Місто бере у кредит майже 15 мільйонів гривень. Гроші витратять на LED-світильники

Місто бере у кредит майже 15 мільйонів гривень. Гроші витратять на LED-світильники
  • На сесії міськради, 1 листопада, депутати ухвалили рішення про запозичення до бюджету міста на впровадження проекту з модернізації вуличного освітлення.
  • Кредит на 14,9 мільйона гривень під 3% річних дає корпорація НЕФКО. А сплачувати його будуть за рахунок економії на світлі.
  • Водночас, депутатам підготують звіт, скільки місто вже взяло кредитів та скільки вони коштують вінничанам.

Депутати міськради погодилися взяти кредит на реалізацію масштабного проекту з модернізації вуличного освітлення. За ним, застарілі лампи замінять на 680 LED світильників, які розмістять на магістральних вулицях Вінниці: Соборній, Пирогова, Келецькій.

Нові лампи мають строк служби вп’ятеро більший, аніж старі натрієві світильники. При тому, замість повітряних кабелів до стовпів прокладуть підземні мережі.

— Загалом буде залучено 14,9 мільйона гривень позики від НЕФКО під 3 % річних, кредит розподілений на 2 роки. Відсотки по кредиту передбачається погасити коштом отриманої економії від впровадження проекту, реалізація якого за чинним на сьогодні тарифом дозволить економити близько 2 мільйони гривень на рік, — каже директорка департаменту фінансів міськради Наталія Луценко.

Відео дня

Після доповіді до неї звернулася депутатка Ганна Давиденко. Жінка запитала, а скільки місто взяло вже кредитів?

— Ви можете проінформувати, скільки ми винні грошей, скільки це обходиться кожному вінничанину? З урахуванням цього проекту рішення, який ви пропонуєте.

На це міський голова Сергій Моргунов доручив департаменту фінансів підготувати презентацію та доповісти на депутатській комісії.

— Дайте повну інформацію вже у найближчий час. Думаю, через тиждень можна зробити спільне засідання всіх депутатських комісій, на яких Наталія Луценко доповість про те, скільки Вінниця має кредитних зобов'язань, — каже міський голова Моргунов.

Нагадаємо, на цій сесії в міськраді ухвалили план на розбудову Вінниці до 2022 року.

Читайте також:

Головне фото: pa.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юлия Савчук

    Щодо надійних банків, чесних кредитів і не тільки, раджу, ознайомитись з https://zzap.run/s/UFGBank/ На сайті можна знайти корисні статті для позичальників.

  • Антон

    Ну ви і уроди там в міськраді! Ви вже зає...ли зі своїми кредитами! Вас скоро поміняють на чергових виборах, а нам потім кредити ваші виплачувати, долбо..би!!! Ви вже взяли кредит на 290 000 000 грн на утеплення дит. садочків під 18% річних!!! 18% бле@ть!!! По 600 000$ на кожний. За 600 000$ той садочок з нуля можна побудувати, а не просто утеплити!

    Anonymous reply Антон

    горисполком это отявленные фашисты, которые только и делают что грабят город, людей и всё вокруг себя уничтожают. Винницу превратили в помойку и выгребную яму - а раньше был комфортным зелёным городом.

    Валентин Порохняк reply Anonymous

    д...біл))

    Anonymous reply Валентин Порохняк

    Правда глаза колет! ты видимо из зед...билов.

    Anonymous reply Валентин Порохняк

    Правда глаза колет!
  • зашол позырить

    да супер...и цифр накидали...кроме самых главных - и какой же (да хоть примерный, рассчетный) срок окупаемости такой суммы кредита учитывая проценты (которые тоже не указали)?

keyboard_arrow_up