«Я б і так віддала йому ту сумку». Чоловік, який напав на жінку в лікарні, тепер у СІЗО

«Я б і так віддала йому ту сумку». Чоловік, який напав на жінку в лікарні, тепер у СІЗО
Фото ілюстративне
  • 25 червня в обідній час в поліклініці на Магістратській чоловік напав на жінку: побив і силою відібрав в неї сумку. Потерпілу врятувала медсестра, яка випадково проходила повз.
  • У поліції повідомили, що чоловіка, який скоїв розбій, вже затримали і суд обрав йому запобіжний захід. Підозрюваному вже не вперше доведеться побувати у буцегарні. 
  • Про подробиці цієї історії, а також про те, як захиститися у разі нападу — читайте далі в матеріалі.

Майже дві тисячі поширень назбирав шокуючий допис вінничанки Лариси Соболь у Facebook. Жінка повідомила, що посеред білого дня на її подругу скоїли напад: побили й обікрали просто в приміщенні поліклініки. 

«Увага! Всім! Запам'ятайте цю тварюку. В п'ятницю, 25 червня, о другій годині дня у Вінниці в Першій міській поліклініці на Першотравневій він напав на мою подругу. На другому поверсі ремонт. Затягнув її туди, бив, душив. Одна єдина медсестра випадково почула і це її врятувало. Він втік. У розшуку. Два рази сидів: 13 років і 8 за страшні злочини. Будьте уважні. Хто бачив його, повідомте в поліцію», — читаємо в дописі. 

Відео дня

У коментарях Лариса Соболь також додала, що її подруга відчайдушно намагалася дати відпір нападнику. 

«В неї зламаний ніс, всюди гематоми. Її врятувало те, що вона відчайдушно опиралася. Він душив, вона не могла кричати, але ангел послав цю медсестру», — зізнається вінничанка. 

Вона також додає, що нападник, як виявилося, працював у бригаді, яка робила ремонт у поліклініці. А від слідчого отримала фотографію цього чоловіка.

«Він працював в бригаді, яка робила ремонт в цій поліклініці. Всі пішли на обід, а він залишився і чекав на свою жертву. Але цього дня він не працював. Зранку кудись пішов, а до обіду повернувся. Всі працівники пішли обідати. Два хлопця бігли за ним, але не наздогнали…», — зазначає вона. 

«Семенюк Сергій Анатолійович (1977 р.н.) — небезпечний злочинець-маньяк, який був неодноразово засуджений за зґвалтування, грабіжні напади і вбивство на тривалі терміни… Вкрав у жінки сумку з документами і гроші», — читаємо в дописі Олени. 

Варто зазначити, що обидва дописи зникли і з групи «Вінниця- інфо» і з особистих сторінок вінничанок, які їх опублікували. Тому в матеріалі користуємося скрінами, зробленими попередньо. Поки що авторки постів на контакт з журналістами не йдуть.

«Вона була в жахливму стані…»

Дві медичні працівниці закладу, де стався напад, підтвердили інформацію. Жінки погодилися давати інтерв'ю анонімно. Одна з них зазначила, що в лікарні вже майже півроку триває ремонт, однак з бригадою особисто не знайома — «вони собі працюють, та й все». Медсестричка, яка врятувала потерпілу, говорити про ситуацію відмовляється.

Втім, нам вдалося знайти очевидицю цієї події. Вінничанка Ірина Хонякіна в п'ятницю, 25 червня, прийшла в лікарню на прийом і побачила жінку, яку «відпоювали» лікарі. Каже, що біля неї зібралося чимало людей. 

— Я зайшла в лікарню і побачила цю жінку. Медсестра мені розповіла, що нападник робив в лікарні ремонт. Каже, що хлопці побігли його наздоганяти, але чи вдалося це зробити — не відомо. Він їй перебив перенісся. жінка була в шоці, дуже сильно плакала і комусь зі знайомих телефонувала. Вона казала: «Якби він сказав мені віддати йому сумку, то я б і так віддала. Але ж нащо бити?». Він її побив конкретно, наскільки мені відомо, він повалив її на землю й бив ногами, — розповідає очевидиця і дивується, що зловмисника не затримали того ж дня. —  Це ж центр міста і він працює там не перший день.

