На Вінниччині трирічний Матвій втратив батьків. Подаруйте малюку сім’ю

На Вінниччині трирічний Матвій втратив батьків. Подаруйте малюку сім’ю
Служба у справах дітей Гайсинської райдержадміністрації шукає нову родину для трирічного Матвія
  • На Вінниччині трирічний хлопчик залишився без батьківського піклування. Матвію шукають нову родину. Куди звертатися бажаючим взяти малого в свою родину.

Служба у справах дітей Гайсинської райдержадміністрації шукає нову родину для дитини, яка залишилася без батьківського піклування. Таке повідомлення виклали на сторінці  Служба у справах дітей Гайсинської райдержадміністрації у фб  

— Якщо Ви маєте бажання в серці подарувати нову сім‘ю дитині, яка втратила рідних батьків, звертайтеся до служби у справах дітей Гайсинської районної військової адміністрації. На фото Матвій, 3 роки, — йдеться у дописі.

Номер телефону служби у справах дітей 0433421313.

Відео дня

Яка процедура усиновлення під час війни

Під час воєнного стану порядок усиновлення дітей, визначений українським законодавством, не спрощується та не змінюється. Усиновлення дітей здійснюється виключно відповідно до норм законодавства України.

Необхідно наголосити, що в умовах війни усиновлення дітей, провадиться лише в тих регіонах, де немає активних воєнних дій та працюють в звичному режимі органи державної влади України та місцевого самоврядування, і тільки по відношенню до тих дітей, щодо яких вдалося встановити  обставини життя їх батьків або інших родичів.

Крім того, суди тимчасово не здійснюють повною мірою своїх повноважень, а тому в багатьох областях України не можливо організувати процес усиновлення.

Непростою є й процедура взяття дитину під патронат.

Умови тимчасової опіки

— Щоб стати патронатним вихователем теж потрібно зібрати цілий перелік документів, — говорить Наталія Добровольська, директорка центру соцслужб. — Патронатна сім’я — це професійна основа. Це людина, яка пройшла навчання, має місце проживання, гарне здоров'я, без судимості. Держава платить патронатним батькам п'ять прожиткових мінімумів, дитині — два з половиною. Це робота, і потрібно бути до неї готовою: зібрати документи, пройти навчання, отримати рекомендації.

Під патронат можна взяти дитину на термін від трьох місяців до півроку.

— Попит людей збільшився, але працівники центрів соцлужб не всім можуть дати рекомендації, оскільки процедура є досить непростою, — каже Наталія Добровольська. — На сьогодні пройшли навчання дві патронатні сім’і, і лише одна родина взяла хлопчика під патронат.

Безпека дітей

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що Уряд ухвалив рішення, яке забезпечує під час воєнного стану безпеку дітей, влаштованих під патронат, та дітей, які в період воєнних дій залишились без батьківського піклування і потребують захисту, виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі.

Зокрема, Уряд доповнив порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя. Ці правила врегульовують:

  • механізм переміщення дитини разом із сім’єю патронатного вихователя на безпечну територію у разі виникнення загрози її життю чи здоров’ю;
  •  можливість влаштування до сім’ї патронатного вихователя за його згодою дітей, які не є рідними братами та сестрами або такими, що виховувались в одній сім’ї;
  •  можливість продовження або припинення дії договору про патронат над дитиною з урахуванням фактичних обставин;
  •  механізм прийняття рішення про надання послуги патронату над дитиною та укладення договору про умови запровадження патронату за розпорядженням сільського, селищного, міського голови на підставі подання служби у справах дітей;
  •  розмежування функцій служб у справах дітей за місцем створення сім’ї патронатного вихователя та за місцем її переміщення на безпечні території.

Також  уряд спростив процедуру влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування або мають статус дитини-сироти, виключно для родичів. Для цього вони мають надати відповідні документи і заяву.

 

Читайте також:

Вінничанка Дарина Красновецька співала на конкурсі краси Miss Supranational 2022

Цей день в історії, 20 липня. Яке сьогодні свято, прикмети та забобони

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач50

    З мамою що?
  • Олександр Шевченко

    А чого в нього така голова велика?
  • Гелена Сидоренко

    Номер телефону служби у справах дітей 0433421400
  • Марія Тимчишин

    Я би дуже хотіла взяти в свою сім'ю таке чудо

    Як можна з вами звязатись

keyboard_arrow_up