На відкритті фонтану Roshen люди «забили» на маски. Чи потрібно свято в карантин?

На відкритті фонтану Roshen люди «забили» на маски. Чи потрібно свято в карантин?
Фото взяте зі сторінки Петра Порошенка на фб
  • У суботу, 8 серпня, у Вінниці відкрили фонтан Roshen. На відкриття приїхав експрезидент України Петро Порошенко та його дружина.
  • Попри карантин, було багато людей без масок та вони не дотримувались соціальної дистанції.

Глядацькі місця перед фонтаном почали наповнюватися ще за кілька годин до самого відкриття. На деяких сидіннях можна було побачити наклейки з написом: «Сідати заборонено», але більшість цим нехтувала. Як і масковим режимом. На весь кілька тисячний натовп можна було нарахувати не більше двох-трьох десятків містян, які їх одягнули. 

За дотриманням правопорядку слідкували правоохоронці та нацгвардійці.

Світлина від Військова частина 3008 Національної гвардії України.

Відео дня

За деякими даними, було близько 20 тисяч глядачів. Хоча, за інформацією нацгвардійців, у святкуванні взяли участь близько п’яти тисяч вінничан та гостей міста.

— У Вінниці під час проведення заходів з нагоди відкриття десятого сезону роботи світломузичного фонтану понад пів сотні гвардійців військової частини 3008 разом із поліцією забезпечили охорону публічної безпеки та правопорядку. У святкуванні взяли участь близько 5 тисяч вінничан та гостей міста. Грубих порушень громадського порядку зафіксовано не було, — розповідають у військовій частині 3008 Нацгвардії України.

Світлина від Військова частина 3008 Національної гвардії України.

 

Чи потрібно було відкривати фонтан під час карантину?

«Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» розповів, що на коронавірус станом на 9 серпня хворіє 2974 людей. За минулу добу виявили 19 нових випадків.

З понеділка у Вінниці та області ослаблюють карантин, оскільки регіон повністю перейшов у «зелену зону».

Але за правилами адаптивного карантину, у «зеленій зоні» проводити масові заходи потрібно з врахуванням одна людина на п’ять квадратних метрів.

Вінничани активно коментують відкриття фонтану під час карантину. Але думки розділились. Одні критикують, інші підтримують.


— Петро поставив за мету, загнати місто в красну зону. Через декілька днів, будемо бачити наслідки ((( Це злочин, дозволити відкривати водограй в цих умовах, —  зазначає Роман Аксельрод на ФБ.

— Коментарі безглузді. Нашим людям не вгодиш. Не подобається - сидіть вдома. Ніхто ж не заставляє йти на фонтан. І до чого тут Порошенко? —  пише Лариса Курченко.

А як вважаєте Ви?

Опитування

Чи потрібно було відкривати фонтан під час карантину?

 

Читайте також:

Новий антирекорд по СOVID: в Україні + 1453 за добу. Скільки на Вінниччині?

До 31 серпня продовжили адаптивний карантин в Україні. Подробиці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • И.С.

    только один вопрос - кто такая эта Лариса Курченко?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up