«Ну, всьо, доїхали!» Відкрили школу для навчання їзди на велосипеді і… китайської мови

«Ну, всьо, доїхали!» Відкрили школу для навчання їзди на велосипеді і… китайської мови
Жмеринські велосипедисти стартували під лозунгом "Вдаримо велопробігом по бездоріжжю і розгільдяйству!" Скільки часу минуло, а девіз актуальний і нині. Фото ЖмеринкаCity
  • Костюмований заїзд на велосипедах провели активісти у Жмеринці.
  • Привернули увагу до створення умов для тих, хто їздить містом на двоколісному.
  • Організатор заходу — «Гончаренко центр» — створила першу у місті велошколу і не тільки…

Фраза, винесене у заголовок — «Ну, всьо, доїхали!...» — це один з написів, що його тримали в руках учасники костюмованого велопробігу. Фотографії заїзду і розповідь про акцію можна побачити на сайті ЖмеринкаCity. Схоже, цей напис запозичили  з відомої книги Ільфа і Петрова «12 стільців».

Пам’ятник головному герою названого твору Остапу Бендеру встановлено на площі перед залізничним вокзалом у Жмеринці. Саме звідти стартували велолюбителі під девізом «Вдаримо велопробігом по бездоріжжю і розгільдяйству!»

Відео дня

Фінішували на тому ж місці. По закінченні велозаїзду ще й дискотеку влаштували.

«А поїзд йшов із Жмеринки в Європу»

Пам’ятник Бендеру, звідки вирушала колона велосипедистів, визначив їхні наряди. Вони були схожі на ті, що вдягали у свій час герої твори «12 стільців». У декому можна було упізнати образ Великого комбінатора. Одну з дівчат наряд змінив настільки, що вона стала схожа на екзальтовану Елочку-людоїдочку.

Читають у Жмеринці про Великого Комбінатора! Згадаймо сторінки книги: там є опис, як Бендер теж брав участь в автопробігу.  Звідси й написи на плакатах, взяті безпосередньо з книги, або дещо інтерпретовані.

Жмеринчани й самі гостренькі на слово. У місті популярною є весела пісенька. Про її зміст говорить сама назва «А поїзд йшов із Жмеринки в Європу».

Велозаїзд проходив вулицями Київська, Грушевського, Брезденюка, Соборна та Одеська.

П’ятдесят містян рушили колоною вулицями міста не тільки заради того, аби проїхатися разом  у компанії. Їхня акція мала іншу мету. Яку саме?

Щоб крутити педалі містом, треба знати правила руху

Велозаїзд вулицями Жмеринки організувала ГО «Гончаренко центр».

Керівниця організації Катерина Семесь розповіла учасникам заїзду, що у такий спосіб намагаються привернути увагу міської влади до створення належних умов для тих, хто користується у місті велосипедами.

За її словами, незабаром у місті побільшає велопарковок. Мають бути створені відповідні умови для безпечного проїзду велосипедистів. Хоча б такі, як у Вінниці. Тут упродовж останніх п’яти років розширюють велодоріжки, продовжують робити це й у нинішньому році. У місті організували прокат велосипедів. Велосипедисти Жмеринки також хочуть мати аналогічні умови, щоб пересуватися містом на своїх двоколісних у комфортних умовах і почуватися у безпеці.

Одночасно є й інша сторона медалі. Проїзд вулицями міста вимагає певних навиків, а також знання Правил дорожнього руху. Аби велосипедисти отримали такі знання і навики, для них створили велошколу. Зробила це згадана ГО «Гончаренко центр».

Керівником велошколи є Сергій Горобець. Він також брав участь у заїзді. Пан Сергій звертається до усіх охочих приходити на заняття. Нагадує, що  вони відбуваються для слухачів безкоштовно.

Ще й китайської навчать

Катерина Семесь повідомила учасникам заїзду, що ГО «Гончаренко центр» відзначає свій маленький ювілей. Ще раз нагадала, чим займається їхня організація.

Тут жмеринчани мають можливість отримувати освітні послуги з вивчення іноземних мов. Викладачі допомагають опанувати англійську, німецьку, польську і навіть китайську мови. Причому, роблять це безкоштовно. Словом, і мови іноземної навчать, і підкажуть, як безпечно крутити педалі на велосипеді вулицями міста. Гарну справу пропонує «Гончаренко центр» жмеринчанам.

 

Читайте також:

«Я з’їв дві тарілки…» Таку страву не готують у жодному ресторані Вінниці, поки що…

Підкорюємо небо. Скільки коштує стрибнути з парашутом та політати на літаку

«Я вже 50 років у цій річці купаюсь і тьху-тьху». Як містяни відпочивають на пляжі «Хімік»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up