«На кордоні нелюди заблокували машини для фронту». Поляки пропустили, а наші не дали проїхати

«На кордоні нелюди заблокували машини для фронту». Поляки пропустили, а наші не дали проїхати
Інцидент з волонтерськими автомобілями стався на пункті пропуску «Шегині» у нічний час
  • Прикрий інцидент на кордоні з волонтерськими автомобілями.
  • Як все сталося і якої думки про ситуацію читачі?

Журналісти «20 хвилин» розповідали про Романа Кашпура із Хмільника. Хлопець втратив на війні ногу, але це не зламало його психологічно. Він на протезі пробіг марафон (42 км) у Лондоні, а недавно, наприкінці травня, здолав ще одну дистанцію для забігу — напівмарафон у Брюсселі. У такий спосіб збирає кошти на протезування військових.

Побратим Романа Юрій Цинтилевич, який разом з ним виходив на дистанцію у Брюсселі, поширив пост у Фейсбуці про інцидент на кордоні з волонтерськими авто.

«Мої друзі-волонтери переганяли авто для ЗСУ (повнопривідні буси Міцубісі Деліка), їх дуже люблять військові, — йдеться у дописі. — На 10 автомобілів треба було оформити транзитну декларацію на митниці. Черга була дуже довга і рухалася повільно. Вирішили попросити поляків пропустити машини для ЗСУ поза чергою. Поляки дозволили, що є великою рідкістю».

Відео дня

Далі залишалося об’їхати інші машин, водії і пасажири яких також чекали на в’їзд в Україну. Здавалося б, не повинно виникнути жодних проблем. Наші ж то розуміють, що у нас війна і ці машини потрібні на фронті.

«Наші громадяни категорично відмовилися поступитися чергою, — читаємо далі у дописі. — Вони просто заблокували проїзд машин для військових, для тих, хто ціною свого життя стримує навалу російських виродків».

А далі в тексті йдуть запитання. Багато запитань. Передбачаємо, що відповіді на них будуть різні, бо у нас війна не для всіх. Це гірка правда.

«Чому волонтерів, які свій час витрачають, щоб допомогти військовим, а не для себе, для дітей, сім’ї, принижують, обзивають та блокують проїзд? Чому машини, в які ще доведеться вкласти купу грошей, на які чекають військові, бо це може врятувати життя, блокують на кордоні якісь нелюди? Що відбувається у нашій країні з нашими людьми? Хтось може пояснити?»

Пост закінчуються такими словами: «Здається, хтось забув, що у нас війна. Для декого війна вже закінчилася, так і не розпочавшись…».


Читайте також:

«Брюссельська двадцяточка». Під час забігу знімав культю, а після — зустрівся з військовими НАТО

«Є бажаючі по-дорослому виконувати завдання, а не слухати звуки артилерії» — про вінничан-контрактників

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валентина Панчук

    А чому прикордонникам не записати їх прізвища і подати в військомат
  • Next

    Для того щоб щось написати, потрібно бачити ті автівки, це перше. Друге, не думаю що з нашої сторони, там в черзі стояли дурні, які ні в чому не розбираються. А кидатися гучними фразами без фактів, прикриваючись війною  - це зараз вміють всі, особливо ті хто під виглядом так званих волонтерів, виїздять, і НЕ повертаються.
  • Читач34

    Я думаю, люди не пускали поперед себе машини просто тому, що їх аж 10. І тому що й так мало не добу мусили чекати.

keyboard_arrow_up