На березі Бугу виявили тіло людини. Воно може належати зниклому у вересні 22-річному вінничанину

На березі Бугу виявили тіло людини. Воно може належати зниклому у вересні 22-річному вінничанину
Фото пошукової операції зниклого вінничанина Юрія Шаталюка
  • Днями у Вінниці на березі річки Південний Буг виявили невпізнаване тіло. Поряд з ним були знайдені речі.
  • Чи може це бути зниклий безвісти півроку тому 22-річний Юрій Шаталюк? Ми дізналися.

У суботу, 2 березня, на березі Південного Бугу виявили невпізнаване тіло людини. Припускають, що останки можуть належати зниклому у вересні минулого року 22-річному вінничанину Юрію Шаталюку. Причиною такої версії є знайдені поруч речі  куртка та кросівки, які схожі за описом з тими, у яких зник вінничанин.

Нагадаємо, в день зникнення Юрко був одягнений у джинсову куртку, білу футболку з чорним написом, чорні спортивні штани, сірі кросівки. 

— Деякі елементи одягу схожі на ті, що були на зниклому, — коментує речниця поліції Вінниччини Заріна Маєвська. — Достеменно невідомо, чи це Юрій Шаталюк. Місце, де було знайдене тіло, сотні разів оглядали правоохоронці, кінологи, рідні. Для встановлення особи призначена ДНК-експертиза.

Відео дня

Нагадаємо, 22-річний юнак зник восени 2023 року. Востаннє камери спостереження зафіксували Юрія Шаталюка в неділю 17 вересня, коли він купив пляшку води в магазині і попрямував до пляжу на Гонти.

У вересневому інтерв'ю, мати зниклого хлопця Любов Шаталюк розповідала, що в той сонячний вересневий день Юрко вийшов з дому в обідню пору. Був в гарному настрої, збирався зустрітися зі своєю дівчиною. Ввечері, в бік пляжу на Гонти Шаталюк прямував один (згідно з даними камер спостережень). Там він був з 18-ї до майже 21-ї години, потім зв'язок зник.

— Він виходив з дому в обід, у піднесеному настрої. Мав зустрічатися зі своєю дівчиною, — розповідала Любов Шаталюк. — Навіть, переглядаючи відео з камер спостереження біля 18-ї години, я теж бачила, що настрій у нього був гарний — по поведінці це зрозуміла. Проте, коли я йому зателефонувала о 20.42 — зв'язку вже з ним не було, телефон був відключений. Тоді викликали поліцію, одразу ж почали пошуки.

Нині Любов Шаталюк разом з родиною очікує результату ДНК-тесту та висновків слідства. Поки говорити, що знайдене тіло належть її сину — зарано.

Нагадаємо, за даними поліції Вінницької області, до пошуків 22-річного хлопця були задіяні оперативні служби обласного главку та місцевого відділу, кінологи, спецпризначенці та рятувальники. Також долучились волонтери і небайдужі громадяни.

Ми раніше розповідали, що зниклого безвісти Юрія Шаталюка шукали за допомогою дронів, човнів та службових собак. Водолази неоднаразово обстежували річку Південний Буг, правоохоронці оглядали лікарні, узбережжя та відпрацьовували вулиці прилеглого приватного сектору

 

Читайте також:

Перевірили камери, лікарні, водойми. Чотири місяці шукають безвісти зниклого Юрія Шаталюка

«Він вийшов з дому в гарному настрої і не повернувся». Тиждень шукають 22-річного Юрія Шаталюка

Задіяна поліція, кінологи, спецпризначенці та рятувальники. Другий тиждень шукають Юрія Шаталюка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Надія Іванівна

    Історія повторюється: хлопець пропав, шукали майже півроку, як написано у статті, те місце, де виявили тіло, оглядалось сотні разів правоохоронцями, кінологами і зараз на березі виявлено тіло і одяг. Як тоді вони оглядали ті місця і чи відповість хтось із посадовців за халатність, чи у нас стає нормою правоохоронцям прикриваючи свою бездіяльність потім писати у протоколах, що "те місце оглядалось поверхово", як це було у випадку з моїм сином, коли двічі оглядалось місце, навіть з ехолотом, а потім "магічним чином" при повторному огляді було виявлено тіло.
  • Маргарита Никольская

    Одежу можна опізнати одразу без ДНК
    Скоріше за все так вже і  було, тому пишуть, може належати саме йому ,але офіційно скажуть після експертизи
  • Лера Голуб

    Ну і навіщо це писати???
    Аби що ляпати,офіційного підтвердження ще немає!!!
    Таке відчуття що окрім цього хлопця ніхто більше не пропадав!!!
  • Зіна Меховська

    Господі, щоб це була неправда

keyboard_arrow_up