На одностроях гвардійців з 3008 з’явиться Герб Вінниці. Іменини у військової частини

На одностроях гвардійців з 3008 з’явиться Герб Вінниці. Іменини у військової частини
Он який пишний коровай передав командиру частини 3008 полковнику Володимиру Джулі від земляків Василь Щербанюк — після мобілізації він, сільський голова, служив у 3008 у районі АТО
  • Військовій частині Нацгвардії України 3008 виповнилося 29 років.
  • Сьогодні, 2 липня, гвардійці приймали у себе гостей.
  • Як відбувалося святкування?
  • Для чого гвардійцям ще один шеврон?

До іменин частини зняли фільм. У ньому показана історія зародження підрозділу, а також подальші кроки його становлення упродовж усіх майже тридцяти років.

З перегляду стрічки розпочалися урочистості. У залі зібралися ветерани частини, представники влади, колективів, з якими військові підтримують контакти.

Відео дня

Вшанували пам'ять бійців, які загинули у боях з російськими окупантами на Сході країни. Шестеро гвардійців в/ч 3008 не повернулися з бойового завдання. Ще двоє зникли безвісти. Їхні прізвища назавжди занесені у список особового складу частини.

Загалом завдання в районі АТО/ООС виконували майже півтори тисячі гвардійців, 75 з них відзначені державними нагородами.

«Пишаюся кожним гвардійцем!» — сказав у своєму виступі перед присутніми на святі командир в/ч 3008 полковник Володимир Джула. Він подякував підлеглим за сумлінну службу, щиро привітав ветеранів підрозділу.

Командир також виконав приємну місію: вручив подарунки дітям, які взяли участь у конкурсі малюнка на тем: «Я і мій друг нацгвардієць».

Творче змагання оголошували спеціально до іменин частини. Переможці обирали шляхом Інтернет-голосування.   

Своїми друзями вважають військових частини 3008 учні і вчителі вінницької школи №26. Учасники шкільної художньої самодіяльності подарували з сцени пісенні номери. Президент навчального закладу Тетяна Климчук зі щирістю висловила слова вдячності військовим за те, що ті зупинили окупантів і не дали їм можливості пройти далі углиб країни. За її словами, педагогічний колектив школи вдячний гвардійцям за патріотичне виховання учнів.

Виступав зі сцени також військовий ансамбль частини.

На плацу демонстрували зразки техніки і озброєння, які використовують в військові під час виконання завдань.

Нагадаємо, частина 3008 дислокується у Вінниці. Її командування вирішило відобразити це на знаках нашивки в одностроях особового складу.

Як розповіла 20minut.ua прес-офіцер частини старший лейтенант Анна Лазуренко, командир звернувся з листом до міського голови Вінниці Сергія Моргунова розглянути питання про надання дозволу на використання Герба Вінниці на шевронах.

— Міська рада надала такий дозвіл, — каже Анна Лазуренко. — Шеврони уже замовили. Восени вони з’являться на одностроях особового складу частини. На мою думку, це буде не просто знак на рукаві. Він матиме виховне значення. Для наших військових це елемент патріотизму, любові до міста, в якому служиш. У свою чергу вінничани з гордістю дивитимуться на те, як захисники країни шанують символи нашого міста.

 

Читайте також:

Вінниця приваблива для інвесторів. А яка користь з цього вінничанам?

«Я б і так віддала йому ту сумку». Чоловік, який напав на жінку в лікарні, тепер у СІЗО

Комплекс «Bogun» незабаром зведуть на набережній. Що буде з готелем «Південний Буг»?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up