«Перебував у аварійному стані»: у Вінниці ремонтують скейтпарк у Центральному парку

«Перебував у аварійному стані»: у Вінниці ремонтують скейтпарк у Центральному парку
  • У Центральному парку імені Леонтовича почали оновлювати скейтпарк.
  • Дізналися, що саме там робитимуть та коли любителі скейтбордингу зможуть тестувати відремонтований майданчик?

З початку теплої пори у вінницькому скейтпарку час від часу можна побачити дітей та молодь, яка займається скейтбордингом. Роблять вони це на майданчику, який перебуває в аварійному стані. На радість любителям екстремального спорту його скоро відремонтують. 

Як виглядає скейтпарк зараз? На місці ми побачили, що практично всі конструкції у скейтпарку тією чи іншою мірою пошкодженні. Подекуди це погнута або деформована частина каркаса, в інших місцях конструкції ми побачили великі дірки. Очевидно, що користуватися таким майданчиком небезпечно, а надто, коли мова йде про екстремальні види спорту. Одну рампу на місці вже демонтували. 

Відео дня

— Ми вже почали ремонтувати та відновлювати пошкоджені елементи скейтпарку. У цьому році плануємо капітально відновити дві найбільших рампи. Кожна рампа складається з двох частин, це, умовно кажучи, чотири елементи, — розповідає очільник КП "Дирекція парків та дозвілля територіальної громади" Олександр Мельник. — Ми замінюємо фанеру на правильну, щоб вона підходила для занять активними видами спорту. Можна буде кататися на велосипедах ВМХ, скейтах, роликах, самокатах. Ми закупили фінську товсту ламіновану фанеру. Це буде відповідне покриття для скейтпарку. 

Виконує роботу підрядна фірма. На матеріали витратять у межах 45-50 тисяч гривень. 

— Ремонт маємо завершити до кінця червня, — каже Олександр Мельник. 

Вінничани неодноразово скаржилися на стан майданчика

Варто зазначити, що вінничани неодноразово скаржилися на занедбаний стан скейтпарку. Ще у 2019 році вінничан Павло Лєсних писав петицію, в якій просив реконструювати цей спортивно-екстримальний майданчик. 

«На майданчику щодня займається близько 20-30 спортсменів. Серед них є і професіонали, і початківці. А також діти шкільного віку. Майданчик перебуває в аварійному стані: фігури гнилі, застарілі і мають значні пошкодження, які несуть загрозу травмування. Місць для катання більше немає. Півтора року тому нам вже ремонтували майданчик, але зробили це не правильно і все зійшло нанівець. Наше майбутнє та майбутнє наших дітей в наших руках», — йдеться у петиції. 

Нещодавно, у березні 2023, вінничанин Ігор Наумчук теж написав петицію у міську раду з прохання оновити скейтпарк. За його словами, для активного розвитку і тренування екстремальним видам спорту таким як: BMX, MTB, трюки на самокаті та роликах у місті Вінниця потрібне спеціальне місце для тренувань. Каже, неодноразово, під час опитувань, молодь висловлювала масову активну зацікавленість в користуванні скейтпарком. 

«Хлопці та дівчата в основному катаються по дорозі, а це не добре. Розширення та збільшення майданчика дасть свої плоди, й вінницькі підлітки зможуть розвивати своє хобі до професійного рівню. Олімпійський комітет додав дисципліну BMX Park Freestyle в програму ігор на 2020 рік і він вважається офіційним видом спорту», — говорить Ігор Наумчук. 

Також у 2021 році в Центральному парку імені Леонтовича відбувалися змагання зі скейтбордингу. Серед іншого, цими змаганнями організатори хотіли привернути увагу до проблеми відсутності реконструкції єдиного безплатного скейтпарку у Вінниці.

Організатор турніру Іван Нестерук розповів тоді нашій журналістці, що майданчик для катання в дуже занедбаному стані. 

«Люди, які катаються не один день, вже знають, де дірки і заздалегідь готуються їх об’їжджати. Це все не відповідає техніці безпеки за європейськими стандартами. Чотири рази його реставрували, але неналежним чином», — говорив тоді Іван Нестерчук. 

Ми запитали в Олександра Мельника, чи зверталися вони увагу на ці та інші звернення від вінничан?

— Звісно, ми звертали увагу на петиції, та бачили в якому стані знаходиться скейтпарк. Але торік, враховуючи перші етапи великої війни та всі складнощі, пов'язані з фінансуванням, ми не могли виконати ці роботи. Але вже минулого року ми запланували ремонт скейтпарку у 2023 році. 

Читайте також:

Вінничанин побив три юніорські важкоатлетичні рекорди. Сергій Колесник мріє про Олімпіаду

Чи багато ви знаєте про парки Вінниці? Перевірте свої знання, пройшовши наш тест

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up