Перший день жорсткого карантину: що коїться на вокзалі, базарі та вулицях Вінниці

Перший день жорсткого карантину: що коїться на вокзалі, базарі та вулицях Вінниці
  • Від сьогодні, 17 березня, у Вінниці ввели обмеження через коронавірус. Як живуть вінничани в новій реальності?

Наша журналістка близько десятої години ранку пройшлась в районі залізничного вокзалу. Там багато людей, як завжди. Карантином навіть «не пахне».

На вокзалі в приміських касах люди купують білети на електричку і питають, чим вони доберуться увечері назад. Касир каже, що нічого не знає.

— Електрички сьогодні ще ходять, а як буде завтра їм ще нічого не казали, — розповідає касир

Відео дня

В аптеці біля вокзалу черга, більшість людей — пенсійного віку.

На Привокзальному ринку відкриті продуктові ятки, також продають свої продукти (овочі, молоко) люди з сіл. Також відкриті «ракушки» з господарськими товарами, є торговці з одягом. Але більшість контейнерів закриті.

Велика черга біля каси на пошті. Але люди стоять щільно один до одного. «Хвіст» черги на вулиці.

М’ясний павільйон та «Червоний маркет» на Привокзальному працює. Продавці в масках.

У міськраді, 16 березня, нагадаємо, провели чергове засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій. На ній розглянули стан справ у місті, в якому діє карантин через COVID-19 та зробили посилення обмежувальних заходів.

Перелік нових обмежувальних заходів на час дії карантину зачитав мер Вінниці Сергій Моргунов: 

«З 00.00 17 березня тимчасово зупинити роботу об’єктів загального користування, незалежно від форм власності, з присутністю понад десяти осіб:

  1. Центрів надання адмінпослуг «Прозорі офіси»;
  2. Фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів;
  3. Зоопарків, водних парків, парків атракціонів;
  4. Усіх торговельних закладів (крім продуктових, побутової хімії, аптек та АЗС);
  5. Торговельно-розважальних центрів, ринків (крім продовольчої групи товарів);
  6. Перукарень, ресторанів, закладів громадського харчування, у тому числі у готелях; барів, клубів, кафе, дискотек, пабів.
  7. Інших закладів та установ, які надають платні послуги населенню, незалежно від форм власності та непов’язані з наданням послуг охорони здоров’я та життєзабезпечення.

Що відбувається в інших містах по Україні

Українські міста сьогодні прокинулися в новій реальності. У Житомирі оголосили надзвичайну ситуацію. У столиці мають зупинити метро. У Харкові зачинили найбільший в Україні ринок, але не поспішають втілювати інші рекомендації.

Яка відвідальність загрожує

Сьогодні, 17 березня, депутати Верховної Ради України під час позачергового засідання прийняли проект закону, який націлений на протидію COVID-19.

Впроваджується адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення правил обсервації, а також за умисне зараження коронавірусом Сovid-19:

  • порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тисячі грн), на посадових осіб - у розмірі від 2 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-170 тис грн).

Якщо порушення зазначених вище правил спричинило або завідомо могло спричинити поширення цих захворювань, -

  • воно карається штрафом від 1 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тисяч до 51 тисячі гривень) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

З 12:00 18 березня, нагадаємо, закривають пасажирські міжміські перевезення й метро. Дозволятимуться лише:

  • у маршрутках до 10 пасажирів і таксі,
  • до 20 осіб у тролейбусах, автобусах, вагонах трамваїв.

Станом на 16 березня у Вінниці в медичних закладах перебуває двоє хворих, яких підозрюють на коронавірусну інфекцію. Наразі в Україні сім підтверджених випадків інфікування COVID-19.

Опитування

Чи потрібні такі обмеження на час карантину?

 

Читайте також:

Жорсткий карантин: в Україні припиняють рух всіх поїздів та електричок

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (108)
  • Ольга Слободянюк

    Идите на х из за авторизации,отписываюсь!!!!!
  • Наталья Колесник

    Карантин?Ні не чули....
  • Олександр Во

    а ось сьогодні було шкода одну бабусю,в поважному віці,ще й на палочці,(не з тих,що катаються на "шару" по одній-дві зупинці)-не пустили іі до трамваю,хоч люди і просили
  • Лили

    Епіцентр і не думає зачинятись🤦‍♀️ в них робітників купа + покупці! Гроші не пахнуть!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up