Палили український стяг. Вінничанки в Італії про конфлікт з прихильниками «русского мира»

Палили український стяг. Вінничанки в Італії про конфлікт з прихильниками «русского мира»
  • Біженки з Вінниці, які з початком війни переїхали до Італії, постраждали від прихильників «русского мира».
  • Дівчата намагалися зупинити людей, які підпалили прапор України.

Вінничанка Катерина до початку війни навчалася в Донецькому університеті на журналіста, працювала моделлю. ЇЇ мама Інна — чемпіонка Україні з фітнесу, була тренером у спортивному клубі. З початком бойових дій, дівчина з мамою виїхали до Італії. 

Землячки розповідають, що Італія їх зустріла гостинно. Катерина з Інною орендували квартиру, знайшли роботу. Обоє нині працюють в модельному бізнесі, мама продовжує роботу тренера.

Відео дня

 Дівчата сумують за рідною Вінницею, неодноразово брали участь у зібраннях людей з різних куточків світу, які виступають проти війни в Україні.

На минулих вихідних, на Великдень, вінничанки прогулювались центральною площею міста Генуя, яке стало для них другою домівкою. І тут побачили дивне зібрання з радянськими прапорами.

— Прогулюємося з мамою у Великдень в центрі Генуї, і тут мама каже, — дивись,там червоні радянські прапори, — розповідає Катя.— Я здивувалася, як таке може бути в Італії? Підходимо ближче до натовпу, там чоловіки віку від тридцяти років, їх приблизно до сотні. Німці, росіяни, та інші, з символікою Радянського Союзу. Ми запитали, що відбувається? Мітингувальники, натомість, запитали, звідки ми? Відповіли, що з України. Тоді якийсь чоловік штовхнув маму. Ми були шоковані такою поведінкою. Нам пояснили, що саме ми, українці, заважаємо повернути Радянський Союз.

 Раптом, на площу невідомі винесли жовто-блакитний прапор і почали його палити. Вінничанки не потерпіли свавілля і вирушили відбирати стяг.

— Ми підбігли до чоловіків, намагалися погасити палаючий жовто-блакитний прапор,— ділиться дівчина телефоном. — Мітингувальники використали фізичну силу, з дубинкою накинулися на нас. В результаті, у мене всі ноги в гематомах, у мами — підозра не перелом пальця руки. Чоловіки пішли проти двох тендітних жінок, і ніхто за нас не заступився.

Катерині вдалося зняти відео конфлікту. Прихильники «русского мира» вирвали телефон, і видалили зйомку, але не з архівної папки гаджета. Звісно, дівчина все одразу ж опублікувала в Інстаграмі. Світ має бачити свавілля рашистів в світі.

«На відео ви бачите український прапор у вогні…потім ще побили мене та маму за слова «Слава Україні» — прокоментувала дівчина відео в соцмережі.

Вінничанки збираються звернутися в поліцію зі скаргою. Переконані, камери відеоспостереження зафіксували конфлікт. Кажуть, так це не залишать — зло не має лишитися без покарання.

 Це єдиний прикрий випадок, з яким зіштовхнулися біженці в Італії. Загалом же українців тут підтримують і морально і матеріально.

Уряд Італії, нагадаємо, запровадив для біженців з України дозвіл на проживання терміном на один рік. Відповідний указ підписав премʼєрміністр Італії.

Біженці з України отримають доступ до медичного обслуговування, ринку праці, освіти та ряду соціальних пільг. Дозвіл на проживання українцям видають поліцейські управління.

Керівник цивільного захисту також підписав контракт зі спецфондом, який передбачає щомісячний внесок у €300 на кожного біженця з України протягом максимум трьох місяців. Указ слідує за рішенням саміту Європейської ради щодо режиму тимчасового захисту. 

 

Читайте також:

Заспівала і розплакалася. Співачка Оля Полякова підтримує благодійний тур «Шахтаря»

«Їх чути під завалами». Студенти ВНТУ створили маячки для пошуку людей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (49)
  • Инна Зданевич

    Цей захід , рашистів, мав бути під наглядом поліції, негайно подавайте до поліції!!!
  • Вадим Шарагов

    Там її і смерть
  • Раиса Ланова

    Хай би вдома сиділи,то не постраждали б. Аж в Італію їх занесло ,момент іспользували, щоб побувати за кордоном.
  • Svitlana Sirenko

    Ірочка !!!! Підтримую !

keyboard_arrow_up