Актуальна соціологія: 18% вінничан за останній рік суттєво збідніли, натомість 1% став жити значно краще

Актуальна соціологія: 18% вінничан за останній рік суттєво збідніли, натомість 1% став жити значно краще
  • Соціологічна група Рейтинг опитала майже 17 тисяч людей з 21 обласного центру України. Респонденти, зокрема, оцінювали діяльність міської ради та військової адміністрації, розповіли, як ставляться до ВПО, як змінилося їхнє матеріальне становище за останній рік, що вони робитимуть, якщо поблизу них загостриться воєнна обстановка тощо. Які дані маємо по Вінниці?

Міжнародний республіканський інститут опублікував результати масштабного муніципального дослідження. У ньому взяло участь 16,8 тисячі респондентів з 21 області, окрім тимчасово окупованих територій та Херсону. Погляньмо, які результати дослідження маємо по нашому місту.

На питання: «Яким ви бачите майбутнє України?» — 88% респондентів з Вінниці відповіли, що обнадійливим, і лише 7% вважають, що воно в країни — скоріше безнадійне. Також 80% містян вважають, що справи у Вінниці йдуть у правильному напрямку, інші 11% — у неправильному. 


Відео дня

Відповідаючи на питання про зміни в економічному становищі власних родин впродовж останнього року, вінничани дали наступні відповіді: 43% — дещо погіршилося, 29% — залишилося на попередньому рівні, 18% — набагато погіршилося, 8% — дещо покращилося, 1% — набагато покращилося. 

«Що ви плануєте робити у разі загострення воєнної обстановки поблизу міста?» На це питання містяни відповідали так: 51% залишатимуться там, де зараз живуть. 16% планують приєднатися до ЗСУ. 5% поїдуть в іншу область, а 7% — за кордон. Ще 12% вінничани не мають плану дій на такий випадок. 

Ставлення до внутрішньо переміщених осіб у вінничан також дуже різниться. Наприклад, лише 8% містян схарактеризувало його, як дуже тепле. Тепле — 47%, нейтральне — 32%, холодне — 4%, дуже холодне — 2%.

Більшість вінничан не займається волонтерством. Постійно ним займається лише 7% респондентів, 30% займаються ним час від часу, 63% — не займаються зовсім. 

У результатах дослідження можна також дізнатися про рівень задоволеності містян якістю надання комунальних послуг, роботою громадського транспорту, медичних та останніх закладів, поліції, стану доріг, вуличного освітлення тощо. Зокрема, на питання про якість облаштування «бомбосховищ» вінничани давали такі відповіді: 2% — відмінно, 15% — добре, 17% — середньо, 23% — погано, 11% — жахливо, 13% — послуга недоступна. 

Водночас діяльність Вінницької міської ради схвалює 23% містян, 44% — швидше схвалюють, 14% — швидше не схвалюють, 6% — зовсім не схвалюють. Діяльність міського голови Сергія Моргунова мають майже аналогічні показники. 


Було в дослідженні питання й про діяльність Вінницької обласної військової адміністрації. Результати наступні: 21% опитаних цілком схвалює, 33% — швидше схвалює, 10% — швидше не схвалюють, 8% — зовсім не схвалюють. 

Читайте також:

Під обстрілами рятує важкопоранених бійців. Історія бойового медика на позивний «Жига»

Зеленський підписав закон про відпустки і доплати військовим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Николай Фефелов

    Ще рік війни і ми всі підемо з торбами ео світу при цему уряді
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Вадик Микроб

    Как вы заебали!!!!!вибачти за слово "вы"

keyboard_arrow_up