«Один день у VinSmart»: у Вінниці вперше провели акцію для переселенців та мешканців

«Один день у VinSmart»: у Вінниці вперше провели акцію для переселенців та мешканців
  • У VinSmart Центрі (вул. Стельмаха, 25) відбулась акція «Один день у VinSmart». Одночасно в одному приміщенні закладу відбувались різнопланові заходи для малечі міста і внутрішньо переміщених дітей.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Як розповів директор VinSmart Центру Дмитро Мира, захід було організовано так, щоб в одному місці можна було побачити якомога більше занять, якими можна займатись у Центрі: «Одні дітки вивчали англійську мову, другі готувались до школи, а треті самостійно ліпили вареники. Таким чином, ми хочемо показати роботу одного центру, чим він живе, і що тут вивчають наші відвідувачі».

Начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак зазначила: «Ми з колективом постійно працюємо та вдосконалюємо наші заходи, аби діти ВМТГ були не тільки талановитими, а ще й вміли допомагати матусям на кухні. На базі цього Центру є кухня, отож педагоги вже готували з дітлахами борщ, смажили деруни та пекли шарлотку. Звісно, потрібно відвідувати й розвиваючі заняття, але стараємось урізноманітнювати заходи, адже малечі цікаво гуртом пізнавати щось нове і вчитись готувати».

Відео дня

Десятирічна Варвара також поділилась враженнями від процесу.

«На мою думку, така ініціатива дуже корисна, адже ми в колі друзів сьогодні ліпили варенички та спілкувались між собою. Я тепер допомагатиму їх робити мамі, і як тільки Україна переможе, а я повернусь у рідний Бахмут, то розкажу друзям, що навчилась робити за цей час у Вінниці», — сказала маленька переселенка.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Маленьких внесків не буває. Зібрали десять волонтерських організацій, яким можна довіряти

У Вінниці відновили виготовлення сушарок для взуття, яких потребують військові на фронті

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up