Небезпечний відпочинок. В аквапарку хлором отруїлися діти з Турбова

Небезпечний відпочинок. В аквапарку хлором отруїлися діти з Турбова
  • В аквапарк з смт Турбів поїхали відпочивати 50 людей, з них 34 дитини віком від 2 до 17 років.
  • Для 16 дітей розваги закінчилися у лікарні — малі отруїлися хлором.

На Вінниччині 6 січня 2022 року зареєстрували інгаляційне отруєння хлором 16 дітей, які напередодні перебували в аквапарку Хмельницького. Про це повідомляє Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

— Після відвідування аквапарку у 16 дітей з’явилися прояви гострого отруєння — сльозотеча, кашель, задишка різного ступеня важкості. Всі вони отримали медичну допомогу у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні, після чого 13 дітей вирушили додому, ще 3 дітей було госпіталізовано до педіатричного відділення і відділення анестезіології та інтенсивної терапії, — йдеться у повідомленні. — Попередньою причиною отруєння спеціалісти називають перевищення допустимого часу безперервного перебування в приміщеннях, де застосовуються речовини для дезінфекції, адже діти були в аквапарку з 08.30 до 16.30.

За даним фактом розпочали розслідування. Інформацію передали спеціалістам з Хмельницької області.

Відео дня

Отруєння сталося в аквапарку у «7 океан», що на Тернопільській у Хмельницькому. Тим часом у закладі журналісту «ВСІМ» повідомили, що дану інформацію перевіряють. Водночас заперечують такий час перебування дітей у їхньому аквапарку, який відкривається о 12.00.

До речі, це не перший випадок можливого отруєння у закладі «7 океан». Подібне було у вересні 2019 року. Тоді до лікарень звернулася 21 особа — 19 дітей та 2 дорослих.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області уточнило 11 січня інформацію.

— При зверненні, в основному діти молодшого віку, скаржилися на першіння в горлі, кашель, сльозотечу. Всі діти були оглянуті лікарями приймального відділення, 13 особам надали симптоматичну допомогу та відпустили додому, а 3 (з однієї родини) віком 3, 6, та 9 років госпіталізовано. Госпіталізованим дітям поставлений діагноз: інгаляційне отруєння хлором, — повідомляє Держпродспоживслужба. — Дитина (дівчинка) 6 років була госпіталізована до реанімаційного відділення з проявами стенозу верхніх дихальних шляхів. Двоє дітей цієї ж родини віком 3 та 9 років залишились у педіатричному відділенні під наглядом лікарів. Станом на 08 січня 2022 року всі діти виписані із лікарні в задовільному стані.

 

Читайте також:

У Вінниці зупинили авто за кермом якого був п'яний поліцейський

На Гайсинщині поліцейський поставив на коліна юнака та бив до втрати свідомості

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Іванна Городенська

    Теж цікаво яким чином з 8.30 були діти в аквапарку? Чому дорослі люди, які супроводжували, не розуміли про наслідки довготривалого перебування? До речі, речі після відвідування «Маяка» набагато більше чути хлоркою, аніж з «7 океану»)

    Светик Семенюк reply Іванна Городенська

    Іванна Городенська да пів часа і потрібно тікати бо від хлорки печут очі ось такий Маяк (((
  • Ксюша Подолян

    Вінниця хоче показати що який же поганий Хмельницький??? Не маючи схожого аквапарку. А в порівняні з Хмельницьким, то аквапарк наш Маяк хлорований в десятки разів більше, і ніхто не скаржиться. І писати що діти були у аквапарку з 8.30??? Як це можливо якщо він відкривається у 12.00. Зробіть аналог і не будемо возити дітей у Хмельницький.

    Олена Поляниця reply Ксюша Подолян

    Alla Grechanovska в маяку так довго нічого й робити)

    Читач92 reply Ксюша Подолян

    Що ти мелеш?

    Власники зажидили поставити нормальну вентелаяцію і люди травляться. Просто гучний випадок по був час поки їхали до дому. А скільки місцевих поодоиноко випадків не порахуєш. Такого явно не має бути скільки б там не знаходився

    Irina Yura reply Ксюша Подолян

    оксана подолян Мы там были в 2019г. Та же история хотя и были с 12-00, но пришлось уйти раньше больше чем на час из-за этого

    Alla Grechanovska reply Ксюша Подолян

    Ксюша Подолян тут не міста порівнюють і ваша істерика недоречна.Отруїлися діти, в Маяку таке було?
  • Вікторія Соловей

    Аквапарк працює з 12 години
  • Next

    Дуже логічне питання, ХТО поніс відповідальність за отруєння дітей ???- і яким чином та купальня буде відшкодовувати шкоду дітям і реабілітуватись перед містом???

keyboard_arrow_up