Підкорюємо небо. Скільки коштує стрибнути з парашутом та політати на літаку

Підкорюємо небо. Скільки коштує стрибнути з парашутом та політати на літаку
фото зі сторінки аеродрому «Коротич»
  • Коли хочеться екстриму та нових емоцій, то стрибок з парашутом один з найпопулярніших варіантів. Якщо ж на стрибок ви не наважуєтесь, то підкорювати небо можна й у літаку. 
  • Розповідаємо, де в нашій країні, в тому числі у Вінниці, можна стрибнути з парашутом та політати на літаках. Додаємо, скільки це коштує. 

 

Сьогодні стрибнути з парашутом може практично кожен і, за словами тих, хто принаймні раз наважився на цей крок — це спогад на все життя. Професіонали запевняють, що стрибки з парашутом, при належному рівні підготовки та дотриманні всіх правил, один з найбезпечніших видів екстриму. 

Стрибки з парашутом під Вінницею

Кожну суботу і неділю на аеродромі «Сутиски» здійснюють стрибки в тандемі з інструктором та індивідуальні. Стрибки у тандемі вважаються більш травмобезпечними та видовищними. Ви зможете 30-40 секунд летіти у вільному падінні. Стрибати дозволяється з 14 років, але до повноліття лише у присутності батьків. 

— Якщо ви хочете вперше стрибнути, то приїжджаєте на дев'ятій ранку і проходите спочатку медогляд. Далі йде підготовка і лише після неї ви стрибаєте. Весь процес може займати півдня чи весь день, залежно від кількості осіб в групі, — розповідає інструкторка Тетяна Сандул. 

Відео дня

При собі рекомендується мати закритий одяг, зручне взуття з жорсткою підошвою. Та обов’язково потрібно мати паспорт для оформлення страхування на час стрибка. 

  • Вартість. Стрибки на парашуті: у тандемі з інструктором — 4000 гривень (висота до 3000 м) самостійні — 1400 гривень (висота 800 м) 
  • Місце розташування: Аеродром Сутиски (30 км від Вінниці) 
  • Контакти: (067)-792-03-67, (093)-124-52-43, сторінка у ФБ: https://www.facebook.com/groups/744553278901178

Додамо, що існують медичні протипоказання для здійснення стрибка з парашутом. Зокрема: захворювання психіки; епілепсія; захворювання середнього вуха і глухота; застуда і нежить; важкі серцево-судинні захворювання; алкогольне або наркотичне сп’яніння. 

Є можливість політати на літаках

Також у Сутисках можна політати на легких літаках: «Сессна-172» та Socata. Такі літаки уміщують три-чотири людини. Вартість польоту на них — 150 гривень за хвилину.  

Орієнтовно за два тижні можна буде також політати на планері. Наразі цей літак проходить ремонт. Тривалість польоту на планері 25- 30 хвилин (залежно від погодних умов). Це буде коштувати до 2000 гривень. 

За словами начальника авіаспортклубу Віктора Коваленко, якщо ви хочете купити подарунковий сертифікат, то потрібно звернутися до нього за телефоном: (067)592-43-54. 

Здійснити політ на літаку можна не лише у вихідні, а коли вдасться домовитися із пілотами та при сприятливій погоді. Контакти пілотів: 096 450 47 03 (Анатолій) та 097 757 38 34 (Дмитро)

Де ще в Україні можна стрибати з парашутом?

Аеродром «Чайка»

Перший аеродром, який радить нам Google, це «Чайка», що знаходиться під Києвом. На аеродромі базується Центральний аероклуб Товариства сприяння обороні України. 

Аеродром Чайка призначений для проведення навчально-тренувальних польотів, підготовки пілотів літаків, вертольотів, планерів, польотів на мотодельтаплані, виконання стрибків з парашутом. На аеродромі функціонує парашутний клуб «Асоціація «ПАРА-СКУФ», здійснюються парашутні стрибки для новачків та професіоналів. 

  • Вартість. Самостійний стрибок — 1750 гривень. Тандем з інструктором — 4 000 гривень. 
  • Місце розташування: Київська область, село Петропавлівська Борщагівка, вул. Антонова, 5. Аеродром «Чайка»
  • Контакти: +38 (093) 903-14-44 та +38 (098) 622-52-20. сторінка у ФБ: https://www.facebook.com/ChaykaAERO

Аеродром «Воронів»

Ще один аеродром знаходиться у Рівненській області. Як читаємо на сайті, це один з небагатьох клубів в Україні, який продовжує підготовку спортсменів і єдиний у всьому західному регіоні, де збереглися дієві парашутна і планерна ланки. А також один з трьох планерних клубів України, де відбуваються регулярні планерні польоти та чемпіонати країни.

  • Вартість. Самостійний стрибок — 1350 гривень. Тандем з інструктором — 3 950 гривень. 
  • Місце розташування: с.Воронів, Гощанський р-н, Рівненська область
  • Контакти:  (068) 104 10 10. сторінка у ФБ: https://www.facebook.com/rivnenskyaviaclub/?ref=page_internal  

Аеродром «Коротич»

На аеродромі, що в Харківській області, виконують стрибки з парашутом як новачки в парашутизмі, так і досвідчені спортсмени-парашутисти, що навчаються в аероклубі. Покататися на борту різних літаків може кожен, поруч із досвідченим пілотом. У небі відпрацьовують свої здібності пілоти-спортсмени.

  • Вартість. Самостійний стрибок — 1 600 гривень. Тандем з інструктором — 4 200 гривень. 
  • Місце розташування: Харківська обл., Р-н с. новий Коротич
  • Контакти: +38 057 781-00-10, +38 098 774-99-77, +38 050 161-00-09. сторінка у ФБ: https://www.facebook.com/KorotychAerodrome/ 

 

Читайте також: 

Сяяла на сцені та в житті. Що відомо про талановиту акторку Софію Тобілевич

Бабуся-тіктокерка. Як 81-річна пенсіонерка з села на Вінниччині створила свій відеоблог

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • vikvikt vikt

    нащо тоби плотити   4000 тыщи.купы водку,за 70  нопийся выйди  у  себе  в  двир пока вин  ищэ  твий а не  инозмного  банку. и вылакав  усю  бутилку пригай на  зимлю   зи  лавкы.правда  мирда  буде побыта  але  цэ безпечнише и  дешевше.

    Logeximo company reply vikvikt vikt

    научисть писать мирда а уже потом викладуй комент
  • В'ячеслав Ющенко

    Д-5 это совковый парашют 82м* квадратных ,вес 11 кг.с ним шол запасной З-5,без органов управления ,только в право или в лево ,и не дай боже чтоб тебя при приземлении ветер подобрал ,а стропорезом нельзя пользоваться, парашют спишут на тебя ,романтика ещё та !!! Все это было при мне в 1999г. 25я бригада 1я аеромобильная дивизия Болграда, 3 бат !!!
  • Евгений Селезнёв

    Стрибнути з інструктором 4000грн., а самому 1400 грн.. Це з інстрктором на ПО-9 чи аналогу, а самому на старому Д-5? Круто, викинули як мішка, пролетів в вільному падінні 3 секунди і спукаєшся на некерованому зонтику в 80м2. А якщо щей дадуть запаску і забудеш витягнути шурок зприбора висоти, то ще і на двох куполах спукаєшся. Романтика.
  • В'ячеслав Ющенко

    А вот когда ты парашют собираеш сам и твоя жизнь зависит от тебя ,и проверяющего   ,вот это треш!!

keyboard_arrow_up