Мерія Вінниці купує пікапи для потреб ЗСУ. Готові заплатити по $34 тисячі за кожне авто

Мерія Вінниці купує пікапи для потреб ЗСУ. Готові заплатити по $34 тисячі за кожне авто
Виконком міськради планує придбати п'ять автомобілів AVTOSNAB APCG-02. Коптери та армійські термоси, які на фото — це те, що придбали для ЗСУ раніше
  • Виконком міськради 31 серпня оголосив тендер на купівлю п’яти автомобілів для потреб ЗСУ. Кошторисна вартість — 6 мільйонів 250 тисяч гривень (1,25 мільйона гривень за одиницю).
  • Що це за такі авто, які коштують майже по $34 тисячі за штуку?
  • І що там із закупівлею «Мавіків», грілок та термосів, які оголошували раніше?

З тендерної документації дізналися, що міська влада планує закупити п’ять пікапів AVTOSNAB (Автомобілі спеціального оперативного призначення) моделі APCG-02. Машини мають бути новими — 2022 або 2023 року випуску.

Технічні специфікації — 2-літровий дизельний двигун, повний привід, 6-ступенева механічна коробка передач, 143 кінських сил, витрати палива в середньому 8,4 літра на 100 кілометрів, мінімальний кліренс 214 міліметрів, вантажність 1050 кілограмів.

З комфорту тут є: гідропідсилювач руля, блокування заднього диференціала, клімат-контроль, круїз-контроль, шкіряна оббивка салону, підігрів передніх сидінь, мультимедійна та акустична системи, подушки безпеки тощо. 

Відео дня

Постачальник обіцяє гарантію на авто від виробника або від офіційного дистриб'ютора — п’ять років або до досягнення відмітки 100 тисяч кілометрів пробігу в залежності від того, що наступить раніше.

Наразі тільки один учасник подався на тендер — товариство «Транзит ІО» — які готові продати місту п’ять пікапів за ціною 6 мільйонів 240 тисяч гривень.

З YouControl дізналися, що відомо про компанію. «Транзит ІО» зареєстровано у Вінниці, займається торгівлею автомобілями, має 100 тисяч гривень статутного капіталу. Керівник — Вячеслав Яровий, власниця — Людмила Григорук, яка також є співзасновницею підприємства «Міжнародний транзит ТОВ «Транзит ІО».

Якщо фірму затвердять переможцем тендеру, то п’ять пікапів AVTOSNAB мають доставити до Вінниці до 15 жовтня 2023 року. А що по попереднім закупівлям міста для потреб військових?

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, що у серпні міська влада оголосила чотири закупівлі речей для потреб військових. Деякі тендери уже завершили і маємо наступні результати.

Купили «Мавіки», але не стільки скільки планували

Замовили 60 одиниць DJI MAVIC 3. На це витратили 5 мільйонів 649 тисяч гривень. У кожен комплект, вартістю 94 тисячі гривень, входить: квадрокоптер, пульт дистанційного керування, запасні джойстики (1 пара), льотна батарея, запасні пропелери (3 пари), портативна зарядка, кришка для зберігання «Мавіка», кабелі для підключення під всі смартфони, інструкція. Постачальником є ФОП Аліна Остапенко, зареєстрована в Ірпені, родом з тимчасово окупованої Нової Каховки. Раніше 28-річна підприємниця продала дрони на замовлення міської влади Білої Церкви (10 коптерів) та Красилівської міської ради Хмельницької області (1 коптер). 

Постачання коптерів, які замовив виконком Вінницька міська рада, має відбутися в три етапи, рівними частинами: до 1 жовтня, до 1 листопада і до 1 грудня 2023 року.

Планували купити 20 одиниць DJI MAVIC 3Т. Ця модель є більш просунутою за звичайний «Мавік», адже його камера обладнана тепловізором. На ці «Мавіки» готові були витратити 4 мільйони 350 тисяч гривень або 217 тисяч 500 гривень за одиницю. Однак тендер не відбувся, через відсутність пропозицій від учасників. Вочевидь його оголосять ще раз, дещо пізніше.

Термоси купили, грілки — більше не треба

Наступні дві закупівлі є товарами для обігріву.

Мерії вдалося законтрактувати армійські термоси на 1 мільйон 240 тисяч гривень. Сотню термосів ТВН-12 (12 літрів) за ціною 5 тисяч 700 гривень за штуку. Та ще сотню термосів ТВН-36 (36 літрів) за ціною 6,7 тисячі гривень за одиницю товару. У специфікаціях вказано, що ці термоси передбачені для зберігання гарячої їжі.

Постачальником є ФОП Сергій Васьківський з Коростеня Житомирської області. Строк поставки товару до 1 грудня 2023 року.

Ще одним тендером виконком міськради планував придбати 100 тисяч хімічних грілок за 10 мільйонів гривень або по 100 гривень за штуку.

За тендерною документацією, грілки повинні бути універсальними як для обігріву тіла, так і для рук. Їх розмір — 10 на 13 сантиметрів. Середня температура розігріву — 52 градуси за Цельсієм. Тривалість розігріву — 20 годин. Термін придатності не менше одного року.

Однак зрештою закупівлю грілок скасували. Причина відміни: відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг.

Раніше, нагадаємо, Вінницька область була в трійці «антилідерів» по закупівлях дронів — органи місцевої влади найменше, у порівнянні з іншими областями, купили квадрокоптерів протягом 2023 року.

 

Читайте також:

Ремонти або війна — на що більше витрачають грошей з бюджету Вінниці

«Вірні завжди повинні бути вдома»: у Вінниці провели захід на підтримку військовополонених

«Вінниця постійно під ворожими ударами»: велике інтерв'ю з речником Повітряних Сил Юрієм Ігнатом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Римский Александр

    Мэрия пусть всем составом отправится в тцк. Покажет пример любви к Отечеству. Грабёж оставят пусть до победы.
  • AK

    Перевірте, може мерія закупляє пристрої для напівавтоматичної обробки горизонтальних поверхонь ШВБД-1220. (Швабра, щоб ніхто не здогадався блін). Що за машини..?
  • Irina Melnichuk

    То це машини командирам частин..бойова частина, приволокли свою з "0"зробили -самі..а це аж по 34 баксів..морди полопають пани.фоточки,відосіки,медальки собі..бе...яка гидота
  • Лариса Сімшаг

    Тобто 6 машин по 6 мільйонів 250 тисяч кожна має постачати фірма з установчим капіталом 100 тисяч?

keyboard_arrow_up