Перекриття руху, маршрут і програма Вінницького Напівмарафону. Вінниця побіжить 22 серпня

Перекриття руху, маршрут і програма Вінницького Напівмарафону. Вінниця побіжить 22 серпня
Фото: архів 20minut.ua
  • Уже цієї неділі, 22 серпня, Вінниця побіжить Напівмарафон. 
  • Наразі реєстрація для бігунів закрита, а організатори займаються фінальними приготуваннями. 
  • Скільки учасників візьме участь у забігу, якою буде програма, які дороги перекриють— відповіді на ці й інші питання читайте далі у матеріалі.

Лише кілька днів залишилось до грандіозного спортивного свята — Вінницького Напівмарафону. Учасники з різних куточків України вже готують свої кросівки й щасливу спортивну форму, щоб 22 серпня підкорити одну з трьох дистанцій і позмагатись за приємні призи.

Сьогодні ж, 17 серпня, організатори забігу провели пресконференцію, аби розповісти більше про майбутній захід.

— Ми не знаємо скільки ще буде тривати пандемія, тому відмовитись повністю від спорту, від усіх заходів на сьогодні не є виходом. Бо це може тривати ще рік, два або й п’ять років. Тому нам потрібно знаходити шляхи, потрібно навчитися жити в таких умовах, потрібно навчитися працювати й навчитись бігати, — говорить генеральний директор медіакорпорації «RIA» Олег Горобець. — Крім того, всі лікарі стверджують, що сильний імунітет є найкращою профілактикою захворювань. А ми вважаємо, що напівмарафон є важливим внеском у здоров’я людей і їхній сильний імунітет.

Відео дня

За його словами, Вінницький Напівмарафон — це не просто шанс пробігти 21, 10 чи 4 кілометри конкретно 22 серпня. Це стимул для людей займатись спортом, щодня виходити зранку на пробіжку чи відвідувати спортивну залу. 

Дбаємо про безпеку один одного

При цьому, організатори приділили достатньо уваги заходам безпеки — все відбуватиметься із дотримання правил, які встановлює Міністерство спорту та Міністерство охорони здоров’я.

— Цього року не буде масового забігу, тобто братимуть участь у Вінницькому Напівмарафоні лише учасники, які попередньо зареєструвались. Також для кожного з них ми готуємо маски. У захисних масках бігуни мають бути на старті, а вже проминувши стартовий коридор зможуть її зняти, — продовжує далі Олег Горобець. — Ми забезпечимо термометрію всіх учасників перед стартом. І сама схема організації забігу полягає в тому, щоб розвести кількість людей, що стартують.

Додамо, що на маршруті також чергуватимуть лікарі та представники Червоного Хреста. 

Як все відбуватиметься

Кожен з учасників напівмарафону має отримати персональний стартовий пакет, куди серед іншого входить стартовий номер з чіпом. Саме він забезпечить коректні дані про швидкість забігу. Видача стартових номерів на дистанції 21,095 кілометрів, 10 кілометрів і 4,2 кілометра буде лише 21 серпня з 9.00 до 18.00 у шаховому клубі Центрального парку культури та відпочинку.

Стартове містечко ж розпочне свою роботу вранці 22 серпня. Пропонуємо ознайомитись із програмою Вінницького Напівмарафону:

  • 06.30-12.00 — робота камер схову (шаховий клуб Центрального пару імені Леонтовича);
  • 07.00–07.55 — церемонія відкриття заходу; 
  • 07.20-07.40 — розминка
  • 08.00-11.00 — забіг на 21 кілометр 095 метрів; 
  • 08.00-11.00 — забіг на 10 кілометрів; 
  • 10.30–11.20 — мінімарафон на 4,2 кілометра; 
  • 10.40 — нагородження переможців на дистанції 10 кілометрів (абсолют);
  • 11.00 — нагородження переможців на дистанції 21,095 кілометрів (абсолют); 
  • 11.20 — нагородження переможців на дистанції 4,2 кілометра (абсолют); 
  • 11.40 — нагородження переможців вікових категорій на 10 та 21 кілометрах;
  • 12:00 — завершення роботи марафонського містечка.

Рекомендуємо також дізнатись маршрут забігу.

— Стартуємо ми з площі Гагаріна (від арки) по Хмельницькому шосе й до Юності із забігом у Лісопарк. Далі біжимо по Юності до Василя Порика, потім по Космонавтів вниз до фонтану. Тоді по іншій стороні Космонавтів рухаємось до літака й повертаємось знову на Василя Порика та Юності, а по Хмельницькому шосе добігаємо до фінішу, — пояснює голова Вінницької обласної федерації легкої атлетики Олена Бех. — Це одне коло для дистанції 10 кілометрів. Учасники ж дистанції 4,2 кілометра будуть повертати до фінішу в районі повороту на Максимовича.

Зверніть увагу, що для подолання півмарафону, а саме 21,095 кілометрів, потрібно пробігти два кола «десятки».

До уваги водіїв

У зв’язку із проведенням Вінницького Напівмарафону 22 серпня з 6.30 до 12.00 буде тимчасово перекритий рух для автотранспорту. Тому організатори закликають містян завчасно спланувати свій маршрут.

