Перевірили камери, лікарні, водойми. Чотири місяці шукають безвісти зниклого Юрія Шаталюка

Перевірили камери, лікарні, водойми. Чотири місяці шукають безвісти зниклого Юрія Шаталюка
  • В неділю, 17 вересня минулого року, 22-річний Юрій Шаталюк пішов з дому і не повернувся. Востаннє хлопця бачили ввечері того дня на міському пляжі Вінниці.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися, як просуваються пошуки вінничанина, які тривають чотири місяці.

Майже чотири місяці минуло, як загадково зник 22-річний Юрій Шаталюк. Вінницькі правоохоронці продовжують пошуки хлопця. Востаннє його бачили, нагадаємо, на міському пляжі по вулиці Гонти в неділю, 17 вересня 2023 року, близько дев'ятої вечора.

Тоді працівники поліції обстежили всі пляжі, прирічкові території, місця, де він міг перебувати. Залучали службових собак і дрони. Волонтери і небайдужі громадяни також допомагали з пошуками зниклого. Все безрезультатно.

Відео дня

Журналісти «20 хвилин» зателефонували в поліцію, аби дізнатися, чи є новини у справі зниклого Юрія Шаталюка. Як розповіла в коментарі речниця Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Заріна Маєвська, пошуки тривають.

— Пошуки Юрія Шаталюка продовжуються, вони і не припинялися, — розповіла речниця поліцейського главку. — Поліцейські розглядають всі можливі версії і перевіряють кожну з них. Хлопець зник безслідно. Дрони залучали, водолази неодноразово обстежували дно Південного Бугу, і не лише у Вінниці біля пляжу на Гонти, а й водойми на Сабарові та у Стрижавці. Також обстежували хащі, підвали, горища.

Фотографію Юрія Шаталюка завантажили у всеукраїнську програму «Безпечне місто».

— Опитували дуже багато людей, переглядали камери вокзалів, на виїзді з міста, — говорить Заріна Маєвська. — Його фотографія завантажена до системи «Безпечне місто», на ці камери, які розпізнають обличчя і розташовані на більшості вокзалів України. Перевірили усі лікарні, оскільки в нього був поріз на руці. Повідомлень про Юрія поки не надходило ні звідки. Місце перебування його невідоме.

Йшов до міського пляжу 

Юрій Шаталюк (ліворуч) з батьками і братами

Нагадаємо, востаннє камери спостереження зафіксували 22- річного Юрія Шаталюка торік 17 вересня, коли він купив пляшку води в магазині і попрямував до пляжу на Гонти.

— На пляжі він був з 18-ї до майже 21-ї години, потім зв'язок пропав, — розповідає мама зниклого хлопця Любов Шаталюк.

В день зникнення, як вона каже, Юрко був у гарному настрої.

— Він виходив з дому в обід у піднесеному настрої, був вихідний день. Мав зустрічатися зі своєю дівчиною, — каже жінка. — Навіть переглядаючи відео з камер спостереження біля 18-ї години я теж бачила, що настрій у нього був гарний — по поведінці це зрозуміла. Проте, коли я йому зателефонувала о 20.42 — зв'язку вже з ним не було, телефон був відключений. Тоді викликали поліцію, одразу ж почали пошуки. Ми разом з поліцією і МНСниками, обійшли кожен сантиметр набережної. Разом з волонтерами шукаємо дотепер. На сьогодні ніякої інформації.

Батьки розповідають, що стосунки з сином були нормальними. Юрко будував плани на майбутнє.

— Юрій старший син, у нього ще є два молодших братики. Він дуже добре вчився в школі, брав участь в олімпіадах, — говорить жінка. — Закінчив Вінницький політех, спеціальність біомедична інженерія. Намагався знайти роботу по спеціальності, допомагати військовим ставати на ноги. З нами був відкритий, ділився усім. Якби він кудись поїхав — нам би обов'язково дав би знати. Все було нормально, була купа планів... Поки новин немає.

Мама Юрія сподівається, що її син живий. Нещодавно у Фейсбуці Любов Шаталюк вкотре опублікувала допис-звернення до сина:

«Дорогий мій Юрчику. Кажуть час лікує, ні, не лікує... Я дивлюся в твої зелені очі, чую твій голос, згадую наші розмови. Моє серце завжди з тобою, де б ти не був. З твоїм народженням моє життя змінилося назавжди. Ти мій дорослий, маленький син. Мені так не вистачає твого: «Чуєш, мам». Знаю, що тобі теж нелегко самому. Я не ображаюсь, не дорікатиму, лише хочу обійняти тебе і знати, що у тебе все добре. Будь ласка, подзвони. Ми страшенно хвилюємося за тебе. Безмежно тебе люблю, мій синочку».

Увага! Пошуки тривають

Нагадаємо, відділом поліції №1 Вінницького районного управління встановлюється місце перебування 22-річного Юрія Шаталюка.

  • Прикмети: зріст 175 см, худорлявої тілобудови.
  • Був одягнений у джинсову куртку, білу футболку з чорним написом, чорні спортивні штани, сірі кросівки.
  • Особливі прикмети: має поріз на руці.

Усім, кому відома інформація про місцеперебування хлопця, прохання повідомляти за телефонами: (096)750-68-48 або 102.

 

Читайте також:

«Він вийшов з дому в гарному настрої і не повернувся». Тиждень шукають 22-річного Юрія Шаталюка

Задіяні поліція, кінологи, спецпризначенці та рятувальники. Другий тиждень шукають Юрія Шаталюка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Яна Коновалова

    Скільки часу пройшло, а його так і не знайшли, якась дивна ця історія, надіюсь що живий і здоровий🙏
  • L.

    Дай Бог,щоб був живий.🙏
  • Катерина Гавриленко

    Може він тихенько виїхав закордон,все може бути,головне,щоб був живий і батьки про це знали .
  • Наталия Карпуша

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up