На що зараз доцільно витрачати бюджетні гроші, окрім армії? Ми запитали вінничан

На що зараз доцільно витрачати бюджетні гроші, окрім армії? Ми запитали вінничан
  • В мерії звітують, що понад 21 мільйон гривень витратять на товари для військових: це «Мавіки», великі термоси для їжі, грілки. 
  • Натомість тільки зі свіжих закупівель ми побачили, що місто витратить більше, ніж 15 мільйонів гривень на ремонт доріг. 
  • Які витрати є доцільними під час війни? Звісно, враховуючи, що армія та оборона є головною витратою.

Таке питання ми ставили перехожим в Центральному парку. Люди відповідали по-різному, але більшість із них казали, що витрати з місцевого бюджету мають бути тільки на армію та на підтримку тих, хто її потребує.

Текстова версія відповідей людей під цим відео.

Іван (50), підприємець

— Найперше, після видатків на армію, треба витрачати на будівництво бомбосховищ. Має бути сповіщення людей, вказівники, де ці сховища знаходяться. Бо подивіться тут, у Центральному парку, жодного вказівника про те, де знаходиться укриття. А дороги ми встигнемо зробити.

Єлизавета (27), у декретній відпустці

— Я вважаю, що ті залишки, які утворюються після витрат на армію, треба витрачати на медицину та підтримку поранених бійців, які повертаються з передової. Бо зараз ці люди практично нічого не отримують на реабілітацію та відновлення.

Валерій (60), комунальник

— На мою думку, зараз найголовніше витрачати бюджетні гроші на потреби армії та на дітей. Ремонт доріг... дороги були й будуть. Зараз треба підтримати тих, хто на передовій. Якщо ж залишаються кошти, то можна щось поточне ремонтувати, з невеликими витратами.

Наталія (69), пенсіонерка

— Я відчуваю, що зараз треба витрачати гроші тільки на армію, на нашу безпеку. Те,  що залишиться, гадаю, варто витрачати на допомогу тим, хто переселився з небезпечних областей; на реабілітацію тим, хто був поранений. У мене все пов'язано тільки з війною.

Микола (73), пенсіонер

— Я вважаю, що зараз варто витрачати бюджетні кошти на допомогу дітям, людям старшого віку, для людей з інвалідністю. Тільки не на різноманітні будівництва та капремонти, бо думаю, що це відмивання коштів. Гадаю, що поки триває війна — ремонти доріг, культура зачекають.

Марія (90), пенсіонерка

— Армія та оборона зараз найголовніше. Втім, треба допомагати сім'ям, які цієї матеріальної допомоги потребують. Не варто забувати про старше покоління: зараз у більшості таких людей маленькі пенсії. Варто звернути на них увагу, дати їм трохи тепла та матеріальної допомогти. А все інше молодь собі зробить та доб'ється.

А як гадаєте ви, на що зараз доцільно витрачати бюджетні гроші, окрім армії? Пишіть відповідь у коментарях!

 

Читайте також:

Понад 21 мільйон гривень витратять з бюджету Вінниці на товари для наших захисників. Що купують?

Як ви ставитеся до ремонтів у місті під час війни? Ми запитали вінничан

Чи слухаєте ви російську музику? Журналістка «20 хвилин» запитала у вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Sancho

    Більша частина надлишків із бюджетів має йти на збройні сили, далі по значущості медицина і критична інфраструктура. За ці реконструкції парків і скверів взагалі потрібно давати по шиї.
  • Люба Білан

    Насамперед армія і люди, які постраждали від війни. Це і ті, що втратили все, і ті , кому потрібно допомогти хоч якось відновити своє житло до зими, це військові, які повертаються на реабілітацію і мусять лікуватися за свій рахунок. Необхідно також відновлювати енергетику, будувати укриття для шкіл і садочків. Я зовсім не розумію ремонти дворів. Невже це сьогодні така необхідність? Відповідь одна - хтось на цьому добре наживається.
  • Міла Шаталова

    Люди на армію, армію,  А влада - на парки, на парки..........

keyboard_arrow_up