Ірина Хонякіна також додала, що ремонт триває в одному з приміщень лікарні, яке реконструюють вже не перший рік. А потерпіла опинилася в медзакладі, вирішуючи свої робочі питання. 

— Тими сходами мало хто користується. Ця жінка ніби-то прийшла заключати якісь договори, наскільки я зрозуміла, вона не пацієнтка цього закладу. Вона по роботі приходила, спускалася з третього поверху на перший, і на другому він її й вчепив, — каже Ірина. — Метушні було багато, всі позбігалися. Коли вона почала кричати, то не могли зрозуміти, де саме це відбувається. Він тим часом почав тікати. А поліція приїхала на виклик хвилин через 15-20, я поки туди-сюди зайшла, вони вже були на місці, — розповіла Ірина Хонякіна.

У поліції журналістам «20 хвилин» підтвердили, що злочин й справді був, але про спробу згвалтування там не йдеться. Кримінальну справу кваліфікують як грабіж із застосуванням фізичної сили. Підозрюваного затримали за місцем проживання — у Жмеринці.

— Це сталося близько 14 години на вулиці Магістратській у приміщенні лікарні. Застосувавши силу, вінничанин 1977 року народження відібрав у потерпілої( яка теж 1977 року народження)  мобільний телефон та гаманець з документами. Після цього він одразу втік. Вчора (1-го липня — ред.) його затримали і обрали запобіжний захід тримання під вартою протягом 60 діб. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Це тяжкий злочин. Слідство відкрило кримінальну справу за статтею 186 Кримінального кодексу України, — розповів речник Вінницької обласної поліції Вадим Кобзар.

За словами прес-офіцера, нападник й справді раніше вже притягувався до відповідальності за майнові злочини — грабіж та за крадіжки.

«Перше правило — тікай»: основи самозахисту 

Командир взводу тактико-оперативного реагування патрульної поліції у Вінницькій області Юрій закликає тікати від нападника і не вступати у жодну комунікацію, якщо є така можливість. Особливо не слід довіряти фільмам, де герой б’ється голими руками із противником з ножем. 

За його словами, володіти прийомами рукопашного бою корисно, але щоб скористатися ними під час стресової ситуації, потрібно до цього багато тренуватись і не розгубитись у відповідний момент. Слід об’єктивно оцінювати свої сили, загалом ситуацію і емоційний стан кривдника.

— Якщо втекти немає жодного шансу і ви вирішили себе захистити, то треба пам’ятати кілька важливих моментів, — каже Юрій. — Намагайтеся збільшити відстань між собою і нападником. Будьте рішучими, але не показуйте агресію, дійте раптово, щоб він не зрозумів вашої готовності до самозахисту. Спробуйте відволікти нападника, можна використовувати підручні засоби: кинути йому в обличчя, наприклад, рукавицю, ручку, якийсь дріб’язок, можна неочікувано плеснути в долоні перед його очима. Також пам’ятайте про «болючі» місця: очі, вуха, ключиці, пах…

Пропонуємо вашій увазі кілька простих прийомів самооборони:

Також патрульний поліцейський закликає не соромитись і голосно кликати на допомогу, кричати, максимально привертати увагу, бо «жоден нападник не любить не зручну жертву». Варто звернути увагу, що із самозахистом слід бути обережними, щоб не перевищити межі необхідної самооборони.

 

Читайте також:

Машина перетворилася в брухт. У Гайсинському районі сталась смертельна аварія

Комплекс «Bogun» незабаром зведуть на набережній. Що буде з готелем «Південний Буг»?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • SNIZHIK

    Это не просто грабитель. Это больной ублюдок,  маньяк и рецидивист.. Чуть не забил женщину до смерти за телефон и кошелёк. Это посреди рабочего дня в общественном учреждении. Как таких нанимает на работу?

    Жанна Кузнєцова reply SNIZHIK

    Да що за нісенітниця? Потепілу в той день пів Вінниці бачили і допомогу надавали і з розпросами не приставали бачили шоковий стан і літню сукню дорогу сукню яка перетворилась на людині на ганчірку... Спроби згвалтування "не було" АГА.

keyboard_arrow_up