Отруєння дітей в аквапарку: оприлюднили результати дослідження

Отруєння дітей в аквапарку: оприлюднили результати дослідження
  • З Вінниччини на Хмельниччину поїхали відпочивати в аквапарк родини з дітьми. Найменші відпочивальники отруїлися хлором.
  • Спеціалісти перевірили заклад та оприлюднили результати досліджень.

На Вінниччині 6 січня 2022 року зареєстрували інгаляційне отруєння хлором 16 дітей, які напередодні перебували в аквапарку Хмельницького. Детально про інцидент ми писали у матеріалі:

Справу передали до Хмельницького обласного центру контролю та профілактики МОЗ України.

— 6 січня 2022 року, у зв’язку зі скороченим робочим днем напередодні Різдвяних свят, а також 7 та 8 січня, фахівці Центру не змогли потрапити до аквапарку «7 океан», щоб здійснити необхідні дослідження, — зазначають у повідомленні Центру. — 9 січня 2022 року працівники Центру спільно з представниками Хмельницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели відбір семи зразків повітря (біля басейнів «Дитячий», «Перший приймальний», «Другий приймальний», «Цибулька», «Ігровий», «Хвильовий», «Повільна річка») на визначення вмісту хлору та семи зразків води з чаш зазначених басейнів на визначення запаху, рН (водневий показник), хлору залишкового вільного.

Відео дня

Сьогодні, 12 січня, оприлюднили результати цих досліджень. Спеціалісти зазначають, що перевищень вмісту хлору в повітрі аквапарку та хлору залишкового вільного у воді з чаш басейнів не виявили.

 

Читайте також:

Привілеї для вакцинованих. Які бонуси можливі під час локдауну (ОПИТУВАННЯ)

COVID-19 в Україні та світі: скільки хворих станом на 12 січня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Julia Melnik

    Якщо з вами таке трапиться   то викликайте швидку і поліцію одразу а аквапарк. В 2019 при масовому отруєнні аналізи води взяли одразу.
    За результатами аналізу, у дитячому басейні концентрація вільного залишкового хлору склала 1,42 міліграма на квадратний дециметр. У дорослому – аналогічний показник був на рівні 6,65 міліграма.
    При цьому в обох басейнах був перевищений нормативний показник, який не повинен бути вищим за 0,5 міліграма. Одержані результати лягли на стіл Держпродспоживслужби і поліції.
  • Віра Човган

    Знову  всіх зробили дурними. Три дні чекали????? Жах. Все в нормі!!!!
  • Yana Kachka Yarmolenko

    Ну звісно! Вони з собою Білизну в пляшках привезли та надихалися!!!!
  • Kostia Borbolyk

    Поки не могли попасти, там все вивітрили, воду змінили і ось тобі і показники впорядку.

keyboard_arrow_up