«Отримала бонус за те, що зробила для себе». У Вінниці знову дарували призи вакцинованим

«Отримала бонус за те, що зробила для себе». У Вінниці знову дарували призи вакцинованим
Анастасії Дідоренко дістався у подарунок телевізор. Вінничанка розповіла, що щеплювалася ще задовго до початку розіграшів, а дарунок став для неї приємним бонусом / Фото: vmr.gov.ua
  • Три десятки вінничан отримали у подарунок велосипеди MaxxPro та смарт-телевізори LG.
  • Їх обрали з понад 17 тисяч учасників акції «Вакцинуйся. Збережи життя», мета якої спонукати людей робити щеплення.
  • Відбудеться ще один розіграш, в рамках якого знову розіграють велосипеди, телевізори і суперприз — автомобіль Toyota Corolla. Чи можна ще зареєструватись?

У понеділок, 15 листопада, обрали переможців другого етапу акції «Вакцинуйся! Збережи життя». У списку — 30 вінничан, яким сьогодні подарували 15 телевізорів та 15 велосипедів. Вручав подарунки міський голова Сергій Моргунов, повідомляють на сайті Вінницької міської ради. 

Відтак, 80-річна вінничанка Валентина Сидоріна отримала велосипед. Радіє дарунку і переможниця, і її онук Максим, адже на двоколісному буде їздити він.

— Ми зареєструвалися в акції, але при першому розіграші нічого не виграли. А вже в другому розіграші наша бабуся виграла велосипед. Це було дуже неочікувано. Ми дуже задоволені подарунком. Ми впевненні, що такі акції заохочують людей імунізуватися, аби зберегти своє життя та тих, хто нас оточує, — сказав Максим Коваленко.

Відео дня

 

Анастасії Дідоренко дістався у подарунок телевізор. Вакцинувалася задовго до початку міської акції. Зареєструвалася, щоб випробувати свою вдачу.

— Я взагалі й забула, що заповнила анкету. Дуже приємно, що те, що ти робиш для себе в першу чергу, тебе ще й заохочують це робити, — говорить вінничанка Анастасія Дідоренко. — Тобто ти отримуєш винагороду за те, що ти зробив для свого здоров’я, для рідних, для близьких і взагалі для Вінниці. Це круто, що є така ініціатива. В інших містах про такі акції я не чула.

Ще розіграші будуть?

У акції «Вакцинуйся. Збережи життя» відбудеться ще один, фінальний розіграш. Він запланований на 17 грудня.

У цей день розіграють 20 телевізорів, 20 велосипедів та суперприз — авто Toyota Corolla. І ви все ще можете зареєструватись.

Для участі треба, щоб у вінничанина (або у переселенця, що зареєстрований у Вінницькій міській громаді) була підписана декларація з сімейним лікарем, проведений повний курс вакцинації проти ковіду та вік 16+.

Якщо маєте виконані всі ці умови, то треба зареєструватися в розіграші за цим посиланням або звернутися до «Прозорого офісу» з письмовою заявою.

Люди, які не отримали призи під час першого і другого розіграшу, автоматично стають учасниками останнього. Натомість переможці в наступних етапах участі не беруть.

Яка ціна призів

Раніше, нагадаємо, 19 жовтня провели перший етап розіграшу «Вакцинуйся. Збережи життя». Тоді обрали тридцять переможців: 15 людей отримали велосипеди та 15 вінничан отримали у подарунок 15 телевізорів. Вакцинованих щасливчиків обрали через сервіс random.org.

Після перевірки даних про вакцинацію ці люди отримали свої призи. Тоді ж ми дізналися, що дарували Smart-телевізори LG та  велосипеди MAXXPRO. Їхня роздрібна вартість в інтернет-магазинах 10-11 тисяч за телевізор та 9-10 тисяч гривень за велосипед.

Варто зауважити, що призи для акції придбані за кошти платників податків. На це з бюджету громади виділили 2,9 мільйона гривень.

Де ще є заохочення за щеплення

Заохочувати вакцинуватись через розіграші — буденна практика для України. Ще до ініціативи президента України Володимира Зеленського, тисячу гривень за вакцину роздавали вчителям в Івано-Франківську. У Дніпрі вакцинованим містянам давали знижки на квитки в кіно та місячний абонемент на проїзд у громадському транспорті.

У Мукачево взагалі «не стали вигадувати велосипед» та скопіювали формат вінницького розіграшу призів за щеплення. Назвали аналогічно — «Вакцинуйся! Збережи життя». І там також через random.org обирають власників 15 велосипедів, 15 електросамокатів та 15 телевізорів. Суперприз — авто Renault Duster.

І хоча у коментарях на «20хвилин» вінничани критикують ідею з призами за вакцинацію, наше анонімне опитування дало протилежні результати: 60,68% людей проголосували, що підтримують ідею про призи. «Проти» заохочення за вакцинацію — 39,32%.

Вінниця, нагадаємо, з 18 листопада у «червоній зоні» карантину.

 

Читайте також:

Чи це вдале заохочення на вакцинацію? Запитали у вінничан, що вони думають про «Вовину тисячу»

Де у Вінниці можна вакцинуватися від COVID-19. Адреси та графік роботи центрів

Наслідки «червоної зони»: 38 вінницьких шкіл переходять на дистанційне навчання

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Светик Семенюк

    Вау тайоту за вакцину 🤣🤣🤣
  • Mila Malina

    ДБ!
  • И. Вячиславович

    Какие вы продажные.
  • О. Січенко

    Ага

keyboard_arrow_up