«Нехай нах…й в…буть вишку»: судили зрадника, який закликав до ракетного удару по телевежі

«Нехай нах…й в…буть вишку»: судили зрадника, який закликав до ракетного удару по телевежі
Вінницький суд виніс вирок зраднику, який закликав до ракетного удару по телевежі
  • П'ять років вʼязниці отримав чоловік, який закликав до ракетного удару по телевежі. Вінницький міський суд виніс йому вирок.
  • Оприлюднили переписку зрадника. Читайте, про що він писав росіянину.

Мешканець Вінниці закликав росіян до ракетного удару по телевежі. Про це йдеться у тексті вироку, який виніс Вінницький міський суд

За матеріалами справи, чоловік спілкувався у Телеграмі з громадянином РФ, колишнім військовим. Із ним знайомий ще з дитинства. Вінничанину той поставив завдання розповідати про переміщення та концентрації Збройних сил України, а також з’ясувати, з яких джерел українці дізнаються про перебіг воєнних дій у країні.

— В ході обшуку правоохоронці оглянули додаток «Telegram» в якому наявний чат з повідомленнями щодо допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, — повідомляють під час судового розгляду.

Відео дня

На сайті реєстру судових рішень оприлюднили текст голосового повідомлення о 15.33 наступного змісту: 

  • «…я воопще нах… не понімаю якого х.. вона панькаються з тим Маріуполем, Харковом? Ну, їб..ть відстроїться потом вся ця інфраструктура, ти дивиш, що роблять, ракети випускають? Там же ж саме основне кодло це, бендеровське. …»,

голосове повідомлення о 18.32 год.: 

  • «Братан, може в тебе які є зв`язки з серйозними людьми, скинь це оповєщєніє моє, нехай нах…й в…буть вишку щоб не віщали ці канали, ….., скинь комусь …., пускай оні передадуть дальше на вашу службу безопасності, надо прекратить телевещаніє, іменно етіх каналов внутрєніх украінскіх, бо тут реально всьо перекручівают….»,

смс-повідомлення о 18.32 год.:

  •  «Ти ж братан сам понімаєш, щас ето телевідєніє ето враг протів РФ…», 

смс-поовідомлення о 18.35 год.:

  • «Я же живу на Україні, ти понімаєш, я за цим ходом собитій дивлюся вот еті канали «СТБ», «Інтер», «1+1», «ІСТВ», і як вони віщают, які вони віщають, як вони людей настраюють, зомбірують, понімаєш, і люди збираються і йдуть на мобілізацію. Їм показують, що перелом аху..ний, в сторону української армії, а на самом дєлє, це не так. Вони підписують документи, а потом назад вже немає як, коли попадають на передову, бо вже куда назад? Тебе розстріляють. Понімаєш? Давно надо било вишку в`ї..т. Передай ето сообщеніє, тим кого ти знаєш, пускай прислушаются. Я ж тут живу, я ж в курсе дела, мнє лучше знать, натсроєніє людей, после етіх каналов.».

— Першого березня чоловік відіслав росіянину аудіоповідомлення, в якому сказав, що необхідно нанести ракетний удар по телевізійні вежі у Вінниці, аби повністю припинити телерадіомовлення в Україні. На його думку, це мало спричинити паніку серед населення України. Вінничанин також підтримував збройну агресію Росії, — зазначають у відомстві.

Записи розмов зрадника щодо ракетних обстрілів оприлюднила Служба безпеки України:

20 червня суд визнав чоловіка винним за  державну зраду та призначив покарання йому із застосуванням ст. 69 КК — 5 років позбавлення волі без конфіскації належного йому майна. Вінничанин визнав свою вину. Рішення суду він може оскаржити.

Опитування

На Вашу думку, вирок за зраду 5 років це:

 

Читайте також:

На Вінниччині знайшли ворожу крилату ракету «Калібр», збиту Повітряними Силами

«У Сєвєродонецьку та навколо нього все горить». Перші шпальти світових ЗМІ про війну росії в Україні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (130)
  • Сергей Сергеев

    Разом з цим уродом і той суд, що засудив його за такий тяжкий злочин,  ПОСАДИТИ!!!
  • Руслан Кравчук

    Ростріляти як орків
  • Руслан Кравчук

    Ростріля я орків
  • Светлана Олейник

    Питання до судів а чому 5 років так занадто мало?!

keyboard_arrow_up