«Люди з синдромом Дауна можуть освоювати різні професії»: у Вінниці відбудеться соціальний проєкт

«Люди з синдромом Дауна можуть освоювати різні професії»: у Вінниці відбудеться соціальний проєкт
  • Фотовиставка, майстер-класи та гала-вечір — у Вінниці 2 листопада презентують проєкт «Сонячні професії». Розповідаємо, що це за проєкт та коли він відбудеться.

 

 

«Сонячні професії» — це всеукраїнський соціальний проєкт, який направлений на самовираження людей з синдромом Дауна. Мета проєкту в тому, щоб люди з синдромом навчилися основам професій, які їх цікавлять.

Потенційні роботодавці — зможуть запропонувати різноманітні професії людям із синдромом Дауна, а ті на коротких майстер-класах будуть здобувати практичні навички. 

Відео дня

Презентація проєкту пройде 2 листопада, як дізнаємося з анонсу, у ресторані «Червоний Цепелін», що в ТРЦ «Plaza Park». 

«Головною ідеєю та місією проєкту є формування в Україні законного та доступного права «сонячних» людей на професійне навчання та працевлаштування, самореалізацію та незалежність», — кажуть організатори. Останніми є ГО «Вінниця Даун Синдром». 

Як пояснюють організатори, окрім майстер-класів, проєкт містить в собі створення та проведення фотовиставки. Героями якої стануть близько 35 дітей із синдромом Дауна та зіркові експерти різних професій: телеведучі, ресторатори, художники, актори, бізнес-тренери, політики тощо. 

Однією з функцій ГО, яка організовує ініціативу — є спростування міфів про людей з синдромом Дауна. У докарантинні часи вони часто проводили зустрічі, майстер-класи та фотопроєкти.

Нещодавно ми спілкувалися зі співзасновницею цього ГО Тетяною Гнатик. Детальніше про виховання її донечки Маші з синдромом Дауна можете прочитати ТУТ. 

— Ми зараз плануємо масштабний фотопроєкт, який має показати, що люди з синдромом Дауна такі ж різнопланові, талановиті та можуть освоювати різні професії. Участь візьмуть понад 35 діток з синдромом з різних міст України. Та понад 30 відомих людей різних професій, — анонсувала нам Тетяна. — Це буде великий, яскравий та позитивний проєкт. А до Дня Миколая плануємо організувати для дітей та людей з синдромом Дауна святкову вечірку.

Фотовиставка пройде з 10 по 17 грудня, з 10.00 по 21.00 на першому поверсі ТРЦ «Plaza Park», що на Вишеньці. 

А після завершення виставки, 18 грудня о 16.00 організують гала-вечір, де представлять результати навчання, анонсують майбутні плани проєкту. Відбудеться веселе святкування із всіма учасниками та гостями. Вхід вільний. 

Читайте також: 

Робота, що не пробачає помилок. Історія вінничанина, який працює вибухотехніком

«Це більше, ніж книгосховище». Історія бібліотекарки Тетяни, яка кайфує від своєї роботи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • vik n

    тильки не в  мерию  их  не в  политикы.бо в нас уже  89% такых  там.

keyboard_arrow_up