На П’ятничанах пропонують побудувати ЖК з видом на Південний Буг

На П’ятничанах пропонують побудувати ЖК з видом на Південний Буг
Будівля знаходитиметься за межами прибережно-захисної смуги Південного Бугу. Територіально, ЖК пропонують звести впритул до вулиці Богуна, біля бібліотеки
  • Біля бібліотеки на вулиці Богуна, 184 пропонують звести багатоповерхівку.
  • Вона матиме висоту сім поверхів, в ній буде 50 квартир та вбудовані гаражі для автомобілів.
  • Проєкт винесли на громадські обговорення. Уже зараз можна письмово висловити свої зауваження та пропозиції. А коли та де відбудуться публічні слухання?

У міськраді оголосили про початок обговорення проєкту містобудівної документації «Детальний план території між вулицями Богуна – Руданського — річкою Південний Буг та річкою П’ятничанка». 

Замовником розробки цього документа є департамент архітектури та містобудування міськради. Розробили детальний план в товаристві «Просторове планування». Що передбачає цей документ?

Що пропонують

Детальний план охоплює територію, площею 2,23 гектара у північній частині Вінниці. Зараз там знаходиться приватна забудова — 1 і 2-поверхові житлові будинки. А також є громадські будівлі: бібліотека і поліклініка.

Відео дня

За проектним рішенням на вільній землі пропонують побудувати житловий будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями, площею 980 квадратних метрів. Дім складатиметься з двох секцій, матиме висоту сім поверхів, в яких розмістять 50 квартир.

Фрагмент текстової частини Детального плану території

Будівля буде знаходитися за межами прибережно-захисної смуги Південного Бугу. Територіально багатоповерхівку хочуть звести біля будівлі бібліотеки. Мешканці цього ЖК матимуть прямий виїзд на вулицю Івана Богуна.

У червоному колі виділене місце, де планують звести багатоповерхівку

Під багатоповерхівку пропонують створити парковку на 26 машин та гаражі на 24 авто. Останні мають бути вбудовані у перший поверх житлового комплексу. На другому поверсі майбутнього дому пропонують створити амбулаторію, яка обслуговуватиме близько трьох тисяч людей.

1080 квадратних метрів займатиме площа озеленення для мешканців мікрорайону. Плюс сформують два прибудинкових майданчики із загальною площею 360 квадратних метрів. Їх вказали як «майданчики для відпочинку».

Детальним планом території не пропонують побудувати додаткові заклади освіти. У сфері обслуговування мікрорайону вже є дитсадок на 180 учнів та школа на 990 учнів.

Також проектувальники радять мерії сформувати окрему земельну ділянку під будівництво багатоповерхівки — вона матиме площу 21 сотку та буде знаходитися в комунальній власності.

Я маю скарги та пропозиції. Як їх висловити?

Громадське обговорення триватиме до 15 серпня. 

Вінничани можуть ознайомитись із проєктом містобудівної документації у паперовому вигляді з 10 по 14 серпня (з 8.30 до 19.00) за адресою: Вінниця, вулиця Григорія Сковороди (колишня Пушкіна), 38.

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі департаментом правової політики та якості міськради за адресою: Вінниця, вулиця Соборна, 59, тел. 59-51-55 або за допомогою електронної пошти: [email protected] до 14 серпня 2023 року включно.

У своїх скаргах та пропозиціях варто вказати своє ПІБ, місце проживання та поставити підпис. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядатимуть.

У міськраді повідомляють, що після громадських обговорень проведуть публічні громадські слухання проєкту документації. Вони відбудуться 15 серпня о 17.30 в приміщенні бізнес-центру Bridge City Center (10 поверх, зала), який знаходиться за адресою: Вінниця, Чорновола, 29-Б.

При собі необхідно мати паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України.

 

Читайте також:

ТОП помилок водіїв початківців та який відсоток людей складають іспити з першого разу

«Вінницягаз» перейшов до «Нафтогазу». Які зміни для вінничан?

«Він був невиправним веселуном»: у Вінниці попрощалися з Олегом Смірновим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Вероника Раджабова-Бойко

    Школа є на 900  учнів, і садок де?
  • Martin Libher

    Там вже на території таксопарка та кирпичного заводу вже володька будує з виглядом на річку, хай вже будують з видом на суд
  • Читач92

    А, мости будувати?
  • Анатолий Гордий

    там  же  мочар  будет  так  как  с  джерельным    7  этажей  в  верх  канализация  в  буг    жители  пятничан  соберитесь  и  организуйтесь

keyboard_arrow_up