На кордоні з Молдовою прикордонники виявили понад 70 фальшивих ковід-сертифікатів. Що далі?

На кордоні з Молдовою прикордонники виявили понад 70 фальшивих ковід-сертифікатів. Що далі?
На кордоні з Молдовою на території області ниін відкрито чотири пункти пропуску - Могилів-Подільський залізничний (для вантажєних потягів), автомобільний у Бронниці, атомбільний і пішоходний, Могиів-Под. - Отач, а також Болган-Хрустове.
  • Як на кордоні визначають підроблений сертифікат, чи дійсний?
  • За фальшиві документи відповідальність покладається на обі сторони — того, хто виготовляє документи, і хто їх купує.

Понад 70 фіктивних документів про вакцинацію виявили прикордонники Могилів-Подільського прикордонного загону. Про це повідомив в ефірі Суспільного радіо Вінниця командир загону полковник Сергій Соколовський.

За його словами, про такі факти прикордонники інформують поліцію — Могилів-Подільську або Тульчинську, у залежності від того, на якій ділянці пропуску виявили власників фальшивих сертифікатів.

—З підробленими документами через кордон не пропускаємо, — каже Сергій Соколовський. — Поліція порушує кримінальне провадження за статтею 358 Кримінального Кодексу України, це підробка документів.

Відео дня

Яким чином розпізнають фіктивні сертифікати? За словами керівника загону, вартові мають спеціальні пристрої. Електронні перевіряють за допомогою спеціальної програми. Після сканування QR-коду стає зрозуміло, дійсний сертифікат, чи ні. Якщо недійсний, на екрані світиться червоним напис «недійсний». У паперових документах перевіряють печатки медичного закладу і на словах з’ясовують деякі подробиці.

—Для прикордонника важливе значення мають деталі, — наголошує Сергій Соколовський. — Можна сказати, що наша всі наша служба в деталях, подробицях.

Під час розмов з власником паперового сертифікату може з’ясуватися, що людина не знає, де саме вона вакцинувалася, хто в неї сімейний лікар, яка медична установа видала сертифікат, можуть навіть не знати, скільки спливло часу між першою і другою вакциною…

До речі, всі прикордонники Могилів-Подільського загону вакциновані. Принаймні так стверджує їхній керівник Сергій Соколовський.

Як пояснили у поліції, відповідальність за фіктивні документи про вакцинація покладається, як на тих, хто їх виготовляє, так і на тих, хто їх купує.

Читайте також:

У Северинівці за тиждень загинуло майже сто лебедів. Їх клюють ворони, ніхто не забирає…

«Навіть в часи голоду були люди і ті, кого складно людьми назвати...» Спогади про голодомор

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анатолий Нечипуришин

    Они наркоту перевозили?

keyboard_arrow_up