Мера Немирова, що стріляв з автомата в міськраді, відпускають під заставу в 198 тисяч гривень

Мера Немирова, що стріляв з автомата в міськраді, відпускають під заставу в 198 тисяч гривень
  • Вже завтра, 15 квітня, Віктор Качур, якого затримали за хуліганку, вийде з під-варти.
  • Апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції і дозволив заставу.
  • Нагадаємо, що меру Немирова світить до семи років тюрми за хуліганські дії по відношенню до волонтера Ігора Гудзенка.

Сьогодні, 14 квітня, Вінницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвоката Немирівського голови Віктора Качура.

«Ми не оскаржували заяву»

Вадим Спірідонов, адвокат мера Немирова каже: через те, що слідство тільки почалося, вони не оскаржували заяву про злочин.

— Я пішов по апеляції тому, що при винесенні такого рішення — взяття під варту на 60 діб — суддя першої інстанції жорстко порушив процесуальний закон, — говорить адвокат. — Обираючи запобіжний захід за таким злочином, він мав застосувати заставу. Суддя цього не зробив, я на це подав апеляцію, і апеляційний суд її задовольнив.

Відео дня

За словами адвоката, попередня кваліфікація злочину передбачає взяття під варту. Але є норма закону, яка говорить про те, що обираючи взяття під варту, суд зобов’язаний встановити заставу. Але суд першої інстанції цього не зробив.

— Ми не оскаржували, ані підозру, ані невірну кваліфікацію, ані обвинувачення, — говорить адвокат. — Виключно порушення процесуального закону. Якби суд першої інстанції одразу застосував заставу, вона відразу була б сплачена у понеділок, 11 квітня, і не було б проблем. А так заставу заплатили сьогодні, 14 квітня, і оскільки є певна процедура, і робочий день в’язниці вже скінчився — а людину не можна звільнити з-під варти лише показавши чек про оплату застави, — Віктор Качур буде вдома завтра,15 квітня.

За що мер отримав хуліганку

Нагадаємо, про конфлікт між мером Немирова Віктором Качуром і місцевим волонтером Ігорем Гудзенко, який стався 7 квітня. У той день на сайті поліції з’явилося повідомлення про те, що очільник міста стріляв з автоматичної зброї на території міської ради.

За словами потерпілого волонтера, під час суперечки, мер погрожував йому фізичною розправою, наніс кілька ударів та вистрілив у повітря з автомата. Віктора Качура затримали на робочому місці. Під час обшуку в службовому кабінеті мера, як повідомили поліцейські, вилучили автоматичну зброю та набої до неї.

Наразі тривають слідчі дії в кримінальному провадження за частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до семи років.

А 9 квітня у вінницькому міському суді затриманому Віктору Качуру обрали запобіжний захід на час слідства — 60 діб під вартою. Відтак сьогодні, 14 квітня, адміністративний суд скасував ухвалу суду першої інстанції. Хоча клопотання слідчого обрати посадовцю як запобіжний захід тримання під вартою має місце бути, одночасно суд визначив заставу — 198 тисяч 480 гривень.

Якщо Віктор Качур її сплатить, він має виконувати низку процесуальних обов’язків:

  • буде прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою,
  • не буде відлучатися із населеного пункту, у якому проживає, без їхнього дозволу.

Ухвала не підлягає оскарженню в касаційному порядку.


Читайте також:

«Казав, якщо я не піду, вистрілить. Кажу: стріляй» — про конфлікт волонтера й мера Немирова

Мер Немирова побив волонтера та відкрив стрільбу з автомата (ОНОВЛЕНО)

Під варту взяли мера Немирова, який побив волонтера, погрожував йому і стріляв з автомата

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (96)
  • Максим Коломийчук

    звідки в мера такіф гроші?
  • Анатолий Кузнецов

    Може його ще нагородити орденом" сутулова",і подяку оголосити.
  • Natalia Penshina

    Відкупиться, сидіть точно не буде!
  • Саша Лашко

    Яка блять застава у військовий час

keyboard_arrow_up