Літр питної води в акваматах та бочках тепер коштуватиме дві гривні. Чому збільшилася вартість

Літр питної води в акваматах та бочках тепер коштуватиме дві гривні. Чому збільшилася вартість
  • Від 1 червня всі постачальники питної води у Вінниці одночасно підіймають вартість своєї продукції. Відтепер літр води коштуватиме 2 гривні замість 1,5. Дізналися, чому так сталося. 

Днями на акваматах та бочках з питною водою почали з'являтися оголошення приблизно з наступним змістом: «З 01.06.2024 зростає вартість води: 1 л = 2 грн». Такі свої дії підприємці називають вимушеними, наголошуючи, що впродовж останніх двох років ціна незмінно трималася на позначці 1,5 гривні за літр. 

Представники найбільшої мережі водоматів у Вінниці ТМ «Долина Плюс» розповідають, що необхідність збільшувати вартість назрівала давно, але вони намагалися тримати її незмінною, скільки це було можливим.

— Більше так робити ми не можемо, — розповідає керівник «Долини Плюс» Георгій Пилипчанський. — Від моменту останнього підняття вартості води ціна на електроенергію та паливо для бізнесу сильно зросла. Впродовж останніх місяців це було відчутно особливо.  

Відео дня

За словами підприємця, перед усіма гравцями на ринку Вінниці постало нагальне питання: «Або продовжувати працювати, або згортати бізнес».

Представниця іншого постачальника води «Аква Пульс» підтверджує, що вартість змінюється через зростання витрат на пальне та електроенергію.

— Ми всі маємо потужні виробництва, які споживають чимало електроенергії. Відчутною статтею цих витрат є обслуговування якраз таки водоматів, — пояснюють в «Аква Пульс».

За словами представниці цієї компанії, нова вартість води встановлена однаковою для всіх операторів. На це нібито повпливали у міській владі. Водночас у «Долина Плюс» кажуть, що оновлення прайсу вони не узгоджували ані з конкурентами, ані з представниками Вінницької міської ради. У самій ВМР також говорять, що не мають до цього питання ніякого стосунку. 

— Ми не маємо права втручатися в підприємницьку діяльність операторів. Якою буде вартість, вони самостійно вирішують між собою, — пояснює директорка департаменту у справах засобів масової інформації та зв'язків з громадськістю ВМР Наталія Конончук. — Навіть якби нова вартість була значно вищою, наприклад, три гривні за літр, міська рада все одно не могла б вплинути на її зміну. Ціну регулює ринок.

Постачальники питної води кажуть, що найближчим часом ще однієї зміни вартості своєї продукції вони не прогнозують.

— Якби ми зараз цього не зробили, не було б чим людям зарплату платити і як обладнання обслуговувати, — продовжує Георгій Пилипчанський. — Можу сказати, що вартість води у дві гривні за літр протримається довго. Однак це за умови, що не буде суттєвих змін на ринку вартості електроенергії та палива для бізнесу.
 

Читайте також:

«Інших варіантів немає». Для ФОПів третьої групи можуть запровадити новий податок

Власна справа від 50 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • AK

    Чому понаставляли цих буд де попало? Чому не узгоджувався цей візуальний хлам з мешканцями?
  • Денис Владимирович

    Не чего нового газ по 45 будит Бензин до 80 гр
  • Viktoria Chaikovcka

    Не треба звинувачувати!
    Все робиться для Перемоги.
  • Богдан Терещук

    .

keyboard_arrow_up