших громад

Уже в березні, за лічені тижні від початку повномасштабної війни, міська влада затвердила список товарів з матеріального резерву громади, які будуть надавати для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в умовах воєнного стану.

Завдяки нашим захисникам, Вінниця не стала прифронтовим містом. Тому гуманітарна допомога стала в пригоді мешканцям міст та сіл, які знаходяться у зоні бойових дій.

«Продовольчу допомогу та інші господарські товари передали Миколаївській міській раді, Нікопольській районній раді, Балаклії, Херсону, Харкову, в Чорнобильську зону, — пише посадовець. — Також надавали гуманітарну допомогу соціально-вразливим категоріям вінничан, переселенцям, військовим частинам і територіальним громадам Вінниччини».

За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, вагомим кроком підтримки стало й придбання 400 мільйонів військових облігацій: кошти з цих паперів держава спрямувала на підтримку ЗСУ.

«Наш пріоритет — це розвиток та зміцнення економіки. Тільки так громада матиме змогу підтримати своїх мешканців і наші Збройні Сили. Вірю, що 2023 рік стане роком перемоги, нових можливостей та перспектив», — підсумував заступник мера.

 

Читайте також:

Які зміни принесе 2023 рік для наших гаманців? Про пенсії, зарплати та податки

З мерією судяться через реконструкцію Батозької, вартістю 175,6 мільйона гривень

Які дороги у Вінниці відремонтують у 2023 році? Плани розбудови громади

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач99

    Миру,Свободи,Розквіту та Добробуту усім мешканцям любої Вінниці!

keyboard_arrow_up