Нацгвардієць бригади «Червона Калина» на псевдо Мольфар про контрнаступ, силу ворога та запеклі бої

Нацгвардієць бригади «Червона Калина» на псевдо Мольфар про контрнаступ, силу ворога та запеклі бої
  • Боєць бригади «Червона Калина» з позивним Мольфар — один із тих, хто став на захист України з перших днів повномасштабного вторгнення.
  • Воїн розповів про участь у штурмах та в оборонних боях.

На початку повномасштабного вторгнення Дмитро підписав контракт і став на захист України. На першу ротацію воїн зі своїм взводом відправився на Донбас, де велись запеклі бої.

— Була глибока ніч. У тепловізорі я побачив ворогів, які наступали на наші позиції. Витратив на них усі свої магазини. В мене їх було сім або вісім. Наступ ми відбили, — згадує Дмитро.

Наразі підрозділ Мольфара веде штурмові дії на Запорізькому напрямку.

Відео дня

Бійці бригади «Червона Калина» тут щоденно знищують ворога та звільняють українські землі. Вороги активно ведуть аеророзвідку і переважають наших захисників у кількості та техніці. Мольфар розповів про складнощі евакуації поранених та про ефективну допомогу багі в перевезенні поранених бійців. Відмітив також самовіддану роботу медиків, які рятують захисників. 

Дмитро з усмішкою демонструє свій автомат, який «позичив» у ворога. Згадує також найстрашніший момент: потрібно було вивезти тіла українських загиблих воїнів, росіяни скинули в місце очікування евакуації керовані авіабомби. Хлопець опинився в ситуації, коли не було де сховатися, тому що не було глибокої траншеї, а лише по коліна. Авіабомба впала від нього метрів за 50. Дмитро відчув вибух, полум'я від якого обпалило обличчя. Хлопця засипало глиною, це і врятувало йому життя.

Мольфар спростовує думку, що проти українських захисників і захисниць воює слабка та ненавчена армія. Він розповідає, що серед ворожих військ достатньо досвідчених та добре підготовлених підрозділів, яким складно протидіяти. 

— Вони дуже сильні, у них дуже серйозна підготовка. Але ми боремось за кожний метр усіма своїми силами. Нас ніщо не зупинить. Ми вдома, — підсумовує Дмитро.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.
 

Читайте також:

«Ніколи не звикну до того, що люди хоронять своїх дітей»: Ігор Підлісний про війну, роботу, людей

Вимога для жінок з медичною освітою стати на військовий облік з 1 жовтня. Що про це відомо

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up