На які об’єкти у Вінниці витратять 131 мільйон гривень? Рішення депутатів

На які об’єкти у Вінниці витратять 131 мільйон гривень? Рішення депутатів
«За» ухвалення рішення проголосували 45 депутатів
  • На сесії міськради 29 січня депутати ухвалили зміни до місцевої Програми економічного і соцрозвитку на 2021 рік. 
  • За ними розподілили 131 мільйон гривень на об’єкти різного призначення, левову частку дали на будівництво Регіонального кардіоцентру. 
  • Крім того, в рішенні вказали кількість мешканців міської громади — Вінниці та приєднаних сіл — з прогнозом на цей рік. Скільки нас?

У проекті рішення перерахували об’єкти, на які дають десятки мільйонів гривень з бюджету громади. Зокрема, виділяють 354 тисячі гривень на проектування реконструкції вулиць в районі майбутнього вантового мосту — це, зокрема, ділянки вулиць Янгеля, Ватутіна, Батозької.

Найбільшу частку коштів розподілили на будівництво кардіоцентру — 119 мільйонів гривень, коштом субвенції з державного бюджету. Будівництво кардіоцентру розпочалося влітку 2018 року. У цей проект інвестують понад 30 мільйонів доларів, з яких 90% — кошти Світовому банку, решту фінансують міський та обласний бюджет.

Реконструкція під «Музей мужніх»

Один мільйон гривень міськрада виділяє на реконструкцію будівлі на Пирогова, 148 та прилеглої території.

Відео дня

Там раніше діяв музей УМВС «Мій край — Поділля». У 2018 році через недостатність фінансування міліцейський музей був закритий управлінням поліції. Всі його експонати передали до краєзнавчого музею. Тепер там створять «Музей мужніх».

 У новому закладі буде чотири експозиції, присвячені правоохоронцям, афганцям, чорнобильцям і учасника АТО-ООС. Необхідні для створення «Музею мужніх» експонати краєзнавчий уже має і буде ще дозбирувати.  

— Хоча роботи над створення музею уже розпочались, але грунтовно ним займемось в 2021 році, як тільки нова обласна Рада затвердить кошторис для цього закладу, — говорила раніше директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька. — Окрім створення експозицій маємо провести реконструкцію приміщення, благоустрій території. За рік такий музей створити нереально. Він буде створюватись поступово.

Нові труби та освітлення

Крім того, депутати погодили виділити кошти на реконструкцію тепломереж до будинків на Гоголя, 6, 6А, провулок Комунальний, 5 (552 тисячі гривень). За цими ж адресами будуть робити реконструкцію водогону та каналізації за 1 мільйон гривень. 

І ще виділили 205 тисяч гривень на реконструкцію тепломереж до будинків на Космонавтів, 41,43. А от з об’єкту «реконструкція водогону та каналізації до будинків на Воїнів Інтернаціоналістів, 8,10» кошти зняли — на ці роботи раніше закладали 1,8 мільйона гривень.

Раніше склали матеріал про те, які будинки отримають ремонт за гроші Вінниці? Перелік адрес.

До того ж продовжують роботи над реконструкцією системи освітлення магістральних вулиць міста. Проект на загальну суму 14 мільйонів гривень роблять на кредитні кошти НЕФКО. Зокрема, нові LED-світильники отримали вулиці Соборна та Пирогова.

Скільки нас? 387 тисяч!

У проекті рішення опублікували середньорічну чисельність наявного населення нашої міської громади. Після місцевих виборів-2020 до Вінниці приєднали шість приміських сіл. А селище Десна є членом міської громади з 2019 року.

За даними міськради, у Вінниці станом на 2020-й, проживають 370 тисяч 280 людей. Далі за кількістю мешканців йдуть Вінницькі Хутори — 7328 людей. Потім, Гавришівка (1 844 людей), Малі Крушлинці (1 817), Писарівка (1 583), Стадниця (1 394), Десна (1 287), Щітки (1277) Великі Крушлинці (1062). 

Загалом, у Вінницькій міській громаді живуть 387 тисяч 872 людини.

Під стінами міськради, нагадаємо, відбувається мітинг проти підвищення тарифів.

 

Читайте також:

Які дороги відремонтують і побудують в 2021 році? Перелік по вулицях

Бізнесу на замітку. Нові правила і податки, які діють для ФОПів з 2021-го року

Як у Вінниці домогтися установки світлофора. Алгоритм дій та поради

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up