Бабуся-тіктокерка. Як 81-річна пенсіонерка з села на Вінниччині створила свій відеоблог

Бабуся-тіктокерка. Як 81-річна пенсіонерка з села на Вінниччині створила свій відеоблог
  • Розповідає про своє дівоцтво, місить тісто на пиріжки, співає разом з подругою народних пісень та порається на городі. Такі відео знімає пенсіонерка Ніна Мефодіївна з Вінниччини та вони набирають сотні тисяч переглядів. 
  • Поговорили з блогеркою-пенсіонеркою про неї, її блог та прихильність глядачів. 

«Навіть не знаю, як це все почалося. Але для мене фільмування свого життя — це відпочинок», — каже бабуся Ніна. 

Ми натрапили на блог пенсіонерки в соцмережі, у неї є сторінка в Instagram та TikTok. Саме в TikTok бабуся Ніна й стала популярною. У її профілі відео прості та душевні.

Найчастіше пенсіонерка для знімання одягає старовинні вишиванки, намисто та строкаті хустки. Якщо ж знімає відео, як порається на городі чи у саду, то одягнута по-простому, як одягається щодень. У її блозі немає гламуру та награності, і під кожним відео глядачі це відзначають. 

Відео дня

У блозі бабуся розповідає про своє життя, ділиться рецептами пиріжків, перебирає цибулю, садить картоплю та згадує минуле. Хоч на відео бабуся Ніна може й сучасно затанцювати з онучкою, і поспівати пісень з подругою. 

@_nasha_babyshka

«Показую свою буденність»

Коли ми вранці подзвонили до Ніни Мефодіївни, то вона якраз поралася на городі. Її син пояснив, що «поки погода хороша бабуся працює на вулиці, а після обіду вам передзвонить». Й справді по обіді чуємо на іншому кінці слухавки дзвінкий голос пенсіонерки: «Я от цибульку зараз буду садити, а поки прийшла до хати перепочити та пообідати. От вам і подзвонила». Пенсіонерка з радістю розповідає нам про своїх внуків, захоплення знімати відео, звісно, й про молодість згадала. 

— Одного разу мені онучка сказала, що вона хоче зняти зі мною відео. Я погодилася, адже їй було цікаво мене послухати. Звісно, я не думала, що так багато людей буде мене дивитися, — розповідає Ніна Колодницька. — Показую я просто своє буденне життя, а люди зацікавлені. То чому ж не знімати далі? 

@_nasha_babyshka

Як розповідає блогерка, у неї троє внуків, і наймолодша онучка завжди допитливо слухає про молодість бабусі. 

— Цікаво колись було, хоч і важке життя у нас було. Мені вже 81 рік, і я багато пропрацювала і на колгоспі, і на городах та полях. Складно було, але тоді й вміли веселитися. От на весіллях, наприклад, як радісно було, — розповідає блогерка. — Моя внучка казала, щоб я розповіла вам про те, як колись вінчались і одружувалися. Адже колись весілля кілька днів святкували й зовсім по-іншому. Спочатку був «договір» з батьками, потім сватання, потім кілька днів весілля і ще через тиждень збиралися вже у домі молодят посидіти. А пісні, які милозвучні співали. І у мене таке весілля було, а потім багато років роботи. Так за працею й минали роки.

@_nasha_babyshka

Зараз бабуся Ніна теж любить поратися в городі та у вільні хвилини вишиває. Хоч, каже, вже зір іноді підводить. У пенсіонерки є кілька старовинних вишитих сорочок про які вона теж з радістю розповідає і нам, і у своєму блозі. 

— Я їх бережу, як зіницю ока. Їм вже багато років, і я сподіваюся, що мої онуки їх потім теж збережуть, — каже пенсіонерка. 

«Нехай би всі глядачі мої були здоровенькі»

Часто під відео глядачі пишуть, що згадують своїм бабусь, переглядаючи блог пенсіонерки. Деякі відео набрали понад 100 тисяч переглядів, а підписників у бабусі Ніни 57 тисяч. 

«Добрий день, шановні мої глядачі. Дуже рада, рада вас всіх чути, бо бачити я вас не можу всіх. І хочу вам подякувати за вашу увагу!», — чуємо в одному з відео бабусі Ніни. 

Під час розмови з нами пенсіонерка теж кілька разів дякувала глядачам, каже, їй приємна така увага. 

— Мені там тільки позитивні коментарі пишуть. Бажаю нехай би всі глядачі мої були здоровенькі, — каже блогерка. 

@_nasha_babyshka

А як вам творчість пенсіонерки?
 

Читайте також: 

 У центрі Вінниці увімкнули фонтани. Фоторепортаж з міських водограїв

Спробуйте посадити на балконі солодку ягоду. Поради селекціонера, що вирощує лохину в посудині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Лілія Благодир

    Бабуся - молодець. Дай Боже їй здоров'я. І внуки - молодці, поєднують приємне з корисним,  "монетизують" бабусині історії

keyboard_arrow_up