На Замості хочуть відновити спорткомплекс СКА. Треба понад 200 мільйонів

На Замості хочуть відновити спорткомплекс СКА. Треба понад 200 мільйонів
  • Вінничанка написала електрону петицію з вимогою відремонтувати єдиний на мікрорайон спорткомплекс СКА з басейном
  • Інвестор, який мав відбудувати комплекс, відмовився від робіт ще в 2015 році
  • У 2017 році мерія планує відродити «померлий» комплекс, кошторис якого складав в 2014 році — 150-200 мільйонів гривень

Жителька Замостя Єва Коломієць написала петицію в мерію ще напочатку грудня. У ній вона звернула увагу влади на спорткомплекс СКА, що на Академіка Янгеля (колишня Фрунзе — авт.), 48:

«Діти які займаються плаванням, змушені їздити в інший бік міста на тренування. У цей час під боком стоїть величезний "померлий" спортивний комплекс СКА, якій так і не почали ремонтувати», — пише вінничанка

Що мали зробити поляки зі спорткомплексом?

Відео дня

Якщо коротко, то за два роки реконструкції СКА мали розширити, відновити басейн. А також зробити аквапарк. солярій, SPA та спортивні ресторани

Previous Next

 

Напередодні Нового року, 30 грудня, мерія дала відповідь. У ній було вказано, що спорткомплекс мав реконструювати польський інвестор із попереднім кошторисом — 150-200 мільйонів гривень. Але згодом відмовився:

«Як результат, було підписано двосторонню угоду з інвестором про реконструкцію даної споруди та, відповідно, розпочато виготовлення проектно-кошторисної документації. На жаль, в односторонньому порядку з ініціативи інвестора угоду розірвано, виготовлення проекту призупинено», — пишуть у відповіді з підписом заступника мера Галини Якубович.

До того ж, спорткомплекс не зовсім «померлий»: комунальне підприємство «Центральній міський стадіон» провело поточні ремонти даху, спортзалу, роздягальні, встановили додаткове освітлення, ремонт вестибюлю тощо. Мерія планує відновити цей спорткомплекс в 2017 році:

«Наразі, зважаючи на нагальну необхідність приведення спортивної споруди до сучасних вимог, у 2017 році міською владою планується виготовити проектно-кошторисну документацію з подальшою реконструкцією приміщення спортивного комплексу по вул.Академіка Янгеля,48», — пишуть в відповіді.

Довідка. Спорткомплекс на Янгеля, 48 — це пам'ятка радянської архітектури, яка ще кілька років тому перебувала у власності Міністерства оборони. Її віддали у власність Вінниці в 2014 році. А в 2015 — уклали меморандум про співпрацю з польською компанією Eurosolid. Втім, роботи не розпочали і досі.

P.S.

Навряд чи спорткомплекс почнуть ремонтувати вже цього року: проекти реконструкції та капітального будівництва у місті на 2017 рік вже визначені.

До того ж, такі дороговартісні проекти (у 2014 році реконструкція СКА обійшлася б у 150-200 млн.грн), дивлячись на минулі масштабні об’єкти — фінансуються за рахунок інвесторів чи Держфонду регіонального розвитку. Щодо останнього, то серед проектів до Держфонду на 2017 рік немає заявки на реконструкцію спорткомплексу на Янгеля.

Скріншот з сайту Держфонду регіонального розвиткуТакож його немає і серед проектів розвитку міста на офіційному сайті мерії.

Скріншот з сайту Вінницької меріїЧитайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Горобець

    Там за копійки треба елементарний порядок навести. Ну і гроші брати з клієнтів в касу, а не налом в кишеню
  • вінничанин

    може за такі кошти побудувати новий?досить розкрадати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up