На Вінниччині відкрилась виставка «Річ у тім» в рамках акції проти насильства

На Вінниччині відкрилась виставка «Річ у тім» в рамках акції проти насильства
  • Виставка «Річ у тім 2» в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відкрилась на Вінниччині.

Вчора, 25 листопада, у Вінницькій обласній державній адміністрації відкрилась виставка «Річ у тім 2» в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

«Щороку у період з 25 листопада по 10 грудня протягом глобальної акції «16 днів активності проти насильства над жінками» суспільство, організації, державні структури та всі охочі активізують свої зусилля у боротьбі із гендерно зумовленим насильством. «Річ у тім 2» — цьогоріч сюжети створено за участю відомих особистостей: акторів/ок, ведучих, музикантів, вчених та спортсменів. У 2021 році за ініціативи МВС, під патронатом Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, за участі Першої Леді України Олени Зеленської та за підтримки міжнародних партнерів кампанія отримала своє продовження. Акція має на меті поінформувати суспільство про можливі інструменти допомоги жінкам, які зазнають насильства» — поінформувала перший заступник голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

Відео дня

Старший інспектор управління дотримання прав людини Національної поліції України майор поліції Ткачук Петро разом з начальником сектору протидії домашньому насильству Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області капітан Кравчук Валерій презентували творчі роботи, на яких розміщені QR-коди з історіями жінок. Усі предмети взяті з реальних справ і кримінальних зведень Міністерства внутрішніх справ Украіїни.

Назва «Річ у тім» – це гра слів, яка об’єднує концепцію виставки, на якій представлені 16 реальних побутових предметів, які використовувалися як знаряддя насильства, та мовний зворот для пояснення проблематики насильства: 

  • «річ у тім, що домашнє насильство ближче, ніж здається»
  • «річ у тім, що люди, що пережили насильство, бояться про це говорити»,
  • «річ у тім, що насильники не вважають себе насильниками» тощо.

Не будьте байдужими — поряд є люди, які потребують нашої підтримки.

 

Читайте також:

«А шість років Вас все влаштовувало?». Як ми рятували родину від сімейного насилля

Активіст, що збив жінку на Старому місті, справді був п'яний. Шукають свідка на сірій машині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Какая выставка, вы чего? Пандемия в городе. Сидите дома

keyboard_arrow_up