На протезі понад 42 км, аби підтримати побратимів: військовий з Хмільника поїхав на марафон

На протезі понад 42 км, аби підтримати побратимів: військовий з Хмільника поїхав на марафон
  • До Великої Британії прибув ветеран АТО, учасник «Ігор героїв» та рекордсмен України Роман Кашпур.
  • Чоловік там збирається пробігти марафон, аби підтримати військових та зібрати кошти на протези.

Роман Кашпур з Хмільницького району. Розвідник за військовим фахом. Під час війни на Донбасі втратив ногу.  Чоловік займається важкою атлетикою та бере участь в «Іграх героїв» — змаганнях для ветеранів.

У 2021 році Роман встановив рекорд України, який присвятив До Дня волонтера (5 грудня) та 30-ї річниці Збройних Сил України (6 грудня). Тоді наш земляк посунув літак для контейнерних перевезень вагою 16 тонн на шість метрів.

Активний молодий чоловік не здається та далі продовжує досягати спортивних перемог. А також він допомагає своїм побратимам, особливо тим, які постраждали на війні.

Відео дня

Саме для підтримки військових Роман долучився до Лондонського Марафону TCS London Marathon. Він планує пробігти понад 42 кілометри.

— Нашою ціллю є не лише мотивувати важкопоранених хлопців словом і прикладом, а і ділом, — каже Роман. — Ціль 100000 фунтів на протези та реабілітацію ампутованих воїнів!

До Великої Британії Роман поїхав з дружиною. Їхали через Польщу. На місці спортсмен уже зареєструвався та дізнався певні деталі про марафон: особистий номер, хвилю та час забігу.

Також на своїй сторінці у фейсбук Роман написав, що його одразу вразило.

— Коли ми підійшли до рецепції, один з працівників запропонував свою допомогу, наш перекладач сказала, що все окей, і що ми з України.....і тут співробітник різко перепитав: Ukraine? Russia?...ми в унісон крикнули: Ukraiinnee!!!", а після того як перекладачка додала, що військовий і без кінцівки, збирається бігти 42 км, то у відповідь почули: Cool. Ukraine is very good. Good luck (Класно. Україна це дуже добре. Удачі), — пише Роман. — Висновок простий, схоже цього року, як і сподіваюсь всі наступні роки поки буде існувати планета, ru**ня пропустить всі спортивні заходи! Принаймні робимо для цього все можливе! Повна ізоляція і голодний бунт, котрий в перспективі принесе громадянську війну і розпад....все що їм можна побажати!

Також на виставці ExCel London Роман та його дружина написали на стіні «Україна». Напис найбільший на ній та з самої гори. 

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація у нашому телеграм-каналі: https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up