На будинках Вінниці зробили чотири мурал-арти. Яка ціна малюнків?

На будинках Вінниці зробили чотири мурал-арти. Яка ціна малюнків?
Мурал «Лебединий світанок» розмістили на стіні будинку Стельмаха, 17. Тут зображені птахи на фоні сонця, що сходить / Фото: vmr.gov.ua
  • У 2021 році намалювали чотири мурали. 
  • На Космонавтів з’явився тематичний малюнок «Космічні мрії», на Стельмаха — «Лебединий світанок». Всередині арки будинку Соловйова, 3 нанесли мурал «Арка натхнення». А на стінах бібліотеки №1 відновили кримсько-татарський орнамент «Стежка». 
  • Скільки це коштувало для бюджету громади?

Ще з 2015 року у Вінниці реалізують проект VIN-ART-CITY. У його рамках створили вже більше 30 муралів — один з різновидів сучасного вуличного живопису. Над ними працювали митці з різних міст України, а також – з Чехії. Як розповів куратор проєкту VIN-ART-CITY Олександр Нікітюк, у цьому році створили чотири мурал-арти, повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

На стіні будинку за адресою проспект Космонавтів, 39, намалювали мурал «Космічні мрії». Його автором є художник Віктор Подрезов. 

Відео дня

На будинку №3 на вул. Олександра Соловйова, зобразили «Арку натхнення» з античними вазами, елементами міфології. Автором цього муралу є Ірина Прокопчук.

Мурал «Лебединий світанок», автором якого є Олександр Марченко, розмістили на будинку Стельмаха, 17. Тут зображені птахи на фоні сонця, що сходить. 

На стіну бібліотеки №1 нанесли мурал «Стежка». Його авторами є троє художників: Ольга Михайлюк, Юлія Гушул та Рустем Скибін. На зображенні поєднали кримсько-татарські та українські орнаменти. І це, нагадаємо, відновлений малюнок. Адже першу «Стежку», яку створили митці, закрили пінопластом, під час утеплення бібліотеки №1.

Скільки це коштувало для бюджету громади? З тендеру на ProZorro дізналися, що за чотири малюнки місто заплатило 281 тисячу 585 гривень.

Ще в рамках цього тендеру художники створили новий 3D-малюнок й на Європейській площі. Це коштувало 21 тисячу 585 гривень.

Гроші отримав ФОП Черевик Володимир Володимирович, який за даними системи Clarity Project зареєстрований у Вінниці та брав участь в інших тендерах міськради. Зокрема, цьому ФОПу доручили підготовку до цьогорічного Вінніціанського фестивалю пародійного кіно.

 

Читайте також:

Вінницькі мурали. Як виглядають, ким створені й де знаходяться вуличні малюнки

Вінницький під’їзд у картинах. Подружжя разом з сусідами розмалювало свій поверх

Три дні, сотні артистів, тисячі вдячних глядачів. Яким запам’ятаємо четвертий Operafest Tulchyn

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up