Чи слухаєте ви російську музику? Журналістка «20 хвилин» запитала у вінничан

Чи слухаєте ви російську музику? Журналістка «20 хвилин» запитала у вінничан
  • Під час війни прийняли закон про заборону російської музики в українських медіа та громадському просторі.
  • Та чи відмовилися вінничани від російської музики, чи вони продовжують її слухати? Журналістка «20 хвилин» запитала у перехожих.

Питання російської музики в українському інфопросторі виникло в 2014 році, коли росія почала анексію Криму. Наприклад, у 2016 році прийняли закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)», який зобов'язував транслювати щонайменше 25% пісень українською мовою. 

А з початком повномасштабного вторгненням був прийнятий закон про заборону російської музики в українських медіа та громадському просторі. Та чи відмовилися вінничани від російської музики, чи вони продовжують її слухати?

На вулицях Вінниці ми провели опитування, запитавши у людей, чи вони слухають російську музику і чому вони відмовилися або не відмовилися. Також нас цікавило, чи слухають мешканці міста українських виконавців, які співають російською.

Олександра, 20 років:

— Ні, раніше слухала, але це було до повномасштабного вторгнення, відмовилася саме через це.

Катерина 17 років та Наталя 27 років:

— Ні, ми взагалі відмовилася від російської музики на початку повномасштабного вторгнення. Можливо слухаю лише українських виконавців, які співають російською.

— Я так саме, дуже принципово через те, що в нас батько воює і чоловік.

Тетяна, 38 років:

— Ні не слухаю, через те що росія вторглася в нашу країну.

Дар’я, 27 років:

— Ну взагалі так, у моєму плейлисті є російськомовні пісні та російськомовні виконавці, і взагалі так, з початком війни - це було дуже гарне питання. Я собі його ставила і можу сказати, що від багатьох пісень та виконавців я відмовилася, бо в першу чергу треба дивитися на людину і яку позицію вона зайняла з початком повномасштабного вторгнення. Я вважаю не можна слухати музику людини, яка підтримує цю страшну війну, тому так у моєму плейлисті залишилися російські виконавці, але їх позиція за Україну та проти війни.

Ліза, 10 років:

— Ні, відмовилася через те, що в країні війна, багато родичів пішли на фронт, ну і тому що просто трохи огидно.

Дмитро, 19 років:

— Ні, оскільки я її і не слухав.

Олександрина, 25 років:

— Ні не слухаю, я відмовилася. Але я слухала, чесно скажу, та після 24-го все видалила, у мене немає жодної російської музики і коли її чую, то прошу перемкнути. Навіть українських виконавців, які співають російською мовою, я не слухаю, хоча мені дуже подобається Монатік, але навіть його російськомовні пісні мені важко слухати.

Настя, 20 років:

— Частково більшість ні, хіба що ті, що були скачані до війни в телеграмі, а на стімінгових площадках, то ні. Намагаюся зовсім відмовлятися. Навіть українських виконавців, які співають російською я не слухаю, тільки перекладені на українську.

Вікторія 16 років, Надя 15 років та Вікторія 17 років:

— Ні, ніколи, хоча до війни слухали. Українських виконавців, які співають російською, то так, деяких слухаємо, більше тих, хто намагається переходити на українську.

Олександр, 27 років:

— Ні, не слухаю і досить давно, ще з 2014 року. Перша причина безпосередньо був початок війни, але загалом потім рівень української музики суттєво підвищився, він став набагато кращим і якіснішим. Я перестав слухати українських виконавців, які співають російською, але слухав.

А яка ваша думка про російську музики? Чи продовжуєте її слухати? Напишіть у коментарях.

Опитування

Чи слухаєте ви російську музику?

 

Читайте також:

«Приспів потрібно вписати в доктрину МЗС України»! Мережу розриває новий хіт ТІК «Кацапи»

Актуальна соціологія: 18% вінничан за останній рік суттєво збідніли, натомість 1% став жити значно краще

На волейбольному турнірі «Крила перемоги» збирали кошти на комплектування ударних груп ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Тетяна Статнік

    От поки в нас будуть такі люди, які будуть впускати в Україну російське, нам ще перемога скоро не світить в тилу
  • Володимир

    Розвивайте і стимулюйте розвиток своєї мови, заборонами не примусити вивчати українську мову. Рівень освіти наближається до нуля, а купа людей займається "окозамилюванням", займіться ділом.
  • Volodymyr Melnyk

    З 2014 року не слухаю російську музику!!
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up