Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня

Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня
  • Генеральний штаб ЗСУ прозвітував за результати роботи наших оборонців протягом минулої доби.
  • Вдалося прибрати ще 800 російських окупантів, декілька одиниць військової техніки.

  • Яка ситуація на напрямках?

 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на своїй Facebook-сторінці.

Впродовж минулої доби ворог завдав шість ракетних та 77 авіаційних ударів. Також по позиціях українських військ та різних населеним пунктам росіяни випустили близько 100 снарядів зі своїх реактивних систем залпового вогню. 

Втрати ворога

За минулу добу наші захисники відмінусували ще 800 окупантів. Вивели з ладу ще пʼять танків, вісім бойових броньованих машин, 29 артилерійських систем, один засіб ППО, дві одиниці спецтехніки та 23 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Відео дня

Ситуація на напрямках

Під артилерійський обстріл потрапили понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Куп'янська вісь: ворог не проводив ніяких наступальних (штурмових) операцій.

Лиманська вісь: окупанти здійснили 19 атак в районі Серебрянського лісництва та населених пунктів Надія, Новоєгорівка (Луганська область), Терни та Торське (Донецька область).

Бахмутська вісь: українські війська відбили 16 ворожих атак у околицях Золотарівка, Спірне, Виимка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка (Донецька область).

Авдіївська вісь: українські захисники відбили 18 атак у околицях Новобахмутівки, Семенівки, Уманське, Керамік, Бердичі, Первомайське, Очеретине, Новокалинове, Яснобродівка та Нетайлове (Донецька область).

Новопавлівська вісь: Сили оборони України продовжують стримувати ворога у околицях Георгіївки, Новомихайлівки, Водяне, Микільське та Урожайне (Донецька область). Окупанти зробили понад 20 спроб прорвати українську оборону в цій області.

Оріхівська вісь: ворог здійснив 3 атаки по позиціях українських захисників у околицях Старомайорське (Донецька область) та Роботине (Запорізька область).

Херсонська вісь: ворог не полишає свого наміру вивести українські війська з пластівців на лівому березі Дніпро. Наприклад, 22 квітня противник здійснив 7 невдалих атак на позиції українських військ.

Водночас українські воїни продовжують активно завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога по всій лінії зіткнення.

Минулої доби, 22 квітня Повітряні сили України завдали авіаударів по 2 зенітно-ракетних системах та 16 зосередженням військ, озброєння та військової техніки противника.

Ракетні війська України уразили командний пункт, 2 системи протиповітряної оборони та зосередження військ російських загарбників.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

Читайте також:

ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 15 по 22 квітня, які ви могли пропустити

«Минув рік, як тебе немає з нами»: спомини про Дениса «Трейна» Бабія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Місцевий

    No koment

keyboard_arrow_up