Мати 4-річної Лізи, яку вбила ракета у Вінниці, благає світ захистити Україну

Мати 4-річної Лізи, яку вбила ракета у Вінниці, благає світ захистити Україну
Ірині вже розповіли, що її Ліза загинула
  • Мама 4-річної Лізи, яка загинула у Вінниці, поспілкувалась з італійськими журналістами. Ірина Дмітрієва благає світ захистити Україну.
  • Перша леді Олена Зеленська розповіла, що «сонячна» дівчинка Ліза знімалася в її різдвяному відеоролику.

Фото мертвої 4-річної дівчинки біля візочка облетіло увесь світ. Загинула Ліза тому, що з мамою поверталася з розвиваючих занять, а рашисти на її рідну Вінницю направили ракети...

Мама малечі, Ірина Дмітрієва, довгий час знаходилася в реанімації, стан її був критичним. Нині жінка прийшла до тями і навіть поспілкувалась з італійськими журналістами.

«Піде далі й зруйнує все»

Вінничанка під час розмови з журналістом, що працював для італійського каналу, з лікарняного ліжка благала світ захистити Україну, бо інакше Путін «піде далі й зруйнує все». 

Відео дня

— Вони вбивають наших дітей, солдатів. Світ має захистити від цього тирана, тому що, якщо не ми, він піде далі та зруйнує все,  сказала Ірина. — Скільки разів ми просили допомоги, аби закрити небо.

Постраждала від ракетного обстрілу показала фото загиблої доньки та гірко розплакалась. Вона у розпачі наголосила, що світ просто дивиться, як Україну вбивають.

Довгий час говорили, що у мами загиблої дівчинки Лізи відірвали ногу. Ірина розповіла про свої поранення. В неї є важкі травми легень та печінки, а в трахеї був осколок. Через важкий стан, жінці довго не розповідали, що її донечка вже на небі.

Журналіст, який показав емоційні кадри з жінкою, наголосив, що інтерв'ю та зйомка відбувалися за її згоди та бажання.

«Вона хоче, щоб її історію почув увесь світ, та щоб світ припинив ці злочини. Прошу поважати бажання матері», — пояснив Антон Кудінов, а до кінця дня видалив свій допис, що отримав масу обурливих коментарів.

Подивіться на неї живу

До початку війни Ліза з мамою жили у Києві, але переїхали до Вінниці, бо там здавалося безпечніше. Мама Ірина вела блог в Іnstagram, у якому ділилась своїм досвідом виховання особливої дівчинки.

«Сонячна» дівчинка Єлизавета, яка загинула внаслідок ракетного удару, знімалась у різдвяному ролику першої леді Олени Зеленської. Про це Зеленська повідомила у соцмережах після трагедії у Вінниці.

«Сьогодні з жахом ми побачили фото перекинутого дитячого візочка з Вінниці. А потім, читаючи новини, я усвідомила, що знаю цю дівчинку. Знала… Я не буду зараз писати всі слова, що дуже хотілося б, тим, хто її убив. Я напишу вам про Лізу, — йдеться у дописі першої леді. — Ми познайомилися під час запису відео до різдвяних свят. Маленька бешкетниця встигла розмалювати за пів години фарбами не тільки себе, свою святкову суконьку, але й усіх інших дітей, мене, операторів та режисера… Подивіться на неї живу, будь ласка. Плачу разом з її близькими».

 

Читайте також:

«Реготуха, на якій трималося все». Леся Ващук разом з подругою загинула від ракетного удару

Людина з великим серцем. Розповідь друзів про Вову Даценка-Бороду, який загинув під час ракетної атаки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Зоряна Кобець

    Боже змилуйся над діточками..Плачу разом із мамою Лізи..Боже збережи Україну нашу..

keyboard_arrow_up