Нова студія та електроенергія за 120 тисяч гривень. Хто обікрав дизайнерку Світлану Теренчук?

Нова студія та електроенергія за 120 тисяч гривень. Хто обікрав дизайнерку Світлану Теренчук?
  • Відома вінницька дизайнерка Світлана Теренчук розповіла, як їй довелося заплатити майже 4 тисячі доларів за електроенергію, яку використали шахраї.

«Моє перше побачення з електричним лічильником. Це історія про те, як я зайшла в першу комерцію і на мене оформили каскадний лічильник. Про те, як мені за кілька місяців накрутило енну кількість тисяч доларів за електроенергію, яку я не використовувала. Про те, що я нічого не змогла довести і мені треба все це оплатити». 

Історією, як попала на гроші, відома дизайнер Світлана Теренчук спочатку поділилася в соцмережі, а потім розповіла особисто.

Відео дня

Річ у тім, що студія вінницької дизайнерки Світлани Теренчук разом з виробництвом півроку тому переїхала з невеликої будівлі на Оводова в просторе приміщення ЖК «Резиденція».

У новий будинок на Коріатовичів Теренчук заїхала першою. Не встигла дизайнер викласти кругленьку суму робітникам за ремонтні роботи, як до неї прийшов рахунок за електроенергію…на сотні тисяч гривень.

— Поки я переїжджала і оформляла документи на нову студію, руки не доходили до щитової і лічильника, — говорить Світлана. — В салоні велися ремонтні роботи, але то було не кожен день. Стільки кіловат аж ніяк не могло накрутити. Коли прийшов час оплачувати комунальні послуги, я звернула увагу на покази лічильника, який оформлено на мене. Там цифри не дуже великі, але коли помножити на коефіцієнт 40, то вийшла захмарна сума — 4 тисячі доларів.

Дизайн-студія Світлани Теренчук

У звичайному режимі роботи швейна майстерня дизайнера використовує тисячу кіловат на місяць. А на той період лічильник намотав аж 10 тисяч. Одразу Теренчук це не могла помітити, оскільки щитова знаходиться у підсобному приміщенні, доступ до якої мають всі. 

— Щитова знаходиться в підсобці і просто відгороджена стіною, без додаткових дверей, тому доступ мали всі охочі, — розповідає дизайнер.

Зверталася Теренчук і в«Обленерго», і в «Енеру», з якою в неї договір, і до інших фахівців. Всі були шоковані, проте нічим допомогти не могли.

— Ми нічого не могли довести, оскільки на момент перевірок на щитовій уже стояла пломба, — говорить постраждала. — Не виключаю того, що до цієї схеми долучалися професіонали з майнінгової сфери. Бо все зроблено так, що не підкопатися, і довести щось неможливо.

Швейна майстерня дизайнерки

Рахунок у сумі 120 тисяч гривень дизайнер сплатила у повному обсязі, а на щитову повісила замок. На загал розповісти про свою проблему Світлана Теренчук вирішила для того, щоб застерегти інших від по­дібних шахрайських схем.

— Багато хто з моїх знайомих розповідали, що мали по­дібну ситуацію, але ніхто нічого не зміг встановити і знайти винних, тільки втратили час, нерви, кошти на юристів, але марно, — каже Світлана. — Своїм гірким досвідом поділитися, щоб інші під­приємці не повторювали таких помилок. Я десятки років займаюся під­приємницькою діяльністю, але з таким стикаюся вперше. Мені доведеться багато працювати, щоб компенсувати витрати за електроенергію, поки хтось заробляв біткоіни.

Останнім часом до електричних мереж відомих підприємств Вінниці підключаються майнери, які заробляють на криптовалюті завдяки безперервному потоку енергії. Найяскравіший випадок — викриття найбільшої в Україні криптоферми на базі «Вінницяобленерго», на якій крали електроенергію на 5-7 мільйонів гривень щомісяця.

 

Читайте також:

Єдина у світі оперна діва з музичним інструментом майбутнього. Вінничанка підкорила ТБ-шоу

Улюблені актори-земляки. Розповідаємо про вінничан, які зіграли яскраві ролі в кіно

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Lina Foronova

    Рубрика "В этом месте могла быть Ваша реклама"
  • Ki Ly

    И кто-то верит в эту чушь
  • Андрей Георгійович

    Тіпа в них нема грошей!
  • Андрей Георгійович

    Найшли мені відому шлюху

keyboard_arrow_up