Рух буде перекритий на таких вулицях:

  • Хмельницьке шосе (від проспекту Юності до площі Гагаріна);
  • вулиця Василя Порика (від проспекту Юності до проспекту Космонавтів);
  • проспект Космонавтів (від Хмельницького шосе до вулиці Келецька).

Рух буде частково обмежений на таких вулицях:

  • проспект Юності частково, від Хмельницького шосе до вулиці Порика — закрито рух у напрямку Хмельницького шосе;
  • перехрестя Театральної по вулиці Магістратській до Хмельницького шосе.

Зверніть увагу, що в цей час автотранспорт зможе рухатись в об’їзд по вулицях Театральній, Соборній, Пирогова, Келецькій, Воїнів-Інтернаціоналістів.

— Ми хочемо звернутися до автомобілістів і просто до всіх жителів міста, щоб вони з розумінням поставились до перекриття дороги, — говорить Олег Горобець. — Ми вважаємо, що Вінницький Напівмарафон — це правильний захід і правильний сигнал до нашої спільноти про те, що заняття спортом є справді важливими. 

А хто ж учасники?

За словами генерального директора медіакорпорації «RIA», на сьогодні зареєструвалось уже 900 учасників з різних регіонів України, проте більшість з них все ж вінничани.

— Кількість зареєстрованих учасників більша, ніж у деяких містах-мільйонниках, де також проводять напівмарафони, — додає Олег Горобець. — Ми вважаємо, що це гарний результат спільної роботи всіх організаторів. Крім того, це ще показник цікавості людей до нашого міста — їм подобається траса й вони із задоволенням сюди приїжджають.

Організатори Вінницького Напівмарафону кажуть, що цьогоріч збільшилась і кількість охочих пробігти найбільшу дистанцію.

— Ми спостерігаємо тенденцію, що з кожним роком збільшується кількість учасників саме на дистанцію 21, 095 кілометрів. У 2021, до прикладу, таких буде 350 людей, — говорить керівниця відділу промо«RIA Media» Маріна Загоруйко. — Це показує, що люди починають регулярніше займатись спортом і вести здоровий спосіб життя.

Нагадуємо про нагородження

Вінницький Напівмарафон завершиться не тільки сплеском позитивних емоцій кожного з учасників, але й нагородженням кращих з кращих. Усі фінішери, нагадаємо, отримають пам’ятні медалі з ексклюзивним дизайном, а грошові премії дістануться найшвидшим бігунам.

Зверніть увагу, що цього року переможців визначатимуть на всіх трьох дистанціях. А партнери заходу й міська рада будуть нагороджувати ще й бігунів у вікових категоріях.

— Фактично кожен десятий учасник отримає якусь нагороду за участь у напівмарафоні, Тобто шанс є в усіх не тільки пробігти й відчути атмосферу, але й позмагатись за один з призів, — підсумувала Маріна Загоруйко.

Про призовий фонд, а також подарунки від партнерів радимо прочитати на сайті run.vn.ua та в наших попередніх матеріалах:

Чекаємо кожного

Організатори Вінницького Напівмарафону зізнаються, що вже з нетерпінням чекають зустрічі з учасниками забігу та всіма містянами, які прийдуть підтримати бігунів.

— Ми запрошуємо всіх жителів територіальної громади Вінниці долучитися до нашого заходу. Навіть, якщо ви не готові пробігти 10 кілометрів чи, можливо, просто не встигли зареєструватися — приходьте на сьому годину ранку й відчуйте атмосферу спортивного свята, відчуйте ту єдність духу, єдність олімпійського духу і повболівайте за того учасника, що найбільше сподобається, — закликає наостанок голова комітету по фізичній культурі і спорту Сергій Краєвський. — Споглядати за таким дійством  є великим щастям! Тому ще раз запрошуємо всіх, якщо не взяти участь, то прийти повболівати, подивитись на інших і надихнутись їхнім прикладом!

Партнери Вінницького Напівмарафону-2021

 

 

Читайте також:

«Взуй кросівки й біжи назустріч сонцю»: BEZBRENDU приєднується до бігової родини Вінниці

На старт, увага, руш: Вінницькому Напівмарафону 2021 бути! Що варто знати учасникам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ruslan Fawkes

    Хай за містом десь біжать,через них не можна з дому виїхати

    Interaction 327 reply Ruslan Fawkes

    Через забіг ти з дому не зможеш виїхати лише раз за цей рік, а скаржишся як буцім би кожен день не можеш виїхати. А ми біжимо лише раз у рік і те, попереднього року відмінили, а в цьому перенесли на пізніше, тим паче попереджають, що рух перекриють і коли саме.

    Skrabiy Jiuriy reply Ruslan Fawkes

    Сиди дома задрот
  • Наталья Горошко

    Куда бежит? Зачем бежит? Вечный вопрос.

    Interaction 327 reply Наталья Горошко

    Вам этого пока что не дано понять, начнёте бегать, всё сами поймёте.

keyboard_arrow_up