Ми в тилу і допомагаємо іншим містам. Як Вінниця прожила черговий день війни?

Ми в тилу і допомагаємо іншим містам. Як Вінниця прожила черговий день війни?
Фото: vmr.gov.ua
  • У нашій області та Вінниці ще один день пройшов спокійно.
  • Вінничани надсилають гуманітарні вантажі Житомиру та Харкову. Комунальні служби працюють в штатному режимі.
  • Коротко про те, що повідомили на спільному брифінгу міські чиновники

Сьогодні, 3 березня, начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, Вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий провели спільний брифінг. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Сергій Борзов, начальник Вінницької обласної військової адміністрації

— На Вінниччині з початку війни не виявлено жодного факту мародерства. Вінниця наразі — безпечний регіон. До нас їдуть з усіх куточків України - з Києва, Харкова та інших міст. Хтось зупиняється переночувати, а хтось — їде далі.

Відео дня

Наразі є потреба у раціях. У кого є така змога, принесіть їх в обласний штаб гуманітарної допомоги, що на Хмельницькому шосе, 7. Їх передадуть підрозділам територіальної оборони регіону.

Сергій Моргунов, міський голова Вінниці

— Впродовж дня громадський транспорт та критична інфраструктура міста працювали стабільно і забезпечували вінничан базовими житлово-комунальними послугами. Сьогодні було аварійне пошкодження тепломережі на Тяжилові. Зупинялась котельня на Баженова. Подачу тепла і гарячої води відновили.

Також було нетривале відключення електроенергії по Київській, Янгеля. За пів години електропостачання було відновлене. 

З третього березня громадський транспорт працює вже за новим графіком: з 9:00 до 20:00. Центри первинної медико-санітарної допомоги змінили графік роботи — працюють з 10:00 до 18:00. У вихідні — з 10:00 до 16:00.

Вінницьким лікарням завод «Грін кул» вже передали 10 холодильників для зберігання медикаментів і 10 морозильних камер для зберігання продуктів для харчоблоків лікарень. І далі вони нарощуватимуть це виробництво для того, щоб передавати обладнання в інші регіони. 

Щодо гуманітарного напрямку, то вже третій день поспіль ми допомагаємо містам, в яких тривають повномасштабні бойові дії, - відправляємо гуманітарні вантажі в Херсон, Чернігів, Харків, Київ, а також в Одесу та Дніпро. До Вінниці постійно прибуває гуманітарна допомога. Сьогодні такі вантажі приїхали з Польщі, Румунії, Чехії.

Вячеслав Соколовий, голова Вінницької обласної ради 

— На Вінниччину продовжують їхати біженці. Нині це 13500 людей. Вони забезпечені житлом та харчуванням. Автомобілі з гуманітарною допомогою, які вчора виїхали з Вінниччини та Вінниці, дістались Києва. Автівка до Харкова майже на під’їзді.

Сьогодні волонтерські центри довантажили велику фуру, яка йшла з Волині на Чернігів, найнеобхіднішими харчами. Також, завдяки роботі волонтерських центрів, сьогодні спрямували до Києва три автомобілі з допомогою.

Біженці отримують різносторонню допомогу, а громади працюють для забезпечення захисників України. Як приклад, сьогодні жителі одного села придбали три мікроавтобуси, які будуть передані Збройним Силам України».

 

Читайте також:

Зеленський дав прес-конференцію іноземним ЗМІ: коротко про те, що він сказав

Необхідні знання під час війни: як зупинити масивну кровотечу у різних ділянках тіла

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up